دانا: رحیم‌پور: مجلس و دولت باید نگاه كلانی به سرخابی‌ها داشته باشند

پیشكسوت فوتبال ایران گفت: مجلس و دولت باید نسبت به این موضوع داشته باشند تا سیاست كلان، اقتصاد كلان و فرهنگ كلان شكل بگیرد.

1399/08/05
10:53

به گزارش شبكه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیامك رحیم پور، پیشكسوت فوتبال در نقد مشكلات اخیر دو باشگاه تهرانی استقلال و پرسپولیس اظهار كرد: باید به عقب برگردیم و ریشه یابی در رابطه با انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره باشگاه ها داشته باشیم. در برهه ای از زمان افراد نظامی، اقتصادی و فرهنگی مختلفی را می دیدیم كه هدف تجاری از مدیریت این دو باشگاه داشتند. علاوه بر این در سالهای گذشته افرادی را می دیدیم كه از طرف كسانی كه حاكمیت و قوه مجریه را بدست می گیرند؛ اعضای درون تشكیلاتشان هر كدام سمت هایی را در باشگاه ها و سازمان ورزش سابق و وزارت ورزش فعلی دریافت می كردند.
وی تصریح كرد: یكی از مسائلی كه باید اتفاق بیافتد نگاه كلانی است كه مجلس و دولت باید نسبت به این موضوع داشته باشند تا سیاست كلان، اقتصاد كلان و فرهنگ كلان شكل بگیرد. متاسفانه بیشتر در بخش های جزئی ورود پیدا می كنند. مشكل از آنجایی شروع شد كه مصوبه ایجاد شد كه از پرداخت بودجه باشگاه های سرخ آبی جلوگیری كرد و آنها را حرفه ای قلمداد كرد در حالی كه چیزی با عنوان حرفه ای در باشگاه های ما وجود ندارد.
رحیم پور كه با رادیو ورزش گفتگو می كرد، تاكید كرد: این معضل را باید اعضای كمیسیون ورزش مجلس حل كنند. این آش شله قمكاری كه مشاهده می كنید بخش عمده ایش از آن نشات گرفته است. نیاز هست تا بازنگری در مجلس شود. خوشبختانه فروردین، رئیس فراكسیون مجلس خودش ورزشكار و مربی و فردی تحصیلكرده است كه می تواند به این بخش ورود پیدا كنند. اینكه چرا آقای الف پولش داده شده یا نه جزئیات است؛ در مجلس باید به كلیات توجه شود. باید سرچشمه درست شود تا آب زلال به همه جا برسد. متاسفانه از 40 سال پیش مشاهده كردیم كه هم دولت و هم مجلس در بخش های ورزش به جای اینكه به كلیات بپردازند؛ طرح ها و لوایحی برای تصویب به مجلس برده می برند كه چنین اتفاقی برایشان نمیافتد و به همین دلیل بعد از 40 سال زیرساخت هایمان خراب است و باشگاه هایمان مشكلات عدیده ای دارند.
این پیشكسوت فوتبال در خصوص انتخاب مدیران با دانش و تجربه برای مدیریت باشگاه های فوتبال توضیح داد: در مقطعی از زمان سازمان لیگ برای احراز پست سرمربیان شرایطی گذاشته بود كه قاعدتا باید برای مدیران و اعضای هیئت مدیره هم قرار می گرفت. برخی مدیرعاملان باشگاه ها متوجه نیستند كه باشگاه های سرخ آبی هواداران بسیار زیادی دارند كه اشتباهات فردی بعضی از آنها و عدم تخصص و آگاهی آنها از اینكه نمی دانند چطور با ورزشكاران صحبت كنند؛ باعث می شود از ادبیاتی استفاده كنند كه كل جامعه را درگیر می كنند. وقتی هر كسی را برای یك پست نپذیریم مطمئنا دوست و آشنا را انتخاب نمی كنیم.
وی ادامه داد: بودجه باشگاه های ما مشكل دارد. برای مثال چین یكی از كشورهایی است كه قانون كپی رایت را رعایت نمی كند و از مهندسی معكوس استفاده می كند و بسیاری از كارها را انجام می دهد. اما به خاطر فوتبال حرفه ای قانون كپی رایت را می پذیرد و به باشگاه های خود كمك می كند كه درآمدشان را بالا ببرند. اما ما هیچكدام ازین مسائلی كه باعث می شود درآمدمان را بالا ببرد را در نظر نمی گیریم. اروپا فوتبال فصلش را در دوران كرونا ادامه داد و نزدیك 80 ٪ درآمدش را از طریق كپی رایت و حق پخش حفظ كرد.

دسترسی سریع