برنامه مناظره رادیو ورزش به فصل داغ نقل و انتقالات در فوتبال اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره كه روزهای پنجشنبه از ساعت 19 به روی آنتن رادیو ورزش میرود این هفته به فصل داغ نقل و انتقالات در فوتبال اختصاص داشت.
این برنامه با حضور احسان اصولی عضو هیئت مدیره فدراسیون فوتبال و سرپرست كمیته بازاریابی، چیا فوادی مدیر سایت فوتبالی و مسعود رضاییان معاون ورزشی تیم صنعت نفت آبادان برگزار شد.
رضاییان در ابتدای این مناظره گفت: این افسارگیختگی در فصل نقل و انتقالات كه قیمتها بالا میرود از پارسال شروع شد و شاهد قیمتهای وحشتناكی هستیم كه فقط چهار الی پنج تیم میتوانند این رقمها را پرداخت كنند البته در بلند مدت همین تیمها هم نمیتوانند این قیمتها را تحمل كنند.
فوادی در ادامه مناظره اظهار كرد: هر مسئله ای در فوتبال ایران پیش آمده به صورت آنی نبوده و ریشه در گذشته، قدرت مدیران، ایجنتها و سازمان لیگ دارد. یك زمانی به طور افسارگیستخه هر بازیكنی از هر كشوری وارد فوتبال شده و بازار آشفته درست كردند و الان نمودش را میبینیم. معنی تورم برای ما خانه و گوجه فرنگی بوده، اما الان به بازیكن رسیده است. بازیكنی كه قیمتش دو میلیارد بوده الان 15 میلیارد میخواهد. الان قانون منع ورود بازیكنان و مربیان خارجی چه شد؟
رضاییان در ادامه بیان كرد: عدم توانایی بارسلونا در نگه داشتن مسی به خاطر قوانین بود كه ما به آن انصباط مالی در اروپا میگوییم. باشگاهها بیش از آنچه به دست می آورند نمیتوانند خرج كنند.
وی افزود: خیلی از مدیران دوست دارند تیمشان قهرمان شود و هیچ محدودیت و سقفی ندارند. یك بازیكن پولش از بودجه یك تیم بیشتر میشود. درآمدی در فوتبالمان وجود ندارد. فدراسیون با باز كردن دریچه بازیكن خارجی، كمكی به قیمتها نمیكند. بازیكن ملی پوش خارجی كمتر از 500 هزار الی یك میلیون دلار نمیگیرد و بازیكنان ما خود را با آنها مقایسه میكنند و همان اندازه یا بیشتر میخواهند و بازیكنان دیگر هم همان قدر میخواهند.
فوادی در ادامه تصریح كرد: از چند روز پیش باشگاه استقلال میخواهد گابریل پین، جووینكو، یك بازیكن سوئیسی و اسپانیایی میخواهد بیاورد و بعد نورشرق مصاحبه میكند كه نه استقلال و نه پرسپولیس نمیتوانند بازیكن خارجی بگیرند. اگر قرار است میخواهیم بیاوریم میگویند باشگاه باید تضمین دهد یعنی برای بازیكن 500 هزار دلاری باید همین قدر باشگاه تضمین به فدراسیون بدهد. آیین نامه نقل و انتقلات باید تغییر كند یك مربی در یك فصل باید فقط در یك تیم باشد. یك مربی در یك فصل سه تیم عوض میكند و بازیكن با خود میبرد و می آورد.
وی افزود: یك باشگاه اگر میخواهد بازیكن خارجی بگیرد باید چكار كند.
اصولی در ادامه این مناظره گفت: عارضه ای هایی در حوزه كلان فوتبال رخ میدهد كه برای رفع آن باید عمیقتر به آن بپردازیم. در فوتبال ما كدام باشگاه اقتصادی است اینها وصلند به خزانه دولت و هیچ رویكرد اقتصادی ندارند. باشگاه خصوصی ببینید چه وضعیتی پیدا كردند. برای حرفه ای بودن باید زمینه اقتصادی باشگاه تضمین شود. در حوزه بازاریابی در حال مذاكره با مجلس و دولت هستیم تا حق پخش را زنده كنیم.
فوادی در پاسخ به اصولی بیان كرد: تصمیمی كه برای خارجیها میگیرید ربطی به سازمان لیگ ندارد.
رضاییان در ادامه این مناظره اظهار كرد: آیین نامه استحدام بازیكنان خارجی به باشگاهها ابلاغ شده و شرایطی مطرح شده كه قبلا هم بوده، اما كنترل نمیشده و كسی به آن اهمیت نمیداده است و اگر تصویب شود چهار الی پنج تیم میتوانتد بازیكن خارجی استخدام كنند.
اصولی بیان كرد: نگاه برخوردی لازم است اما راه حل نیست. سیستمی داریم كه عارضه تولید میكند اما بگیر و ببندها نمیگذارد منشا آن جمع شود. بخش خصوصی قیمت را براساس عرضه و تقاصا تعدیل میكند. عرضه و تقاضا براساس اصول اقتصادی تعریف نشده و به صورت رانتی است. منشا تولید این فضا را باید بگیریم. ساختار اشكال دارد و باید اصلاح شود.
فوادی گفت: در فصل نقل و انتقال مربعی با چهار ضلع داریم كه ضلع اول مدیران باشگاهها، ضلع دوم دلالها و ایجنتهای رسمی و غیررسمی، ضلع سوم رسانه ها و ضلع چهارم بازیكنان هستند.
وی ادامه داد: در فوتبال ما بازیكنان تحصیلاتشان پایین است و از حقوق خود آگاهی ندارند به همین دلیل به سراغ ایجنتها میروند. در سالهای اخیر ایجنتهای غیررسمی قدرت زیادی گرفتند. اگر حرف از مبارزه با دلالیسم و ایجنتها بود الان در چند سال اخیر نمیتوان با آنها مبارزه كرد. اینها الان با مدیران باشگاهها، برخی رسانه ها و بازیكنان در هم تنیده شدند پس این مربع است كه قیمت بازیكنان را بالا میبرد چرا چون یك ایجنتی كه از یك بازیكن 10 درصد میگیرد اگر قیمت بالا برود و تورم ایجاد شود و رقم دو میلیاردی آن بشود 10 میلیارد آن ایجنت به جای دویست میلیون میتواند دو میلیارد بگیرد.
فوادی تصریح كرد: ما الان خبر داریم یك ایجنتی گفته بازیكن به تیم ملی دعوت شود یك میلیارد آن بازیكن میگیرد كه پانصد میلیون به ایجنت میرسد. ما از عدم نظارت ضربه میخوریم از فیر پلی مالی ضربه میخوریم. وقتی لالیگا به باشگاه بارسلونا میگوید اگر مسی را نگه داری فیر پلی مالی بهم میخورد به همین دلیل بیخیال مسی میشود. ما كدام باشگاه را میدانیم دخل و خرجشان چگونه است. همین طور فقط همه هزینه میكنند.
رضاییان در ادامه این مناظره گفت: ضلع پنجم مربیان هستند. بعضا دیدم مربیانی كه میخواهند بمانند و شما به آنها نیاز دارید یك لیستی دارند و شما را مجبور میكنند تحت هر شرایطی آن لیست را پر كنید. ما نمیتوانیم منتظر بمانیم منابع درآمدزایی مثل اروپا درست شود. سالهاست كه این اتفاق افتاده و بعید است درست شود.
وی افزود: ما هر وقت گروههای نظارتی از بیرون آوردیم و خواستند كنترل كنند متاسفانه نتیجه عكس گرفتیم. نمیدانم چرا و علتش چیست، اما همچنان یك راه حل دارد و آن اینست كه هیئت مدیره خود باشگاهها باید روی بودجه و نحوه خرج كردن بودجه توسط مدیرعامل خود نظارت كنند. اگر صنعتی، نیمه صنعتی، دولتی یا خصوصی هستند به هر حال یك مدیرعامل دارند و باید به او بگویند كه درواقع باید یك الگو، روش و انضباط مالی در هزینه كرد داشته باشی. تنها راهی كه باقی میماند همین هست.
رضاییان اظهار كرد: بازیكن میرود فلان باشگاه میگوید آنقدر میخواهد بعد كه نمیدهند زنگ میزنند میگویند برو فلان باشگاه. مدیران برنامه ها قراردادها را میدهند مدیران عامل باشگاهها امضا میكنند. در گذشته آهن، ماشین و كلید در خانه میدادند و بعد كه قانون 350 میلیون تومان گذاشته شده این رقم شد دستمایه معامله، اما دركنارش خانه، آهن و ماشین داده شد كه آنها خیلی دیده نمیشد. هر راهی پیدا كنید راههای بالادستی پیدا میكنند. انتظار ما انتطاری است كه لالیگا اعمال كرد و شیوخ عرب ثروتمند هم نمیتوانند بدون هر جوری خواست ندریخت و پاش كنند و باید از درآمد باشگاه هزینه كنند.
فوادی بیان كرد: نظارت وقتی وجود ندارد بازیكن 34 الی 35 ساله میشود بمب نقل و انتقالاتی و بازیكن بیست ساله دستمزدش پایین است. همه چیزمان برعكس است. ما فرهنگ بازیكن سازیمان غلط است.
اصولی گفت: ما نقش خود را داریم ایفا میكنیم. ما با یك اكوسیستم مواجه هستیم كه دارد این چیزها را تولید میكند و خروجی این فرآیندها است و باید این اتفاقات را اصلاح كنیم و چیدمان متغیرهای اثرگذار را بر این فرآیند را تغییر دهیم تا خروجی آن تغییر كند.
انتهای پیام/