واعظی آشتیانی: وزیر ورزش اصلا درباره خصوصی سازی تیمهای پایتخت مطالعه كرده است؟/ ما اصلا اقتصاد ورزش نداریم
به گزارش ایلنا، امیررضا واعظی آشتیانی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در گفت و گو با برنامه صبح و ورزش (گروه مسابقات) درباره خصوصی شدن باشگاههای پایتخت گفت: اصلا ورزش ما توجیه اقتصادی دارد؟ كسی تا كنون این سوال را پاسخ نداده است. در ورزش ما از جمله فوتبال، اداره ورزش امروز در باشگاه ها توسط دولت یا به واسطه دولت در حال انجام شدن است. در حالیكه بخش خصوصی ما در رشته های ورزشی مختلف، مدتی حضور داشتند و حتی قهرمانی یك رشته در آسیا را هم به دست آوردند و سپس رفتند. پس این نشان دهنده آن است كه ما توجیه اقتصادی نداریم و اصلا اقتصاد ورزش نداریم. ما زمانی میتوانیم خصوصی سازی این دو باشگاه را انجام دهیم كه شرایط اقتصادی كلان كشور حال خوبی داشته باشد. یك بسته حمایتی تعریف شده هم از سرمایه گذار در ورزش داشته باشیم. و سرمایه گذار بداند كه اگر خواست در ورزش سرمایه گذاری كند توجیه اقتصادی برایش است. مگر كسی می آید پول خود را نذری سرمایه گذاری كند و بهره ای هم از آن نبرد. بحث خصوصی كردن استقلال و پرسپولیس در این چند سال فقط فرار از یك پاسخگویی بوده است. یك موضوعی را برای اینكه پنهان كنند این بحث را راه می انداختند. یكی كار پوپولیسیمی بوده و دیگر برای اینكه پاسخ به عملكرد ضعیفشان در انتخاب مدیرعامل در این دو باشگاه را به افكار عمومی ندهند مسیر را به سمت خصوصی سازی تغییر میدهند. من مخالف خصوصی سازی نیستم ولی در شرایطی كه همه چیز محیا و قانون مدار باشد. مگر این دو باشگاه همین الان سود میدهند؟
وی ادامه داد: ما اصلا بحث برند و استفاده از این برندها را بلد نیستیم. ما قهرمانان بزرگی در سطح حهان و المپیك داشتیم كه میتوانستند برند باشند. هم درآمد برای این ورزشكاران باشد و هم ارزی را وارد كشور كنند. آیا توانستیم از این موضوع استفاده كنیم؟ در كل دنیا این كارها تعریف شده است و اصولی دارد. اینگونه نیست كه دست هر كسی را بگیریم و بگوییم مدیرعامل شود.
واعظی آشتیانی با اشاره به بهترین شیوه انتخاب مدیرعامل خاطرنشان كرد: برخی از مدیران ارشد ما یا دوربین هایشان خیلی خوب است یا نزدیك بین شان. به این معنا كه ما اگر افراد فهیم و كارآمد را انتخاب كنیم و آنها را مكلف به مهر قانون كنیم. مگر این دو باشگاه نمیگویند كه بر اساس قانون تجارت اداره میشود. مجمع آن را برگزار كنند. انتخاب افراد و حسابرس قانونی انجام شود. كه كار آن بررسی حسابرسی این دو باشگاه و اعلام سود یا زیان آن در این مجمع است. یا مجمع مدیرعامل را انتخاب یا بركنارشان میكند. ما هیچ معیاری ندیدیم كه بگوییم مدیری موفق است یا نه به جز اینكه حسابرسی قانونی داشته باشد. من نزدیك 12 سال است كه میگویم این دو باشگاه را بر اساس مهر قانون اداره كنید و اگر كردید وضعیتشان مشخص میشود كه سود یا زیان دادند. انتخاب یك مدیر كارآمد كه در این زمینه آگاهی داشته باشد خیلی حائز اهمیت است كه من فكر میكنم اصولا به دنبال افراد كارآمد گام برنمیدارند. تا كنون مگر فوتبال دست فوتبالی ها و ورزشی ها نبوده؟ میگویند ورزش را بدهیم دست ورزشی ها، آدرس كاملا غلطی است كه حتی سیاسیون هم باور میكنند. ورزش اگر خوب است ورزشی ها اداره كردند اگر بد است باز هم خودشان اداره كردند. ما باید بیاییم و مدیر پیدا كنیم. كدام باشگاه در اروپا را میبینید یا كمتر دیدید كه مدیرعامل باشگاهشان فوتبالی باشد؟ اگر اعتقاد ورزش، اقتصاد است فرهنگ است سیاست است، این فوتبالی بودن معنایی ندارد. مگر یك باشگاه كه 5 تا رشته دارد نمیشود مدیر آن مثلا بسكتبالی باشد؟ این استدلال واقعا كارشناسی نیست.
وی با توجه به این سوال كه چقدر میتوان این دو باشگاه را خودگردان كرد؟ پاسخ داد: همین الان اسپانسری كه برای این دو تیم است با پست دولت است. همه چیز كه بخش تلویزیونی نیست. بلیط فروشی در گذشته هم ناتوان بودند. كپی رایت قانونی داریم پیگیری نمیكنند. باید فردی را انتخاب كنند كه به لحاط مدیریتی جامع الشرایط باشد. یك مدیر توانمندی كه مسائل اقتصادی را خوب بفهمد، مسائل فرهنگی را گوشه ذهنش داشته باشد مسائل سیاسی را درك كند. ما با توجه به شرایط اقتصادی این روزهای كشور فروختن این دو باشگاه كه 10 درصد آن را بخواهند واگذار كنند اصلا امكان پذیر نیست. با این تفكر و این شرایط تا چه زمانی میخواهیم افكار عمومی را بازی دهیم؟ این موضوع چالش بزرگی دارد. من تعجب كردم كه آقای سجادی این مورد را مطرح كردند.
اصلا وزیر ورزش به خودشان زحمت دادند كه این موضوع را مطالعه كنند و می دانند كه این موضوع میتواند چه تبعاتی برای وزارت ورزش و حتی دولت داشته باشد؟ و كسی كه در قالب شخصیت حقیقی و حقوقی سهام اینجا را میخرد آیا در پایان عملكرد این دو باشگاه ادعای سود نمیكند؟
انتهای پیام/