برنامه "باشگاه تندرستی" شنبه 11 اسفند، دكتر مهدی خوبی، مدرس دانشگاه و متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی-عضلانی، درباره شیوه صحیح افزایش وزن مطالبی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی-عضلانی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه برای چاق شدن باید به چه روش عمل كرد، اظهار داشت: برخی اصطلاحاتی در عامیانه وجود دارد كه این اصطلاحات غلط است. فردی كه می گوید می خواهم چاق شوم، بدین معنی است كه می خواهم چربی ام اضافه شود و این یك اصطلاح غلط است. در صورتیكه منظور فرد این است كه تصمیم دارم وزنم را اضافه كنم. بالا رفتن وزن باید ناشی از افزایش توده عضلانی باشد نه چربی.
وی، ادامه داد: برخی افراد می گویند كه وزن ما اصلاً بالا نمی رود. این افراد از نظر وراثتی استعداد بالا رفتن وزنشان خیلی پایین است. برخی افراد هم اظهار می كنند، وزن ما حتی با كم خوری هم بالا می رود. این افراد بالعكس استعداد افزایش وزن دارند. همه این مسائل به شرایط و دلایلی برمی گردد كه به دوران جنینی مربوط می شود. تعداد سلول های چربی در بدن انسان ها در دوران جنینی و كودكی شكل می گیرد. این مسئله تحت تأثیر تغذیه فرد در دوران كودكی، تغذیه مادر زمان بارداری و شیردهی است.
فردی كه از نظر وراثتی بدنش استعداد بالا رفتن وزن را ندارد، نباید از ابتدا به مصرف دارو روی بیاورد. این فرد باید برای بالا رفتن توده عضلانی خود تلاش كند؛ بدین معنی كه باید سلول های عضلانی خود را تحریك كند.
دكتر خوبی، عنوان كرد: تحریك كردن سلول های عضلانی اولین گام برای این است كه ما بدن خودمان را مستعد بالا رفتن وزن كنیم. تمرینات ورزشی با وزنه در بدن تحریك الكتریكی ایجاد می كنند؛ دومین گام رساندن كالری مورد نیاز و غذاهای كربوهیدراتی و پروتئینی به بدن برای بالا رفتن وزن است.
وی، در توصیه به افرادی كه علاقه مند به افزایش وزن خود هستند، گفت: این افراد در ماه های اول و دوم به جای 3 وعده غذا، حتماً 4 وعده غذا داشته باشند؛ البته نباید از انجام فعالیت ورزشی غافل شوند. در كنار این وعده های غذایی فرد باید 4 تا 6 میان وعده غذایی از جمله: شیر، میوه خشك، آجیل، آبمیوه ها مصرف كند. استفاده از حبوبات و نیز استراحت كافی در افزایش وزن بسیار تأثیرگذار است.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.