مناظره ورزشی پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 85دقیقه

رادیو ورزش

مناظره ورزشي

رضایی: احسان حدادی تضمین داده بود در المپیك مدال بیاورد/كاظمی: تفتیان بهترین ركورد سالش را در توكیو زد/ارزنده: نظام حمایت از ورزشكار باید تغییر كند

برنامه مناظره رادیو ورزش به نتایج ضعیف فدراسیون دو و میدانی در المپیك توكیو اختصاص داشت.

1400/05/14
21:49

به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره این هفته رادیو ورزش با محوریت نتایج ضعیف دو و میدانی در المپیك توكیو از ساعت 19 الی 20:14 دقیقه با حضور محمد ارزنده از قهرمانان پرتاب دیسك كشورمان، طاهر كاظمی مشاور رسانه‌ای فدراسیون دو و میدانی و علی رضایی دبیر فدراسیون دو و میدانی پخش شد.

ارزنده در ابتدای این مناظره گفت: نتایجی كه در المپیك گرفته شد نتایج خوب و امیدواركننده‌ای نبود. دو و میدانی این طور نیست كه با یك یا دو سال سرمایه گذاری بتوان در آن به نتیجه رسید. باید 10 سال در آن سرمایه گذاری كرد.

وی افزود: این نتایج برمی‌گردد به مدیریت قبل در فدراسیون كه تك محور و سلیقه ای بود كه باعث شد چهار یا پنج ورزشكاری كه سهمیه المپیك گرفته بودند، خداحافظی كنند.

قهرمان پرتاب دیسك كشورمان اظهار كرد: كیهانی با عملكردش باعث شد تا دو و میدانی به ناكجا آباد برود و ورزشكاران وارد حاشیه شوند. ما باید ببینیم چه چیزی كاشتیم كه بخواهیم درو كنیم.

ارزنده ادامه داد: ورزشكاران ما با سختی و با زحمت به دنبال اجرای برنامه ها بودند البته برنامه ای كه خود ورزشكار به ذهنش رسیده نه اینكه فدراسیون برنامه ریزی كند. كیهانی از رسانه به فدراسیون رسید و می‌گوید دو و میدانی كار بود. البته اگر بودند این نتایج برای دو و میدانی رقم نمی‌خورد. ورزشكار آن كاری را كه منجر به سریعتر رسیدن به مدال می‌شود، انجام می‌دهد و این ضعف فدراسیون است كه به ورزشكار اجازه می‌دهد در برنامه دست ببرد.

قهرمان پرتاب دیسك كشورمان گفت: این درست نیست به ورزشكار پول بدهیم كه هر كجا می‌خواهی اردو بروی پا شو برو و بعد هیچ اطلاعی از ورزشكار نداریم مگر اینكه ورزشكار یك پست و استوری از خود منتشر كند. مهمترین چیز برای ورزشكار این است كه تغذیه درست داشته باشد.

وی ادامه داد: در فدراسیون هشت سال پیش همین وضع بوده و به اردوی ورزشكار نظارت نمی‌شد مثلا می‌گفتند فلان تاریخ اردو است. اردو متمركز نیست، اما كمتر می‌دیدم در اردوی گروهی سرپرست و تداركات داشته باشد. ما آن موقع كه در اردو بودیم خودمان كار تداركات را می‌كردیم. عملكرد فدراسیون فعلی را بهتر است در بازی‌های آسیایی ببینیم چون 8 الی 9 ماه است مستقر شده است.

كاظمی مشاور رسانه‌ای فدراسیون دو و میدانی در ادامه این مناظره بیان كرد: فدراسیون از 20 مهر سال گذشته انتخاب شد و صیامی در بدو ورود به فدراسیون با مشكلاتی باقی مانده از فدراسیون قبل مواجه شد كه انرژی فدراسیون برای آن صرف شد، اما چیزی كه در فدراسیون جدید حاكم شد یكسری مسائلی بود كه از قبل جاری بود.

وی افزود: تقویم سال 99 از قبل بسته شده بود و آماده سازی ورزشكاران آغاز شده بود. واقعا عقل سلیم این هست وقتی كسی با كار برنامه ریزی مواجه می شود خیلی برنامه را دستكاری نكند برای همین سعی شد با توجه به روال گذشته خیلی تغییر ایجاد نشود، اما چند كار همزمان انجام شد و فدراسیون به برنامه قبل اكتفا نكرد.

مشاور رسانه‌ای فدراسیون دو و میدانی با بیان اینكه فدراسیون اضافه كردن سهمیه در المپیك را پی گرفت، تصریح كرد: حیف بود در دو و میدانی با دو سهمیه به المپیك برویم. چیزی كه مهم بود اضافه كردن مسابقات پرتعدد بود و ورزشكاران ما برای كسب امتیاز و ركورد در رنكینگ قرار می‌گرفتند. فدراسیون برنامه ریخت و در مسابقات پرتعداد برای كسب سهمیه بیشتر تلاش شد.

كاظمی ادامه داد: در اولین گام مسابقات قهرمانی كشور انجام شد و برای اولین بار بعد از انقلاب یك رقابت بین المللی در فضای باز در مشهد با توجه به شرایط شیوع كرونا برگزار شد و بعد برنامه ریزی برای حضور در مسابقات خارجی انجام شد. چون هر مسابقه امتیازاتش متفاوت است باید مسابقاتی را می‌رفتیم تا امتیازش به بچه ها كمك كند.

وی افزود: در این مرحله چهار اعزام انجام شد و مورد تائید فدراسیون جهانی قرار گرفت. چهار اعزام خارجی انجام شد و بیش از چهل یا پنجاه ورزشكار مختلف اعزام كردیم. بحث توجه به هیئتهای استانی را اقای صیامی در سفرهای استانی آغاز كردند. از روسای هیئتها بپرسید كه برای سالها سفر استانی نداشتیم. نزدیك به 15 سفر انجام شد و بحث بعد توانمندسازی ورزشكاران بود چون خیلی ورزشكاران مشكل مالی داشتند. بحث مقرری پردخت كردن برای ورزشكاران و مربیان آنها در رده پایه انجام شد. امروز 90 ورزشكار و مربی بین یك تا سه میلیون كمك هزینه دریافت می‌كنند. فدراسیون همزمان با سهمیه ها این كار را با حمایت از 90 ورزشكار آغاز كرد.

ارزنده در ادامه مناظره گفت: بحث نظام حمایت از ورزشكار باید تغییر رویه دهد. اینكه 70 الی 80 درصد بودجه فدراسیون خرج یك ورزشكار شود و بقیه ورزشكاران حتی كفش نداشته باشند، باید تغییر كند. ما اگر احسان حدادی را مدیریت می‌كردم هزینه ها پایینتر می‌آمد و وی به عملكرد و نتیجه بهتری می‌رسید. می‌توانستیم اردوی امریكا را در ایران برگزار كنیم.

كاظمی در پاسخ به ارزنده بیان كرد: این برنامه ریزی از قبل انجام شده بود و فدراسیون مسیر را برای ورزشكار به منظور رسیدن به اوج آمادگی هموار كرد. حدادی در فروردین گذشته دچار كرونا شد و سی روز در خانه بستری و یك ماه طول كشید تا سر پا شود. من خودم درگیر كرونا شدم و مشكلاتش را می‌دانم. بلافاصله بحث عمل جراحی خار پاشنه حدادی مطرح شد و می‌گفت به پزشكم وابستگی روانی پیدا كردم و در كمیسیون پزشكی رفتن حدادی به آلمان برای جراحی تایید شد و هزینه ای از طرف فدراسیون دو و میدانی نشد و فدراسیون پزشكی ورزشی آن را تایید كرد. حدادی با تصمیم كمیسیون پزشكی فدراسیون پزشكی ورزشی و با تامین هزینه این فدراسیون عمل شد‌.

وی اظهار كرد: فدراسیون سعی كرد تا روند آماده سازی ورزشكاران را مهیا كند مثلا پیرجهان در دایموند لیگ شركت كرد و سهمیه‌اش با حضور در مسابقاتی كه فدراسیون گذاشت به دست آمد.

كاظمی تصریح كرد: با توجه به شرایط كرونایی كلا دو سهمیه یك رئیس و سرپرست و یك مربی می‌توانستیم اعزام كنیم و فدراسیون می‌خواست با این سهمیه یك ایرانی را بفرستد.

مشاور رسانه‌ای فدراسیون دو و میدانی ادامه داد: در مورد احسان حدادی وقتی حرف می‌زنیم باید ببینیم در ورزش چه كرده است. شش طلای آسیا، نقره المپیك و مدال‌های دیگر كسب كرده و شاید تا سال‌های سال چنین ورزشكاری نداشته باشیم. در گذشته پشتوانه سازی درستی نشده و برای جایگزینی حدادی تا به امروز كار سیستماتیك انجام ندادیم.

ارزنده در ادامه مناظره گفت: ما اصلا در سالیان گذشته در فدراسیون برنامه محور نبودیم و هر رئیسی آمده یكسری برنامه اجرا كرده و در كنار آن برنامه حدادی هم اجرا شده است.

وی افزود: با ارزشترین مدال كسب شده در المپیك همین مدال حدادی است. المپیك 2012 دو نفر شانس مدال بودند یكی من و یكی حدادی اما امكاناتی كه به من دادند كجا و امكاناتی كه به حدادی دادند كجا. من رفتم ماشینم را فروختم تا هزینه هایم را بدهم و پولش را به من ندادند. در طول عمر ورزشی جنگیدم تا نشان دهم ما هم هستیم. در پرتاب دیسك برادران صمیمی را داشتیم كه پرتابگر 70 متری بودند اما به راحتی گذاشتیمشان كنار. كیهانی گفت می‌خواهیم جوانگرایی كنیم، اما در دو و میدانی سن فقط یك عدد است و ما توان نگهداری از سرمایه خود را نداشتیم.
ارزنده بیان كرد: هر رئیس فدراسیونی كه آمده می‌خواسته بهترین عملكرد را داشته باشد و هر كس را نزدیكتر به مدال بود را بها می‌دادند و یك برنامه بلندمدت نداشتند.

ارزنده تصریح كرد: گارانتی حدادی برای كسب مدال چه بود؟

علی رضایی دبیر فدراسیون دو و میدانی در ادامه این مناظره به روی خط آمد و و در پاسخ به ارزنده گفت: این گارانتی را از حدادی خواستیم و تضمین داد این اتفاق بیفتد. وی در جلسه شورای فنی فدراسیون گفت مدال می‌آورد. حدادی گفت در آمریكا به مرز 67 متر می‌رسد، اما به دلیل آسیب دیدگی این اتفاق نیفتاد.

وی اظهار كرد: به جرات می‌گویم از بالا به پایین به ورزشكاران نگاه نشد و ما كنار ورزشكاران بودیم و هزینه هایی كه برای حدادی شد یك ششم دوره های قبل برای حدادی و تفتیان نبود.

رضایی افزود: قسمت اعظم هزینه ها توسط حامی مالی انجام شد. ما چكاری باید می‌كردیم تا پیرجهان كرونا نگیرد. برای پیرجهان اتاق یك تخته گرفتیم و دو دوز واكسن كرونا زد و مربی بر وی نظارت داشت و معلوم نیست چرا كرونا گرفت. ما تلاشمان را كردیم تا این اتفاق نیفتد. برنامه از زمان آقای عرب با هماهنگی كمیته ملی المپیك برگزار شد و قرار شد خانم فصیحی با توجه به عملكردش در مسابقات برون مرزی به المپیك اعزام شود. وی از دی برای تمرینات به خارج از كشور رفت و در خرداد به ایران آمد و سهمیه‌اش اهدایی بود.

دبیر فدراسیون دو و میدانی تصریح كرد: ورزشكارانی كه ركورد جهانی آوردند جایگزین خوبی برای حدادی و تفتیان هستند و امیدوارم در المپیك پاریس آن اتفاق خوب برای كشورمان بیفتد.

كاظمی در ادامه مناظره بیان كرد: برای اولین بار 9 سهمیه در مسابقات جهانی گرفتیم كه این به خاطر رفتن بچه ها به مسابقات خارجی بود.


كاظمی ادامه داد: دو و میدانی رشته خاص و پیچیدهای است و نتیجه گرفتن در آن فرسایشی است. الان ورودی المپیك در پرتاب دیسك 66 متر است و قهرمان المپیك فقط یك متر بیشتر پرتاب كرده است. حدادی این ورودی را آورده است. تفتیان حد نصابی را كه آورد عدد بدی نبود فقط نتوانست به مرحله بعد برود. تفتیان در المپیك بهترین ركورد سالش را آورد.

ارزنده در ادامه مناظره اظهار كرد: با شرایطی كه هزینه‌ها دلاری است بودجه فدراسیون خیلی كم است و نمی‌شود در لیوان شنا كرد. بودجه ای را كه اختصاص می‌دهند باید بیشتر باشد. بودجه‌ای كه آمریكا به ورزش اختصاص می‌دهد به اندازه بودجه كل كشورمان است.

كاظمی در پایان در پاسخ به ارزنده گفت: : با رایزنی كه آقای صیامی با مجلس كرده بودجه فدراسیون دو و میدانی دو برابر شده است.


انتهای پیام/

دسترسی سریع
مناظره ورزشی