برنامه "مجله ورزش های رزمی" سه شنبه 6 شهریور، ضمن مرور نتایج تكواندوكاران اعزامی به بازیهای آسیایی جاكارتا، با حسین افراسیابی، رئیس سبك كیوكوشین یونیون كاراته، درباره این سبك و ویژگی های آن به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ از روز 28 مرداد رقابتهای رشته های مختلف رزمی آغاز شد. تیم ملی تكواندوی ایران هم در گروه مردان و هم بانوان اولین گروهی بودند كه مسابقات خود را به صورت رسمی از 28 مرداد آغاز كردند. در این رقابتها متأسفانه بختی در پومسه تیمی نداشتیم و در هر دو بخش مردان و زنان تیم های پومسه ما حذف شدند؛ اما در پومسه انفرادی توانستیم 2 مدال با ارزش نقره را توسط كوروش بختیاری و مرجان سلحشور بدست بیاوریم.
در رقابتهای كیوروگی، هرچند كه ورزشكارانمان در اردوهای طولانی مدت و رقابتهای بین المللی شركت كردند؛ اما نتایج مطابق انتظار پیش نرفت.
غیرمنتظره ترین اتفاقی كه در آستانه اعزام تیم بانوان در مسابقات رخ داد، حادثه ای بود كه برای كیمیا علیزاده اتفاق افتاد و باعث شد لیگامنت های پای چپ وی دچار آسیب شود؛ به همین جهت كادر فنی تصمیم گرفتند ملیكا حسینی كه در رقابتهای بین المللی كره مدال طلا را كسب كرده بود، جایگزین كیمیا علیزاده شود؛ اما متأسفانه آن انتظاری كه می رفت به وقوع نپیوست. این تكواندوكار در دور اول مقابل اردن با نتیجه سنگین 21-5 بازی را واگذار كرد و از رقابتها حذف شد.
میرهاشم حسینی و سعید رجبی 2 مدال طلا كسب كردند؛ میرمحمد بخشی به مدال نقره دست پیدا كرد و فرزان عاشورزاده با توجه به انتظاراتی كه از وی می رفت به مدال برنز دست یافت؛ ناهید كیانی هم تنها تك مدال برنز كاروان بانوان را در تكواندو بدست آورد.
حسین افراسیابی، رئیس سبك كیوكوشین یونیون كاراته، درباره این سبك گفت: بعد از فوت اویاما انشعاباتی در ژاپن پیش آمد، یك سری از اساتید به خاطر اختلاف نظرها و مسائل داخلی ژاپن بعضی از سبك ها را جدا كردند و با سازمان های مختلف شروع به فعالیت كردند. یكی از این سبك ها كیوكوشین یونیون بود كه سال 2001 با حضور 81 كیوكوشین كار رسمی ژاپن كه مدارك خود را از اویاما اخذ كرده بودند، پایه گذاری شد و اتحادیه كیوكوشین یونیون نامگذاری شد. هدف این اتحادیه گرد هم آمدن تمام افراد كیوكوشین در سراسر جهان به صورت واحد است.
وی، در پاسخ به این سوال كه سازمان سبك كیوكوشین یونیون كاراته چه تفاوتی با سایر سبك های مشابه دارد، بیان كرد: ساختار كیوكوشین را هیچ سازمانی را نمی تواند تغییر دهد، زیرا اگر تغییری ایجاد شود دیگر كیوكوشین نیست؛ بر همین اساس تمام سبك های كیوكوشین به صورت واحد كار می كنند. البته یك سری تغییر جزئی در بعضی از كاتاها رخ داده است و روش مدیریتی، سازماندهی، نحوه برگزاری مسابقات و رؤسای آنها تفاوت دارد؛ اما ساختار اصلی همان كیوكوشین است.
افراسیابی، نیز در پاسخ به این پرسش كه این سبك در چه سالی وارد ایران شد، اظهار داشت: سبك كیوكوشین سال 2005 میلادی یا 1384 شمسی توسط بنده وارد ایران شد و پس از طی پروسه ای كه همه سبك ها باید آن را بگذرانند، از وزارت ورزش و جوانان اخذ مجوز شد.
رئیس سبك كیوكوشین یونیون، تصریح كرد: مركزیت این سبك در تهران است. تا به امروز حدود 24 استان تحت پوشش این سبك قرار دارند. بیش از 8 هزار نیرو در این استان ها فعالیت می كنند و بیش از 500 مربی و 350 داور در این تشكیلات تربیت شده اند.
برنامه "مجله ورزشهای رزمی" كاری از گروه مسابقات ورزشی، با كارشناسی فرید خطیری روزهای سه شنبه از ساعت 9:05 تا10:00، به مدت 55 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود.