برنامه مناظره رادیو ورزش به اتفاقات و حاشیههای ورزش دوچرخه سواری در ماههای اخیر اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره كه روزهای پنجشنبه از ساعت 18:30 دقیقه الی 20 به روی آنتن شبكه رادیویی ورزش میرود این هفته به اتفاقات و حاشیههای ورزش دوچرخه سواری در ماههای اخیر اختصاص داشت.
در این مناظره رسول هاشم كندی نایب رئیس فدراسیون دوچرخه سواری، ادگار شمعونیان از كارشناسان دوچرخه سواری، عبدالمطلب كریمی دبیر اسبق هیئت دوچرخه سواری استان مازندران و محسن سلگی دبیر سابق فدراسیون دوچرخه سواری حضور داشتند.
رسول هاشم كندی نایب رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در ابتدای مناظره گفت: مكاتبات با فدراسیون جهانی دوچرخه سواری انجام شده و مشكل ما به خاطر اساسنامه است و قرار شده مشكلات اساسنامه حل و فصل شود و اصلاحاتی كه انجام میشود برای انتخابات لازم الاجراست.
وی ادامه داد: انتخاباتی كه شده بر اساس قوانین حاكم بوده و مشكلی نداشته و اصلاحات برای انتخابات بعدی است. این انتخابات وجهه قانونی خود را باید داشته باشد و اتحادیه جهانی در حال بررسی است. فدراسیون جهانی با ما در ارتباط است.
ادگار شمعونیان از كارشناسان دوچرخه سواری اظهار كرد: هشت سال پیش رئیس وقت فدراسیون از سمت وزارت ورزش برداشته شد و یك سال فدراسیون تعلیق بود. در همان زمان كه فدراسیون جهانی حكم تعلیق داده بود باز در مسابقات شركت میكردیم چون رویكردشان سركوب ورزش نیست بلكه اقدامات فدراسیون جهانی باید انجام شود. تعلیق به خاطر تخلف از قوانین اتحادیه جهانی بود.
وی گفت: واحد برگزاری مجامع وزارت ورزش و فدراسیونهای مختلف میتوانند اساسنامه های مختلف داشته باشند. ما باید یك اساسنامه داشته باشیم. اگر مجامع براساس آن اساسنامه باشند مشكلی نخواهیم داشت. اینكه فدراسیون مقصر باشد یا نه از دید یك كاندیدا نگاه میكنم و در آن شركت میكنم. ساده ترین كار این بود كه استعلام از فدراسیون جهانی بگیرند و با آخرین اساسنامه ای كه مورد تایید است آن را برگزار میكردند و دیگر حرف و حدیثی نبود. گزارش زمانی میرود كه مورد مشهود باشد.
هاشم كندی بیان كرد: تمام فرمایشات شمعونیان منطقی و درست بود. هر كاندیدایی كه شركت میكند هیچ تغییری در تعداد آرا نمیشد. متاسفانه از داخل شیطنت شده و مكاتباتی با فدراسیون جهانی شده و تایید انتخابات را با مشكل مواجه كرده و ضررش را جامعه دوچرخه سواری میخورد. مجموعه كمیته ملی المپیك در تلاش برای حل مشكل است و تعلیق، مدیریتی است و فدراسیون جهانی رویكرد قهری نخواهد داشت.
شمعونیان تصریح كرد: پیرو مبحث قبلی اینكه آقای رشیدی مدیر ورزشی فدراسیونی بودند نشان میدهد با قوانین جهانی آشنایی دارند. ما یك شاخص گرانقدر به نام زمان را داریم كه داریم از دست میدهیم. دوچرخه سواری سومین رشته پر مدال است و فاصله ما با آسیا زیاد شده و نتوانستیم در مسابقات اخیر مدال بگیریم. از چهار ماه گذشته كه فدراسیون منتظر تایید اساسنامه جدید است زمان زیادی طول میكشد تا فدراسیون جهانی پاسخ دهد.
وی افزود: این موضوع كه دوچرخه ای برای المپین خریداری شده كه آیا برای خودش است و یا باید برگرداند باید بگویم قبل مستپابقات دوچرخه ها با نظارت مربی تحویل و رسید گرفته میشود و بعد مسابقه باید برگردانده شود. پنج سال پیش در المپیك ریو این اتفاق افتاد و در رشته جاده فدراسیون دوچرخه را نگرفت. زمانی شما این بخشش را انجام میدهی كه پنجاه دوچرخه حرفه ای داری و به عنوان پاداش میدهی. این رسم كه گداشته شد فدراسیون اوضاعش خوب نبود و اسپانسر میداد و دیگر پس نمیگرفت.
كارشناسان دوچرخه سواری ادامه داد: محمد دانشور طلای مسابقات آسیایی را گرفت و به او دوچرخه دادند. من در جریان صحبتهای قبل المپیك نبودم كه به صفرزاده به چه صورت دوچرخه دادند. به نظرم اقای هاشم كندی بهتر در جریان است.
هاشم كندی در ادامه این مناظره گفت: موضوع دوچرخه سعید صفرزاده اینست كه وی تمایلی نداشت با دوچرخه خود در المپیك شركت كند و میگفت مناسب نیست. در تركیه دوچرخه ای خریدند و قرار شد كمیته ملی المپیك هزینه آن را پرداخت كند و رسانه ای شد، اما این اتفاق از طرف كمیته ملی المپیك برای فدراسیون و آقای صفرزاده نیفتاد، اما چون صفرزاده از لحاظ روحی روانی و عملكردی وابسته به دوچرخه بود آقای رشیدی گفتند از هزینه شخصی خود پرداخت میكنند تا تعیین تكلیف شود و آقای رشیدی از هزینه شخصی خود پرداخت كرد. كمااینكه این هزینه را آقای صفرزاده پرداخت كرده بود و مبلغش را به آقای صفرزاده عودت دادند بعد از المپیك در جریان نبودم دوچرخه را تحویل دادند یا با خود بردند.
نایب رئیس فدراسیون دوچرخه سواری اظهار كرد: در بخش امید آقایان لبیت و آقا كاشی و در بانوان خانم سمیه یزدانی به مسابقات بلژیك میروند. در ریز مسائل و مشكلات نیستم كه در سفارت چه مشكلاتی بوده و خیلی وقت پیش فدراسیون مشغول پیگیری بودند.
عبدالمطلب كریمی دبیر هیئت دوچرخه سواری استان مازندران بیان كرد: دوازدهم مرداد به رئیس اداره كل ورزش نامه زدیم و فردای آن روز به فدراسیون برای اعزام به مسابقات جهانی اسپانیا نامه زدند. آقای شادنیا میگفت كریمی كیست كه تماس میگیرد. گفتم زودتر باید برای ویزا عجله كنیم. ما از زمان عقب هستیم. دوستان وزارت گفتند اگر زود پیگیر شویم و نامه ها را بزنیم راحت میتوانید اعزام شوید. جواب ما را نمیدادند.
وی ادامه داد: من كه دبیر هئیت استان مازندران هستم باید دغدعه این را داشته باشم كه آقای دبیر فدراسیون جواب مرا بدهد. زنگ زدم خدمت آقای رشیدی تبریك گفتم. كنایه زد كه مازندران در انتخابات با كی بود و من گفتم ما رای ندادیم. گفتیم باید چهار سال با آقای رشیدی كار كنیم و پیام تبریك دادیم، اما متاسفانه زیاد ما را تحویل نگرفتند.
دبیر هیئت دوچرخه سواری استان مازندران تصریح كرد: مازندران تنها هیئتی بود كه در سال 98 هشت میزبانی كشوری داشت و در دو ماه اخیر میزبانی قهرمانی كشور در نمك آبرود با پخش زنده داشتیم و بعد از این همه هزینه یك تشكر خشك و خالی از ما نكردند. در اعزام تركیه حتی از فدراسیون یك هزار تومانی نگرفتیم. نامه هایی كه میزدیم جواب نمیدادند. به نظرم دلیلشان صد در صد این بود كه در فدراسیون ما با آنها نبودیم.
هاشم كندی گفت: هیچ موضوعی را نمیشود صد در صد مطمئن شد حتما موضوعات دیگر كنار این موضوع بود و اینكه اقای شادنیا جواب نداده خودش باید پاسخ بدهد. اینكه یك تیم تریالی از یك شهرستان میخواهد اعزام شود در فدراسیونهای دیگر هم اتفاق میافتد. به طبع اولویتهایی وجود دارد كه باید رعایت شود و از طرفی فدراسیون یك فدراسیون جدیدالكاری است و دارد كار را شروع میكند.
كریمی ادامه داد: ما به وزارت ورزش رفتیم و گفتیم نامه ما برای شورای برون مرزی چی شد. متاسفانه آن روز نامه ما را ارسال نكرده بودند. یعنی سیزدهم اداره كل نامه زد برای فدراسیون و اینها نامه ما را بیست و سوم پیگیر شدند. ببینید یك نامه چقدر باید زمان ببرد تا جوابش را ما بگیریم. بعد از اینكه دیدند از وزارت ورزش پیگیر شدیم نامه را جواب دادند.
وی اظهار كرد: كسی باید انتخاب شود تا جواب دوچرخه سوار را بدهد. به آقای قمری پیامك میدادم زنگ میزدند. خواسته ما اینست كه جواب ما را بدهند نامه زدیم جواب نامه ما را بدهند. ما میخواستیم برای ایران امتیاز بیاوریم. تور دوچرخه سواری تركیه را هزینه هایش را تقبل كریم و صفرزاده برای ما ركاب زد. در استانهای دیگر هم ببینید تغییرات رخ میدهد.
هاشم كندی در پاسخ به كریمی گفت: آقای كریمی هم از گذشته مطمئن هستند و هم از آینده. نباید با ضرس قاطع حرف زد. تغییرات در هیئتها به خاطر پایان زمان كار آنها بوده است.
محسن سلگی دبیر سابق فدراسیون دوچرخه سواری در ادامه این مناظره به روی خط آمد و بیان كرد: دوم فروردین كنفدراسیون آسیا كنگره ای در دوبی داشت كه در آن انتخابات توانستم 26 رای بیاورم و به عنوان كاندیدای هیئت رییسه فدراسیون جهانی انتخاب شوم.
وی افزود: با توجه به كرسیهایی كه كشورمان در سطح آسیا داشت برای اولین بار یك ایرانی نامزد هیئت رئیسه فدراسیون جهانی شد. این كار برای هیئت رئیسه جهانی مستلزم یكسری موارد است از جمله اینكه فدراسیون دوچرخه سواری، وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك باید حمایت كنند.
دبیر سابق فدراسیون دوچرخه سواری تصریح كرد: در 26 تیر پس از دریافت دعوتنامه به رسم ادب و برای رعایت سلسله مراتب اداری به فدراسیون نامه زدم و قرار نبود رئیس فدراسیون مرا رد یا تایید كند چون رای آورده بودم و نفر دیگری نمیتوانست جایگزین من شود. بعد از یك ماه پیگیری برای تامین هزینه و ویزا پیش آقای صالحی امیری و رفتم قول مساعد داد، اما اتفاقی نیفتاد و آقای رشیدی هم پس از یك ماه و خرده ای گفت وی را اعزام نمیكنیم و هیچ جواب كتبی ندادند و به رسانه ها گفتند كه نامه اش در حال بررسی است و هنوز بنده جواب كتبی این نامه را نگرفتم.
سلگی افزود: وقتی كه همكاری صورت نگرفت بنده حتی اگر در آنجا رای می آوردم به عنوان نماینده كشورم و دیگر كشورها در هیئت رئیسه جهانی بودم و یك پستی بود كه میتوانستیم از آن استفاده كنیم. آقای رشیدی با شعار آوردن اسپانسر و تزریق پول به دوچرخه سواری آمدند، اما از اسپانسری یك دوچرخه المپیك هم دریغ كردند و نتوانستند این كار را انجام دهند و كار به شكایت رسید.
دبیر سابق فدراسیون دوچرخه سواری بیان كرد: برای آقای رشیدی آرزوی موفقیت دارم تا در فدراسیون جهانی تایید شوند. صفرزاده از مهد دوچرخه سواری است. در دوران مدیریتم از هیچ ورزشكاری شكایت نكردیم. امیدوارم انسانهای متخصصی در راس فدراسیون ما قرار گیرند. آقای رشیدی از رشته رزمی با 62 درصد آرا آمدند. خب زیاد هم نباید به این قضیه خرده گرفت.
هاشم كندی گفت: حمایت باید چارچوب قانونی داشته باشد. نگفتند دوچرخه به او هدیه میشود پس اگر قرار است این اتفاق بیفتد باید از راه قانونی بیفتد. هیچ مبلغی از كمیته ملی المپیك برای این دوچرخه داده نشده و اقای هاشمی با هزینه شخصی خود داده و این شكایتی كه شده باید تعیین تكلیف شود. در دوره قبلی اسپانسر دوچرخه را در اختیار ورزشكار گذاشته بود و فدارسیون نداده بود و این امر در المپیك توكیو اتفاق نیفتاد.
نایب رئیس فدراسیون دوچرخه سواری تصریح كرد: این خرید برای این بود كه ورزشكار لنگ یك دوچرخه نباشد. رسانه ای كردن این موضوع زیاد جالب نبود و قابل حل بود و خیلی راحتتر میشد حل شود. من پیگیر این موضوع هستم و تمام تلاشم را میكنم تا این موضوع ختم به خیر شود.
هاشم كندی اظهار كرد: جواب آقای سلگی را آقای رشیدی دادند. مسائل شخصی نباید به حرفه ای ورود كند. قبل ار انتخابات این صحبت را با آقای سلگی داشتم. ما در سیستم و با شخصی نباید مرتبط باشیم. لازمه اینكه یك فرد در بدنه سیستم مثمرثمر باشد یك همسویی است.
سلگی در پاسخ به هاشم كندی گفت: از بنده برای حضور در فدراسیون دعوت نشد و هیچ جلسه ای نگذاشتند.
نایب رئیس فدراسیون دوچرخه سواری بیان كرد: اگر خود آقای سلگی رئیس فدراسیون بودند و سوگیریهایی میشد در هر صورت زاویه ای بین ایشان و فدراسیون جدید بود و میشد این سوگیریها انجام نمیشد. حتما باید با سیستم داخلی همسو باشند.
سلگی اظهار كرد: آقای هاشم كندی در دوران دبیری بنده در فدراسیون مربی تیم ملی بودند و با بنده همسو بودند، اما الان همسو نیستند.
شمعونیان گفت: بعد از انتخابات یك نفر رای می آورد به عنوان پدر آن رشته ورزشی به آن نگاه میكند و در جهت پیشرفت دوچرخه سواری قدم برداشته میشود. آقای سلگی یكی از پنج كاندیدایی بود كه از آسیا رای آورده بود، اما قطعی نبود، اما شانس برای رقابت بود. امیدوارم روزی را ببینیم كه هر دوچرخه سواری انتخاب میشود یك دوچرخه به او بدهند و این حاشیه ها خاطر هموطنانمان را مكدر نكند.
وی افزود: ورزشكار باید امكانات داشته باسد. تجهیزات فدراسیون خیلی اسفناك است. دوچرخه سواری تجهیزات محور است. در المپیك ركوردهایی كه زده میشد نشان میداد كه تجهیزات چقدر مهم است.
این كارشناس دوچرخه سواری بیان كرد: ابهام اینست كه انتطار ما از كمیته فنی چیست؟ اینكه تصمیم گیرنده است و یا مشاوره میدهد. در فدراسیون قبلی دو سوم كمیته فنی از خود فدراسیون بودند و معمولا تصمیمات فدراسیون انجام میشد.
هاشم كندی در ادامه مناظره گفت: آقای سلگی گفتند به فدراسیون پشت كردند. ما زمان آقای قمری همه تلاشمان را كردیم. اینكه كسی به كسی پشت كردند باید بپرسید چرا ایشان خود را به آقای قمری وصل كرده است.
وی ادامه داد: تور ایران به دلیل بدهی سه سال بود از تقویم حذف شده بود كه وزارت ورزش ان را حل كرد. در مورد كمیته فنی آقای رشیدی هر رای را پذیرفتند، اما كمیته فنی نهاد تصمیم ساز است. رویكرد دوچرخه سواری مشكل مربی نیست و باید با برنامه مدون حل شود. ما پخش زنده نداریم نحوه مدیریت سازمان لیگ و تعداد مسابقات كم است.
شمعونیان در پایان این مناظره اظهار كرد: اینكه آقای هاشم كندی گفتند كمیته فنی اشراف به موضوعات ندارد باید بگویم اگر ندارد نمیتوانند عضو كمیته فنی شوند. این تكلیف باید روشن شود و این بحثهای حاشیه ای باید برطرف شود.
انتهای پیام/