برنامه مناظره رادیو ورزش به حضور بازنشستگان در ورزش كشور اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره كه روزهای پنجشنبه از ساعت 18:30 به روی آنتن شبكه رادیویی ورزش میرود این هفته به حضور بازنشستگان در ورزش كشور اختصاص داشت.
وحید مرادی رئیس سابق فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو و نایب رئیس كنفدراسیون قایقرانی آسیا، اسماعیل حسین زهی نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان و عضو فراكسیون ورزش مجلس شورای اسلامی و امیررضا واعظ آشتیانی رئیس سابق فدراسیون دوچرخه سواری و مدیرعامل سابق استقلال در این مناظره حضور داشتند.
حسین زهی در ابتدای این مناظره گفت: قانون منع به كارگیری بازنشستگان مخصوص ورزش نبوده و شامل تمام وزارتخانه هاست. وقتی قانون تصویب میشود باید مطیع قانون باشیم. خیلی از نیروهای بازنشسته تجربه بسیار خوبی دارند. فدراسیون وقتی كمك مالی از دولت میگیرد بالطبع دولتی میشود.
وی ادامه داد: خیلی از دوستان كمك كردند كه فدراسیونها به ngo و موسسات غیردولتی تبدیل شوند البته دولت هم میتواند كمك كند و به این صورت بازنشسته ها میتوانند وارد شوند، اما هنوز لایحه اش داده نشده است. یك صورت جلسه بوده كه آقای روحانی و سلطانیفر قبلا امضا كرده بودند كه لایحه شود و به مجلس داده شود كه اگر فرستاده شود مجلس هم كمك میكند مثل بحث ورود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بورس اما با همه این تفاسیر یك ردیف اختصاصی در بودجه 1400 به عنوان كمك به دولت در نظر گرفته شده است.
عضو فراكسیون ورزش مجلس شورای اسلامی بیان كرد: اگر فدراسیونها ngo شوند و دولت كمك كند بازنشسته ها میتوانند حضور داشته باشند. خیلی از فدراسیونها كار سیاسی میكنند تا ورزش. فدراسیون اگر برای مردم باشد كارهای بهتری صورت میگیرد. امیدوارم روزی برسد همه فدراسیونها خارج از دولت باشند. خیلی از وزارتخانه ها دوستان و آشنایان خود را به كار میگرفتند كه بازنشسته بودند. وقتی سرمایه ملی را تزریق میكنند خیلی از جوانان ما بیكارند و صاحب تجربه شدند و باید از اینها استفاده شود. در همین كابینه موجود خیلی از وزرا و معاونان از جوانان هستند.
نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان اظهار كرد: تا زمانی كه قانون تصویب نشده خیلی از فدراسیونها را دولت باید كمك كند وگرنه كاری نمیتوانند كنند. كسانی كه وارد فدراسیونها شدند و بعد از قانون منع به كارگیری بازنشستگان آمدند مثل فدراسیون كشتی اقدامات خوبی انجام دادند. اگر قانون منع به كارگیری بازنشستگان دوباره بیاید به آن رای منفی میدهم تا از نیروهای با تجربه استفاده شود. اگر لایحه جدید بیاید به استقلال فدراسیونها رای میدهم.
وی افزود: مخالف حضور بازنشستگان هستم. در استقلال فدراسیونها كسانی میتوانند بیایند كه ایده ای داشته باشند من مخالف حضور بازنشستگان هستم.
مرادی در ادامه مناظره گفت: بحث تحلیلی است و شخصی و انفردای نیست. من تحلیلی به عنوان كارشناس ورزش دارم. فرمایش آقای حسین زهی درست است و تا زمانی كه قانونی حكم میكند باید از قانون پیروی كنیم اما چون قوانین ساخت بشر است وحی منزل نیست حتی قانون اساسی در خیلی از كشورها بعد از 10 سال بازنگری میشود. تا زمانی كه قانون است از آن پیروی میكنیم و اعتقاد به استقلال فدراسیونها داریم و باید این موضوع طوری دسته بندی شود كه مانع توسعه نشود.
وی اظهار كرد: با قانون منع به كارگیری بازنشستگان مشكلی ندارم، اما حرف من در حوزه عمومی به عنوان شهروند اینست كه میگویم هم موافق و هم مخالف هستم. در بین اینها جوانان با استعداد هستند این طور نیست هر كس فارغ التحصیل شد مدیر خوبی باشد، اما مخالفت آنجاست كه شامل حال مدیران ارشد كشور شود. مدیری كه به 60 سالگی رسید و تجربیات زیادی دارد حالا بگویند در 60 سالگی برو در خانه بشین. مقام معظم رهبری مثالی زدند درباره شهید قاسم سلیمانی و به مجلس گفتند باید استثنایاتی قائل شوید و این طور نیست كه هر كسی به این سن رسید باید بازنشسته شود.
نایب رئیس كنفدراسیون قایقرانی آسیا بیان كرد: درباره مدیران ارشد كشور باید افراد نخبه و صاحب تجربه را از دست ندهیم. مثلا كشورهای پیشرفته از افراد دارای كهولت سن استفاده میكنند.
مردای ادامه داد: در سال 76 كه آقای هاشمی طبا رئیس سازمان تربیت بدنی بود با تلاش معاونت حقوقی، فدراسیونهای ورزشی در لیست موسسات عمومی غیردولتی قرار گرفتند. تا قبل از آن فدراسیونها اساسنامه ای كه داشتند آنها را سازمانهای مستقل و مردمی تعریف كرده بودند و تا آن زمان ماده 17 بود و الان ماده اش در بودجه بندی تغییر كرده و به عنوان بخش خصوصی از دولت كمك میگرفتند.
وی گفت: طبق قوانین جاری كشور ما دولت میتواند از خزانه به بخش خصوصی كمك بلاعوض كند. وقتی موسسات عمومی غیردولتی آمدند نه نماینده مجلس را مقصر و نه سازمان بازرسی كل كشور و دیوان محاسبات را مقصر میدانم چون دارند كارشان را میكنند. چون میگویند تا زمانی كه فدراسیونها در این لیست هستند این قوانین بر آنها مترتب است. در انتهای دولت قبل لایحه ای از دولت به كمیسیون فرهنگی مجلس پیش آقای راستینه رفت و درخواست كردند فدراسیونها از لیست موسسات عمومی غیردولتی خارج شوند تا استقلال پیدا كنند.
نایب رئیس كنفدراسیون قایقرانی آسیا تصریح كرد: دولت جدید كه آمد این لایحه را آقای راستینه به دولت بازگرداند كه ببینند آیا به آن اعتقاد دارند كه آقای سجادی وزیر ورزش نامه را با نظر موافق به مجلس بازگرداند و منتظرند در صحن مطرح شود. اینكه آقای حسین زهی گفتند با استقلال فدراسیونها موافقند با قانون منافاتی ندارد. كارشناسان ورزش دغدعه این كار را دارند و چندباری خدمت نمایندگان بودیم. فدراسیونها ورزشی مناصبشان شغل نیست وقتی حرف از شغل بزنی تعریف خود را دارد، اما در فدراسیونها اینها را نداریم اولین اشكال اینجا وارد میشود كه فدراسیون را شغل درنظر بگیریم.
حسین زهی گفت: در راس تعارض منافع وقتی قانون اعلام كرده اصلاحیه برای وزارتخانهها بود. خیلی از كارمندان وقتی بازنشسته شده بودند آمده بودند در فدراسیونهای ورزشی حضور پیدا كرده بودند و حقوق دریافت میكردند. اینكه یك نفر یكجا بازنشست میشود و از جای دیگر حقوق میگیرد تعارض منافع در دستگاههای دولتی ورود پیدا كرده است.
وی ادامه داد: آقای گرشاسبی شاید آزاده و جانباز باشند و خیلی ها آن موقع بازنشسته بودند با این شرایط توانستند سركار برگردند. در بعضی از دستگاهها كه افراد بازنشسته شدند مثلا در نیروهای مسلح قانون این است كه اگر جانباز و آزاده بودند میتوانند تا پنج سال دیگر بمانند. شاید آقای گرشاسبی این شرایط را داشته است. اگر تیمها خصوصی میشوند بازنشستهها میتوانستند بمانند وقتی رئیس مجمع دو باشگاه یك نفر باشد در بحث حرفه ای گری با معضل روبرو شدیم و داریم قانون را دور میزنیم تا در مسابقات آسیایی شركت كنیم. باید باشگاهها خصوصی سازی شوند و فدراسیونها استقلال بدست آورند و این اتفاق اگر بیفتد نتیجه بهتری برای تیمهای ملی بدست می آید.
مرادی اظهار كرد: وقتی میگوییم مسئولیتهای ورزشی دوستان ستادهای ورزشی به ذهنشان می آید كه ما اصلا مشكلی در آن نداریم حرف در فدراسیونهاست افرادی كه اهلیت و مدیریت داشته باشد. علیرضا دبیر را مثال زدند كه قهرمان المپیك و تحصیلات عالیه دارد و با یك كارمند ساده فرق میكند.
قوانین IOC و بالادستی را بخوانید ما به عنوان یك كشور میگوییم میخواهیم بر فرض عضو فدراسیون جهانی بسكتبال شویم و میگویند این قوانین ما است و نمیتوانیم بگوییم عضو میشویم و بعد قوانین را اجرا نمیكنیم.
واعظ آشتیانی در ادامه این مناظره بیان كرد: چه اتفاقی افتاد كه این قانون گذاشته شد نه در ورزش بلكه در جاهای دیگر جانشین پروری نشد و یك عده آنقدر میماندند تا حضرت عزرائیل آنها را ببرد. آخر گفتند قانون منع به كارگیری بازنشستگان را بگذراند. باید باور به جانشین پروری داشته باشند. باید به قانون احترام گذاشت. قانون بد بهتر از بی قانونی و لجام گسیختگی است. باید حرمت بگذاریم. الان نیروهایی استفاده میشود كه بازنشسته هستند و در قانون تبصره هایی دارد كه اگر در سازمان خود نیاز داشتند میتوانند برگردند نه اینكه وارد ورزش شوند.
وی افزود: اشكال قانون اینست كه سوراخ فراوانی در آن دارد و مثل آبكش است. برایشان دور زدن راحت است و بهانه های مختلف دارند. قانون باید قاطع مشخص كند كه این افراد به دلیل این مسائل نمیتوانند سمت داشته باشند. ما تابع قوانین كشورمان هستیم مجامع دیگر نمیتوانند برای كشور ما قانون بگذرانند. باید به قانون احترام بگذاریم و اگر حتی به قانونی اعتراض داریم باید به آن احترام بگذاریم.
مرادی در پایان مناظره گفت: كسی به قانون اعتراض ندارد تا قانون جدید وضع شود. ما بریم بگویم عضو سازمان ملل هستیم و قانونش را رعایت نكنیم این نقض غرض است. بحث فدراسیونها را از قسمتهای دیگر باید جدا كنیم.
انتهای پیام/