برنامه مناظره ورزشی رادیو ورزش به بررسی چالشها و مشكلات تیراندازی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره ورزشی روزهای پنج شنبه از ساعت 18:30 الی 20 از رادیو ورزش پخش میشود.
برنامه مناظره ورزشی این هفته به چالشها و مشكلات ورزش تیراندازی اختصاص داشت و ناصر رسولی مدیر تیمهای ملی تیراندازی و مجید نظامی از مربیان و داوران تیراندازی در این برنامه حضور داشتند.
ناصر رسولی مدیر تیمهای ملی تیراندازی در ابتدای مناظره گفت: تیم ما در المپیك توكیو نتایج خوبی گرفت. حدود یك سال پس از مسابقات قهرمانی آسیا در آذر 98 مسابقات لغو شد و سه ماه قبل از المپیك دو مسابقه رسمی برای ورزشكاران برگزار شد كه یكی در هندوستان و دیگری در كرواسی برگزار شد.
وی افزود: برای كسب توفیق در تیراندازی باید به این نكته توجه كین كه این ورزش تجهیزات محور است همچنین وجود مسابقه برای حفط شرایط آمادگی ورزشكار مهم است.
رسولی اظهار كرد: با توجه به اینكه قبل از اعزام به مسابقات جلساتی با فدراسیون پزشكی داریم طی مشورتهایی كه از آنها گرفتیم صلاح ندانستیم بازیكنان اصلی به مسابقات هند به دلیل شیوع كرونا بروند و فقط در كرواسی ورزشكاران ما رفتند ولو اینكه به عنوان مهمان رفتند و نتایجشان ثبت نمیشد و فقط برای كسب آمادگی رفتند و اهداف مد نطر ما تامین شد.
مدیر تیمهای ملی تیراندازی بیان كرد: با توجه به اینكه از اسفند 98 فعالیتهای ورزشی به دلیل كرونا لغو شد مربیان برنامه ریزیهایی كردند تا ورزشكاران در منازل و باشگاه خود آن تمرینات را انجام دهند و ما هم لوازمی كه نیاز بود برایشان ارسال كردیم تا بتوانند تمرین كنند. سه ماه از این شیوه تمرینی استفاده شد. در مجموع فدراسیون از عملكردمان در المپیك راضی بود.
مجید نظامی از مربیان و داوران تیراندازی در برنامه مناظره ورزشی گفت: به نظر میرسد موضوع عملكرد در المپیك به دو بخش تقسیم شود. عملكرد ورزشكاران قابل قبول بود اگر طلای فروغی را كنار بگذاریم عملكرد بچه ها با توجه به تداركات، كرونا، تحریمها و نبود فشنگ و حواشی آن كه در رشته تفنگ پیش آمد خوب بود.
وی افزود: از دوستان كه نظرشان را میپرسیدم همه متفق القول بودند كه عملكرد تیم خوب بود، اما اگر عملكرد فدراسیون را با المپیك قبلی مقایسه كنیم جای پیشرفت بیشتری داشت. درست است نسبت به بازیهای آسیایی بهتر بودیم، اما میتوانستیم پایمان را بلندتر از المپیك قبلی بگذاریم. در ریو دو فینالیست داشتیم كه یكی ششم و دیگری هشتم شد.
رسولی در ادامه مناظره بیان كرد: تفاوت بازیهای المپیك 2016 و 2021 را نمیتوان با ماده هایش را قیاس كرد به عنوان مثال در ریو بانوان ورزشكار 60 تیر میزدند، اما در توكیو 120 تیر به اندازه آقایان میزدند. بعد از اینكه در راه كسب سهمیه بودیم فدراسیون شیوه نامه ای را نوشت. در لندن و ریو مربی محدودیتهایی را ایجاد كردند و ورزشكارانی كه سهمیه میگرفتند به المپیك اعزام شدند و برخی ورزشكاران میگفتند آرزو داریم در كنار المپینها تمرین كنیم.
وی ادامه داد: پس از اینكه در راه كسب سهمیه بودیم دنبال شیوه نامه ای بودیم كه سه وضعیت داشته باشد اول منافع ملی ما حفظ شود، دوم اینكه شیوه نامه قائم به شخص نباشد و سوم عدالت محور باشد.
مدیر تیمهای ملی تیراندازی اظهار كرد: سهمیه هایی كه بین كشورها توزیع میشوند به نام فرد نیست و كشورها میتوانند ورزشكار خود را تغییر دهد. این شیوه نامه در نهایت تصویب شد و به تمامی ورزشكاران اطلاع داده شد. در المپیك آماده ترین ورزشكاران باید بروند تا بند یك شیوه نامه برآورده شود. مربیان به ورزشكاران ابلاغ كردند كسانی كه سهمیه گرفتند آپشنهایی مثل امتیاز بیشتری برایشان در نظر گرفته میشود.
رسولی گفت: ورزشكارانی كه بتوانند در سطح بین الملل مسابقه بدهند بسیار محدود هستند. تجهیزات این ورزش بر اثر تحریمها تاثیر مهمی بر روی عملكرد ورزشكار میگذارد. چرا ما نباید بتوانیم تجهیزات را مهیا كنیم. ما با مشقت زیادی توانستیم تیم را اعزام كنیم، اما در دوره های قبلی اردو میزدیم.
وی بیان كرد: در مسابقات كرواسی بهترین فرد خانم كرم زاده بود كه چهار دهم كمتر از ركورد دنیا زد. خانم خدمتی در حد خودشان نبودند. ما نباید از سرمایه های كشورمان چشم پوشی كنیم. خدمتی، صادقیان و كرم زاده با تلاش خود توانستند به قهرمانی كشور برسند و به مسابقات اعزام شوند. مسابقاتی كه در دنیا برگزار میشود حساسیت زیای دارد در المپیك بسیری از قهرمانان نتوانستند ركورد خود را تكرار كنند. ما از عملكرد مربیان و ورزشكاران رضایت داریم.
نظامی در ادامه مناظره گفت: بالای 70 سال است كه در رشته تیراندازی در المپیك شركت میكنیم. بعد از المپیك پكن كارهای زیرساختی خوبی انجام شد و در المپیك لندن سه سهمیه و در ریو پنج سهمیه و در توكیو انتطار میرفت هشت سهمیه داشته باشیم كه با شش تا رفتیم. خانم خدمتی بعد از المپیك احساسی حرف زدند. در اكثر رشته های ورزشی همه ورزشكاران به این اندازه ناراحت نیستند ناراحتی خدمتی ناشی از اتفاقاتی بود كه در تیم تفنگ رخ داد.
وی تصریح كرد: شیوه نامه خوبی در فدراسیون تهیه شد، اما جای آن در سال منتهی به المپیك نیست. تیرانداز سهمیه را شخصا گرفته و در سال 99 قرار بود به اطلاع ورزشكاران برسد. نوشتن شیوه نامه باعث نارضایتی ورزشكاران شد و در مرداد 99 با اصرار از ورزشكاران امضا گرفتند. این امر باید قبل از كسب سهمیه انجام میشد نه یك ماه قبل از المپیك.
مربی و داور تیراندازی بیان كرد: رقابت بین كرم زاده و خدمتی باعث شد تا مسابقات كرواسی نقطه اوج این دو نفر باشد كه میتوانست در المپیك باشد. فشارهای روحی به هر دو نفر وارد شده بود. یك خانم كرم زاده در ماده سه وضعیت بود و خدمتی در المپیك تمام تلاشش كرد، اما هر دو آسیب دیدند. در مسابقات كرواسی ورزشكار روسیه یك نمره پرت زد و چون مطمئن بود به المپیك میرود در كرواسی به عنوان مسابقه تداركاتی آمد و در المپیك مدال گرفت.
رسولی پس از صحبتهای نظامی اظهار كرد: اگر بخواهیم یك فدراسیون پویا داشته باشیم و ورزشكاران حرفه ای كار خود را دنبال كنند باید از هر مسابقه ای باید درس بگیریم. از لندن یكسری درس آموختیم و نقاط ضعف را دیدیم. در ریو سهمیه مان بیشتر شد و درسهایی آموختیم و در توكیو سهمیه بیشتری گرفتیم.
وی گفت: هر قانونی یكسری معایب دارد، اما بهتر از بی قانونی است. هر كسی باید به طور شفاف بداند چه اتفاقاتی میفتد و باید بتوانیم از عملكرد خود و تصمیمات و چارچوب استفاده كنیم. ورزشكاران ما حرفه ای هستند و كادر مجربی داریم.
مدیر تیمهای ملی تیراندازی تصریح كرد: ورزشكاران تپانچه و تفنگ ما میدانستند در هر ماده ای آماده باشند آن ورزشكار میتواند با آمادگی به مسابقات برود. از این المپیك درسهایی آموختیم. از سال آینده توریع سهمیههای المپیك 2024 پاریس است و از شیوه نامه قطع به یقین استفاده میكنیم.
وی ادامه داد: در زمانی كه شیوه نامه مورد استفاده قرار گرفت همه افراد از آن مطلع بودند، اما لغو مسابقات به دلیل كرونا در آن لحاظ شد. قطع به یقین هدف ما اعزام بهترین ورزشكار بود حتی مهیار صداقت با اختلاف یك دهم نتوانست به فینال برود. شیوه نامه آنچنان تاثیر منفی نگذاشته است و تاثیر مثبت داشته، اما ما باید از نكاتی كه اتفاق میفتد استفاده كنیم. كسی كه سهمیه گرفته در ورزشهای دیگر هم شاید سهمیه اش به دیگری داده شود.
نظامی در ادامه مناظره گفت: قبل از اینكه وارد تیراندازی شوم در دو و میدانی بودم. مدال فروغی مثل حدادی قسمت اعظمش ناشی از نبوغ خودش بود. ترس بنده اینست كه آن اتفاقی كه برای دو و میدانی افتاد و گفتند وارد سبد مدالی شده است برای تیراندازی رخ دهد.
وی افزود: الان دیگر در پرتاب دیسك هم دستشان بسته شده است. حدادی در كشورهای دیگر با مربی خارجی كار كرده و برای درمان هم به خارج رفته كه البته به جا هم بوده است.
مربی و داور تیراندازی تصریح كرد: تیراندازی شباهت بسیار با تیراندازی دارد و الان دست ما از نظر نیروی انسانی خالی است. از لحاط استعدادیابی و پشتوانه سازی عملكرد خوبی نداشتیم و جانشینی برای خدمتی و كرم زاده نداریم.
رسولی پس از صحبتهای نظامی اظهار كرد: برای اینكه یك روزی دستمان خالی نباشد سعی كردیم جانشینهایی برای كرم زاده و خدمتی داشته باشیم. ما سرمایه گذاری زیادی بر روی ورزشكاران انجام دادیم، اما كرونا خیلی ما را تحت تاثیر گذاشت. قبل از اینكه كرونا شروع شود 56 ورزشكار مورد نظر قرار گرفتند و یك اردوی تپانچه در همدان برگزار شد، اما به دلیل كرونا خیلی از خانواده ها نمیگذاشتند فرزندشان به شهرهای دیگر بروند.
وی ادامه داد: نتایج این رشته باعث شده استقبال بیشتری از این ورزش شود. این ورزش دارد از سایه ورزشهای دیگر خارج میشود، اما با توجه به برنامه استعدادیابی باید در سال بیست یا سی نفر را به چرخه فعالیت خود وارد كنیم. در هر شهرستانی امكانات محدودی وجود دارد. ماهیت ورزش انفرادی اینست كه برخی به عنوان تك ستاره ظهور میكنند. ما باید از ظرفیتهایمان استفاده كنیم تا بتوانیم ورزشكارانی مثل جواد فروغی داشته باشیم. ما دو نفر ورزشكار داریم كه در آینده میتوتنتد قهرمان این رشته شوند. ماهیت ورزشهای انفرادی به این صورت است كه باید تكمیل كننده هم باشند.
مدیر تیمهای ملی تیراندازی بیان كرد: جواد فروغی از سال 1396 به صورت حرفه ای وارد تیراندازی شد. اولین اعزامش به بازیهای آسیایی جاكارتا بود. فروغی خودش فعل خواستن را صرف كرد و به اینجا رسید. ما هم به عنوان مكمل در كنارش بودیم. فروغی با مربیان خارجی هم كار كرد. میانگین رنج سنی نفراتی كه در مسابقات اهداف پروازی هستند به اندازه جواد فروغی است. وی ادامه داد: اتفاقات خوبی در استعدادیابی انجام شده، اما منتطریم پاندمی تمام شود و بتوانیم فعالیت كنیم. تیراندازی به تجهیزات وابسته است و ورزشكار هر چقدر آماده باشد، اما تجهیزات نباشد نمیتواند موفق شود.
نظامی پس از صحبتهای رسولی گفت: داور و مربی فعال فدراسیون تیراندازی هستم و الان بعد از بیست سال سابقه میخواهم یكسری حرفهایی را دلسوزانه بیان كنم. تیراندازی مثل سایر فدراسیونها سنتی اداره میشود مثلا كمیته داوران و مربیان نداریم. در فدراسیون بسكتبال همه قد بلند و دركشتی همه گوش شكسته هستند، اما در تیراندازی این یكدستی وجود ندارد. تعداد كارشناسان تیراندازی این رشته كه علم روز را داشته باشند كم است. پیشنهادم اینست الان كه فدراسیون به صورت سرپرستی اداره میشود به بُعد فنی فدراسیون توجه شود چون انسانهای متخصص در فدراسیون كم هستند.
رسولی در ادامه مناظره اظهار كرد: روسای كمیته های ما به صورت مستقیم دخیل هستند و سابقه خوبی دارند و در چند سال اخیر در كارگروههای تفنگ، اهداف پروازی و تپانچه حضور دارند. از خیلی كارشناسان بهره مند بودیم. چون الان فدراسیون به صورت سرپرستی اداره میشود. ما نباید رشد منفی داشته باشیم. آقای نظامی صادقانه صحبت میكنند و مغرضانه حرف نمیزنند و ما هم استفاده میكنیم و باید نقاط ضعف را برطرف كنیم. در كارگروهای تفنگ ،تپانچه و اهداف پروازی خلاهایی وجود دارد. ما كمیته داوران و مربیان داریم. در كمیته مربیان حضور ندارم، اما در بحث ملی از همهچهره ها استفاده میكنیم. دادگر از نظرات مخالفان و موافقان استفاده میكند.
نظامی پس از صحبتهای رسولی تصریح كرد: كمیته داوران رسما نداریم و یك كارمند وظیفه كارهای كمیته را انجام میدهد. بنده یكی از افرادی هستم كه بالاترین درجه داوری را دارم. من به همراه بقیه داوران اساسنامه خوبی نوشتیم و نیمچه استقلالی كه برای توانمند سازی میخواستیم لغو شد.
وی ادامه داد: ما بیا به هیئتهای استانی توجه خاص داشته باشیم. ارزیابی عملكرد هیئتهای استانی بر اساس معیارها انجام نمیشود. یكی از استانها بهترین هئیت بوده، اما هیچ ملی پوشی نداشته است و باید این امور اصلاح شود. موضوع بعدی توجه به زیرساختهای هئیتهای استانی است مثل جذب اسپانسر برای استانها. ما بعد از مدال المپیك بسیار دیده میشویم. این رشته 15 مدال در المپیك دارد كه اگر سرمایه گذاری در آن شود نسبت به رشته های دیگر بازدهی مناسبی خواهد داشت.
رسولی در پایان مناظره گفت: در المپیك قبلی مقام ششمی و هشتمی و در توكیو یك طلا داشتسم و بقیه با بدشانسی نتوانستند فینالیست شوند. ما باید از شیوه های مدرن استفاده كنیم و بتوانیم سهمیه بیشتری بگیریم. صحبتهای آقای نطامی برای اصلاح امور است و ما هم از آن استقبال میكنیم و به مسئولان آن را منتقل میكنیم.
انتهای پیام/