مسعود اقبالی در گفتگویی با شبكه رادیویی ورزش گفت: در بهترین شرایط می توانیم خوب ببازیم.
مسعود اقبالی كارشناس و مدرس كنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: تیم ملی فوتبال ما وضعیت خوبی ندارد. بازیهای تداركاتی نداشته و در حال زمانسوزی هستیم و اوقات مان به هدر میرود. دنبال یك تیم میگردیم كه در این وضعیت نا به سامان با او بازی كنیم. از طرفی تیم ولز هم اضافه شده و اگر با همین شرایط در جام جهانی پیش رویم، شرایط دشواری خواهیم داشت. اگر خیلی شانس بیاوریم با نتایج خوبی بتوانیم بازیها را ببازیم و از دور مقدماتی حذف شویم.
تیم ملی فوتبال ایران قرار بود در بازی تداركاتی به مصاف كانادا برود اما فدراسیون فوتبال كانادا این دیدار را لغو كرد، پس از آن نیز قرار بود ایران به مصاف اروگوئه برود كه با مخالفت اسكوچیچ توافق برای برگزاری این دیدار منتفی شد.
اقبالی گفت: تیمهای بزرگ دنیا در این تورنمنت شركت كرده و همگی آمادگی لازم را دارند و همه در حال پیش بردن بازیهای تداركاتی هستند. لیگ ملتهای اروپا در حال برگزاری بوده و این لیگ خیلی برای آنان مهم است. تیم ولز، آمریكا و انگلیس از تیمهای قدرتمندی هستند. ما وضعیت خوبی در جامجهانی نخواهیم داشت.
تیم ملی فوتبال كشورمان پس از چند مذاكره نا موفق و لغو بای های دوستانه سرانجام با الجزایر برای برگزاری بازی تداركاتی به توافق رسید و در حال تنرین در اردوی دوحه قطر است.
این كارشناس فوتبال گفت : اگر میخواهیم با الجزایر بازی كنیم تنها از روی ناچاری و استیصال است. الجزایر تیمی نیست كه ما را در برابر سایر تیمها آماده كند چرا كه سبك بازی آنان با ما متفاوت است. تیمهایی مثل كنگو را نمیدانم از كجا پیدا میكنند. بازیكنان به لحاظ روانی بهم ریخته هستند. خود بازیكنان هم الان بازیهای تداركاتی را زیر سوال برده و حتی با مسئولین فوتبال شوخی میكنند. مشكلاتی كه الان در ساختار مدیریتی و تشكیلاتی فوتبال ما وجود دارد، نتیجهای است كه در حال تماشای آن هستیم. فقط امیدوارم شرایط بدی پیش نیاید و ما در جام جهانی آبروریزی نكنیم.
فدراسیون فوتبال كشورمان در آستانه رقابت های جام جهانی قطر، عزیزی خادم را از ریاست عزل كرد، و چندی پیش مجمع عمومی را برای حل مشكلات انتخاباتی برگزاركرد. نا به سامانی اوضاع فدراسیون به حدی بود كه اسكوچیچ با انتشاریك استوری به كنایه گفت: مدیران فوتبال چیزی مهم تر از آماده كردن تیم ملی را در الویت قرار دادند.
اقبالی گفت: تمامی تیمها از قبل برنامه خود را مشخص و برنامهریزی كردند. من نمیدانم مسئولین فوتبال ما نمیدانند كه از قبل باید برنامهریزی كنند؟ ما الان نمیتوانیم دنبال تیمی باشیم كه با سبك ما بازی كند. الان هم مسائل و افكار عامهپسندی را مطرح میكنند و سعی در تغییر افكار مردم دارند. آن زمانی كه باید به دنبال تیمهایی میرفتیم كه بتوانیم در بازی تداركاتی با آنها رو به رو شویم، این كار را به دلیل مسائل انتخاباتی فدراسیون فوتبال انجام ندادیم. وظیفه سرمربی انتخاب و گزینش بازیهای تداركاتی نیست. این دست مدیریت فوتبال و كادر فنی است. دست كمیتهای است كه باید به دنبال این موضوعات باشد. در زمان كیروش هم او دید فدراسیون نمیتواند كاری انجام دهد خودش به دنبال بازیهای تداركاتی افتاد، چون این شهرت و محبوبیت را داشت. ولی اسكوچیج این كار را نمیتواند انجام دهد.
كارشناس فوتبال درباره پروسه انتخاب بازیهای تداركاتی تصریح كرد: برای این بازیها ابتدا باید به دنبال تیمهای ضعیف رفته و به تدریج و نزدیك زمان مسابقات سراغ تیمهای قدرتمند رفت.
او گفت: سرمربی تیم ملی 30 درصد بیتشر تاثیرگذار نیست. او تنها تعدادی از بازیكنان مستعد را جمع كرده و برنامههای استراتژیك و تیمی را انجام میدهد و در مسابقات شركت میكند. متاسفانه با این وضعیت من فكر میكنم باید با تیمهای داخلی خودمان بازی كنیم. در گذشته هم چنین داستانی بوده برای مثال تیم ملی با به مجموع دو تیم پرسپولیس و استقلال بازی میكرد. الان هم اگر مجبور باشیم باید این كار را انجام داده و بچهها را در شرایط مسابقه قرار دهیم.
انتقادات از اسكوچیچ پس از آخرین بازی های تیم ملی درفروردین و به علت شكست برابر كره جنوبی شدت گرفت، این انتقادات به حدی بود كه مدیران تیم ملی وارد عمل شده و اعلام كردند تا پایان جام جهانی او قطعا كنار تیم خواهد بود.
انتخاب مربی خارجی برای استقلال درست نیست
اقبالی گفت: استفاده از مربیان خارجی كه دارای نام و نشان باشند، هزینه بسیار بالایی دارد كه نمیتوان این كار را كرد و اگر هم اتفاق بیفتد در این شرایط اقتصادی كار درستی نكردیم. مربی داخلی هم باید یك كادر قوی باشد. صرفا فقط یك سرمربی نیاوریم كه شهرت و رابطه دارد كه او هم پسر عمه و عموی خود را برای كادر تیم تعیین كند.