در برنامه "باشگاه تندرستی" دوشنبه 30 بهمن، دكتر بردبار آذری، كارشناس برنامه، در خصوص زانوبندهای طبی مطالبی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر بردبار آذری، كارشناس برنامه، در پاسخ به این سوال كه آیا زانوبند عضلات را ضعیف می كند یا خیر، بیان كرد: زانوبندها نباید عملكرد طبیعی زانوها را دچار مشكل كنند؛ یعنی باید دامنه حركت زانوها در حد عملكرد طبیعی خود حفظ شود؛ زیرا محدودیت در عملكرد زانوها خود باعث افزایش احتمال آسیب های دیگر هم می شود و این اقدام نباید خودسرانه صورت بگیرد، مگر اینكه پزشك تجویز كند از زانوبندهای طبی استفاده شود.
وی، یادآور شد: این نكته را باید در نظر بگیریم زانوبندهایی كه به صورت طبی است، باید برای خود شخص تعریف شده باشد. در بازار انواع زانوبندهایی را داریم كه با عناوین مختلف موجود هستند. برخی از آنها به صورت آناتومیكی و طبی است و برخی به صورت كشی است كه فقط جنبه حرارتی دارد و اگر چندین بار از آن استفاده شود، حالت كشسانی خود را از دست می دهند.
معمولاً زانوبندهای طبی به منظور اثربخشی و بانداژ فشاری كه باید در محدوده زانو داشته باشند، به مدل های مختلف طراحی شده اند. زانوبندهای طبی به دو صورت جورابی و چسبی هستند. زانوبندهای چسبی حالت لولایی دارند و با توجه به ابعاد زانو با چسب قابل تغییر هستند.
دكتر بردبار آذری، تصریح كرد: ما درجه بندی های متفاوتی برای مشكلات زانو داریم و از یك تا 3 درجه بندی می شود؛ زانوبندها را هم براساس همین درجات طراحی می كنند. اگر مشكل خاص و حادی نباشد و فقط بحث این باشد كه از زانوبند برای كنترل محورهای حركتی استفاده كنیم، معمولاً از درجات یك و دو استفاده می كنیم. در صورتی هم كه مشكل حادتر باشد از درجه 3 زانوبند استفاده می كنیم.
وی، تأكید كرد: باید به این نكته توجه كرد كه استفاده از این زانوبندهای طبی نباید بدون تجویز پزشك باشد.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.