در برنامه "باشگاه تندرستی" شنبه 19 خرداد، دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، به ارائه نكاتی درباره دیسك كمر و تنگی كانال نخاعی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه دیسك كمر و تنگی كانال دارم؛ روزانه 10 ساعت رانندگی می كنم و شب ها وقتی به خانه باز می گردم، پاهایم قفل می شود، به نظر شما علت چیست و برای درمان چه راهكاری را پیشنهاد می كنید، اظهار داشت: معمولاً افرادی كه با چنین مشكلی دست و پنجه نرم می كنند، از جراحی گریزان هستند؛ زیرا از عوارض احتمالی آن اطلاع دارند. از نظر علمی ثابت شده كه 95 درصد از افرادی كه مبتلا به كمردرد هستند، نیاز به جراحی ندارند و تنها 5 درصد از افراد در صورت جراحی نكردن ممكن است با خطراتی جبران ناپذیر مانند فلج شدن اندام ها روبرو شوند.
وی، تأكید كرد: افرادی كه تصمیم دارند، فعلاً جراحی نشوند و یك راه غیرهجومی را پیش بگیرند، باید به نكاتی توجه كنند، نخست اینكه در صورت درد ناشی از تنگی كانال به مدت یك هفته یا حداقل 5 روز استراحت كنند و مشغول به كار نشوند. در طول این یك هفته فرد باید تمرینات اصلاحی ساده ای را انجام داد؛ از جمله اینكه فرد در حالت خوابیده به كمر، زانوها خم، كف پا روی زمین، به مدت 5 ثانیه دست راست را به سمت بالا بكشد و همین تمرین را روی دست چپ انجام دهد. در تمرین دوم كف یك پا را با فاصله 2،3 سانت از زمین بالاتر بیاورد و 5 ثانیه نگه دارد؛ همین تمرین را روی پای دیگر انجام دهد. فرد باید هر دو تمرین را به صورت متوالی 5 سیكل صبح، 5 سیكل ظهر و 5 سیكل شب انجام دهد.
مرحله بعدی تمرین به این صورت است كه فرد به پهلو دراز می كشد و در حالتی كه زانوها خم است، زانوی بالایی را از بدن جدا كند و پایین ببرد. بعد از 5 مرتبه تكرار پا را روی پای زیرین می گذارد و دست را به سمت دیوار فرضی پشت سر می كشد و 5 ثانیه نگه می دارد. این دو تمرین هم باید به صورت متوالی، 5 سیكل صبح، ظهر و شب انجام داد. بعد از گذشت یك هفته از انجام تمرینات درد كاهش پیدا می كند.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.