برنامه "مجله دو و میدانی" یكشنبه 20 آبان، با محمد وجدان زاده، پیشكسوت و مربی دو و میدانی، درباره امكانات و تجهیزات مورد نیاز مربیان دو و میدانی به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محمد وجدان زاده، پیشكسوت و مربی دو و میدانی، در پاسخ به این پرسش كه مربیگری با ورزشكار بودن و قهرمانی چه تفاوتی دارد، عنوان كرد: یكی از شرایط ورزشكار بودن این است كه باید تمرینات مداوم و توأم با برنامه ریزی از 3 جهت داشته باشد؛ یعنی هم برنامه تغذیه، هم برنامه تمرین و هم برنامه خواب را درنظر بگیرد. در این رابطه باید به ركوردها، تمرینات و مسابقاتی كه شركت می كند، توجه خاصی داشته باشد و زیر نظر مربی تمرینات را پیگیری كند.
بحثی كه در این پروسه مطرح می شود، این است كه ورزشكار هیچ وقت نباید اجازه دهد بدنش در كم تمرینی باشد؛ یعنی برنامه ریزی منظم و مرتب باعث می شود، این ورزشكار به سطح قهرمانی برسد و خود را نگه دارد.
وجدان زاده، ادامه داد: مربی با گذراندن دوره های تخصصی و تجربیاتی كه توأم با علم به دست آورده است به ورزشكار در دستیابی به هدف كمك می كند. مشكل اساسی ما در قسمت مربیگری این است كه تعدادی از مربیان مجهز به علم روز نیستند و از تجربیات گذشته استفاده می كنند. درست است كه تجربیات گذشته برای ما كارساز است؛ اما نیاز به تحقیقات جدید دارد. یك مربی زمانی می تواند موفق باشد كه امكانات آموزشی، اطلاعات علمی، ركوردهایی كه بدست می آید و فاكتورهای خاصی كه در مورد آن ورزشكار ارائه می شود را داشته باشد.
وی، در خصوص امكانات مورد نیاز مربیان اظهار كرد: امكانات به دو دسته مالی و تمرینی تقسیم می شود. متأسفانه در كشور ما به بعضی از رشته ها از جمله دو و میدانی توجه زیادی نمی شود و امكانات آموزشی لازم در اختیار مربیان قرار نمی گیرد. البته كیهانی به این رشته توجه اندكی داشته است. مربیان ما به امكانات آموزشی مثل: پیست دو و میدانی، دستگاه های تمرینی، سالن های بدنسازی، فیلم های آموزشی و كلاس های توجیهی نیاز دارند.
بحث دیگری كه مطرح می شود، این است كه یك مربی حداقل باید 6 تا 7 ساعت وقت خود را در اختیار ورزشكار بگذارد. آیا آینده مربیان تأمین است؟
برنامه "مجله دو و میدانی" كاری از گروه مسابقات ورزشی، با اجرای چراتی، روزهای یكشنبه هر هفته از ساعت 09:05 به مدت 55 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.