در برنامه "مجله ورزش های رزمی" سه شنبه 22 خرداد، احمد شقاقی، رئیس سبك شین كوشین و نایب رئیس فدراسیون كاراته، درباره سبك كیوكوشین توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ احمد شقاقی، نایب رئیس فدراسیون كاراته و رئیس سبك شین كیوكوشین، در پاسخ به این پرسش كه روش شین كیوكوشین چه تفاوت اساسی با سایر روش های كیوكوشین دارد، بیان كرد: بعد از فوت اویاما، بنیانگذار كیوكوشین، این رشته چند شاخه شد. شین به معنی واقعیت است و شین كیوكوشین به معنی كیوكوشین واقعی است. پس از فوت اویاما كشمكش ها در رابطه با حق استفاده از لوگوی كیوكوشین زیاد بود و در نهایت كیوكوشین چند شاخه شد و با اسامی مختلف نامگذاری شد.
شین كیوكوشین كه توسط میدوری مدیریت می شود، قبلاً به نام كیوكوشین بین المللی بود؛ اما با توجه به جلسه ای كه با دختر مرحوم اویاما داشت، حق استفاده از لوگوی كیوكوشین را از وی دریافت كرد و به همین جهت كیوكوشین بین الملل را شین كیوكوشین نامیدند. این سازمان بسیار منسجم به كار خود ادامه می دهد و می توان گفت كه اولین و قویترین سازمان كاراته دنیاست و هر ساله مسابقات فستیوال دانشجویان خود را در ژاپن برگزار می كند. بنده تا به اكنون ندیده ام كه سبكی در رابطه با برگزاری فستیوال دانشجویان تا به این اندازه گسترده عمل كند.
وی، نیز درباره تفاوت سازمان جدید با سازمانی كه بدست استاد اویاما اداره می شد، گفت: اكنون كاراته مدرن شده است. یك سری تكنیك ها حذف و یك سری به آن اضافه شده است. تكنیك هایی كه امنیت هنرجو را چه در بخش تمرین و چه در بخش مبارزه به خطر می اندازد، حذف شده اند و حتی تغییراتی در كاتا به وجود آمده است. این رشته در دنیا علاقه مندان بسیار زیادی را به سمت خود جذب كرده است. به اعتقاد من در بخش معنویت كاراته، اكنون شین كیوكوشین همان راه اویاما را ادامه می دهد.
نایب رئیس فدراسیون كاراته، در پاسخ به این پرسش كه انجمن كیوكوشین از چه سالی وارد ایران شد، بیان كرد: این انجمن تقریباً 4 دهه و اندی است كه در ایران فعالیت می كند و توسط استاد شیرزاد وارد ایران شده است.
برنامه "مجله ورزهای رزمی" كاری از گروه مسابقات ورزشی، با كارشناسی فرید خطیری روزهای سه شنبه از ساعت 9:05 تا10:00، به مدت 55 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود.