ایلنا: سهرابی: داوران با كار گروهی گل دوم مس را مردود اعلام كردند

رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال تصمیم داوران دیدار دیروز مس رفسنجان - سپاهان در مردود اعلام كردن گل دوم تیم میزبان را تأیید كرد.

1399/10/06
12:12

به گزارش ایلنا، علیرضا سهرابی رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال درباره مشكلات داوران و قضاوت‌های لیگ گفت: در كشور ما تصور بر این است كه هر كس بیشتر فشار بیاورد و سرو صدا كند، می‌تواند از داور امتیاز بگیرد. این فشارها ممكن است تمركز داور را به هم بزند، اما هیچكس نمی‌تواند تضمین كند وقتی داور را دچار اشتباه كرد به نفع تیم خودش باشد، چراكه ما ناظر داریم و رصد می‌كنیم.

رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال كه با برنامه صبح و ورزش رادیو ورزش گفت‌وگو می‌كرد، در ادامه افزود: اگر فشارهای بیرونی روی داور اثر كند، قطعاً به قضاوت در رده‌های بالاتر نخواهد رسید. داوران تلاش می‌كنند بهترین قضاوت‌ها را داشته باشند كه دیده شوند و به رده‌های بالاتر برسند.

وی در پاسخ به این سؤال كه آیا در ابتدای فصل به دلیل موضوع كرونا نتوانستیم تست‌های آمادگی جسمانی را از داوران بگیریم، عنوان كرد: خیر؛ ما با تعاملی كه با تمام استان‌ها داریم، به جای اینكه افراد را در تهران جمع كنیم، نماینده به استان‌ها فرستادیم تا تست‌ها انجام شود. فیلم این تست‌ها گرفته شده است و همه را به صورت آرشیو داریم. الان هم مرتب سمینار مجازی و دوره‌های آموزشی می‌گذاریم.

سهرابی همچنین در پاسخ به این سؤال كه آیا این درست است كه بعضی از قضاوت‌ها را عده‌ای پای تلویزیون می‌بینند و ممكن است اخبار آن را به داور اطلاع بدهند و تصمیم او را عوض كنند، اظهار داشت: خیر؛ چنین چیزی اصلاً قانونی نیست. آن زمان هم كه ما قضاوت می‌كردیم و سیستم رادیویی نبود، خیلی علامت‌ها بین داور و كمك داور رد و بدل می‌شد. الان سیستم رادیویی در لیگ ما وجود دارد و یكی از مهمترین اصول داوری كار گروهی است.

وی با اشاره به بازی دیروز مس رفسنجان و سپاهان گفت: گلی كه مس رفسنجان زد و مردود اعلام شد، خب مسلم است كه ناراحتی این تیم را به همراه دارد، اما داور و كمك داور در زاویه‌ای بودند توپی كه به دست مهاجم خورده را ندیدند و طبق قانون جدید خطا حساب می‌شود و گل مردود است، اما كمك داور چهارم كه در زاویه مقابل قرار داشته به وضوح دیده بود و خیلی راحت از طریق سیستم رادیویی به اطلاع داور رساند. اسم این كار (VAR) نیست و كار گروهی است كه البته كمك داور ویدئویی (VAR) نیز همین كار را می‌كند.

دسترسی سریع