آشنایی با چهارمین رقیب ایران در مرحله راهیابی به جام جهانی 2022 قطر

در یكی از پرتكرارترین و حساس‌ترین دیدارهای فوتبال آسیا، تیم ملی كره جنوبی بیستم مهر در ورزشگاه آزادی به مصاف تیم ملی ایران می‌رود و به دنبال شكستن طلسم شكست‌های سال‌های اخیر در ورزشگاه آزادی است.

1400/07/19
12:59

به گزارش رادیو ورزش؛ تیم ملی كره جنوبی، چهارمین رقیب تتیم ملی ایران در مسیر صعود به جام جهانی قطر است. این دو تیم روز بیستم مهر در ورزشگاه آزادی تهران مقابل هم صف‌آرایی می‌كنند و برای كسب سه امتیاز حساس این دیدار به میدان می‌روند.

ایران و كره تیم‌های اول و دوم گروه A انتخابی جام جهانی در قاره آسیا هستند و به ترتیب با اختلاف هفت و پنج امتیاز با تیم سوم جدول، بخت‌های نخست صعود به جام جهانی قطر به شمار می‌روند و ظاهرا در این دوره هم مانند انتخابی جام‌های جهانی 2014 و 2018 این دو تیم دو سهمیه آسیا از این گروه را كسب خواهند كرد.

شاگردان پائولو بنتو در تیم ملی كره جنوبی از سه دیدار ابتدایی خود در این مسابقات كه همگی در خانه خودی برگزار شده است، 7 امتیاز كسب كرده‌اند. آن‌ها بعد از تساوی بدون گل مقابل عراق در هفته نخست، به ترتیب لبنان و سوریه را با اختلاف یك گل شكست دادند تا با وجود برتری شكننده، از نظر امتیازی، وضعیت خوبی در جدول این گروه داشته باشند اما آن‌ها برای جبران فاصله دو امتیازی با ایران و جلوگیری از افزایش اختلاف، نیازمند كشیدن ترمز تیم اسكوچیچ هستند. در حال حاضر ایرانی‌ها بعد از انجام 10 بازی و گذراندن همه تیم‌ها از لبه تیغ، برای مغلوب كردن رقیب دیرینه در خانه آماده شده‌اند.

در ادامه این گزارش نگاهی خواهیم انداخت به تیم ملی كره جنوبی كه پرافتخارترین تیم آسیا در جام جهانی محسوب می‌شود و به دنبال یازدهمین حضور در جام جهانی فوتبال است اما شاید در این دوره هم برتری از آن ایرانی‌ها باشد.


بدون هیچ توضیحی، سون هیونگ مین به عنوان بهترین لژیونر فوتبال آسیا و ستاره تاتنهام برای هر كسی شناخته شده است. بازیكنی كه در این سال‌ها با درخشش در فوتبال جزیره (انگلیس) توجهات را به خود جلب كرده است اما به جز این، لژیونرهای دیگری در تیم ملی كره حضور دارند.

كیم سئونگ جیو در كاشیوا ریسول ژاپن، كیم مین جائه در فنرباغچه تركیه، كیم یونگ جوون در گامبا اوزاكا، جونگ وویونگ در السد قطر، وانگ این بوم در روبین كازان روسیه، لی جائه سونگ در ماینز آلمان، وانگ هی چان در وولورهمپتون انگلیس، جئونگ وو یونگ در فرایبورگ آلمان، وانگ یی جو در بوردو فرانسه و بالاخره سون هیونگ مین در تاتنهام انگلیس بازی می كنند و تیم ملی كره جنوبی را در سفر به تهران همراهی كرده‌اند.

كره جنوبی درآخرین بازی خود در در انتخابی جام جهانی به سختی به پیورزی رسید. آن‌ها به لطف گل دقیقه 88 سون مقابل سوریه در كشورشان به پیروزی رسیدند. قبل از این بازی لبنان را به زحمت و با یك گل در خانه شكست داده بودند و باز هم در خانه مقابل عراق متوقف شدند.

این نتایج ضعیف و شكننده، با برخی نگرانی‌ها در فوتبال كره همراه شده است. مطبوعات كره‌ای نگران وضعیت این تیم برای دیدار با ایران، بهترین تیم آسیا در جدول رده‌بندی فیفا هستند كه راه پیروزی بر كره‌جنوبی را در سال‌های گذشته پیدا كرده است.


3 شكست، 3 مساوی و 9 پیروزی حاصل كار كره جنوبی در 15 بازی اخیر خود بوده كه عمدتا برای تیم‌های درجه سه آسیا به پیروزی رسیده و جلوی تیم‌های بزرگ‌تر از خود شكست را تجربه كرده است.

برزیل، ژاپن و مكزیك سه تیمی هستند كه كره را شكست داده‌اند. از طرفی آن ها برابر عراق، لبنان و كره شمالی به تساوی رضایت داده‌اند و در دیدار با هنگ كنگ، چین، ژاپن، قطر، تركمنستان، سریلانكا، لبنان (دو بار) و سوریه طعم شیرین پیروزی را تجربه كرده‌اند.


پائولو بنتو در سال 2018 و بعد از جام جهانی هدایت كره جنوبی را برعهده گرفت. او با این تیم به جام ملت‌های آسیا آمد و در مرحله یك چهارم نهایی ناباورانه جلوی قطر شكست خورد و از دور مسابقات كنار رفت. قرارداد بنتو در انتهای جام جهانی 2022 به پایان می‌رسد و احتمالا ماموریتش بستگی به نتایج كره در قطر تمدید می‌شود یا خیر.

سرمربی سابق پرتغال در جام جهانی 2014 برزیل نتوانست همراه با كریستیانو رونالدو و دیگر ستاره‌های این كشور از گروهش صعود كند و در همان مرحله گروهی به كار خود پایان داد.

بنتو تاكنون در 33 دیدار رسمی و دوستانه از جمله در جام ملت‌های آسیا و انتخابی جام جهانی هدایت كره‌جنوبی را بر عهده داشته كه حاصل آن 20 پیروزی، 9 مساوی و 4 شكست برای كره بوده است. تنها شكست‌های كره‌جنوبی جلوی تیم‌های برزیل، مكزیك، ژاپن و قطر رقم خورده است. شاید وجود نام قطر در این مسیر عجیب باشد اما این شكست مربوط به جام ملت‌های آسیا می شود كه قطری ها از كوچك تا بزرگ را قربانی كردند و به قهرمانی آسیا دست یافتند.


تیم تحت هدایت بنتو تاكنون 55 بار موفق به گلزنی شده و 21 بار هم دروازه خود را بازشده دیده و متوسط 2.09 امتیاز را از خود به جای گذاشته است. قطر، استرالیا، كلمبیا، ژاپن، اروگوئه و كاستاریكا از جمله تیم‌هایی هستند كه در این مدت زمان مقابل تیم بنتو شكست را متحمل شده اند كه نشان از آمادگی نسبتا خوب این سرمربی پرتغالی دارد.

سرمربی پرتغالی در سال 97 در دیداری دوستانه هم به مصاف تیم ملی ایران رفت كه تیم او در برابر شاگردان مارك ویلموتس بلژیكی موفق به پیروزی و پایان طلسم نشد تا همچنان كره‌ای ها از 6 دیدار گذشته خود مقابل ایران متحمل 4 شكست و دو تساوی شده باشند.


شاید تا چند سال قبل، فوتبال كره جنوبی مملو از لژیونرهایی بود كه در اقصی نقاط جهان حضور داشتند و حاصل این اتفاق، صعود كره جنوبی از مرحله گروهی جام جهانی 2010 بود اما در سال‌های 2014 و 2018، موفقیت چندانی به دست نیامده است.

البته باید به پیروزی ارزشمند كره جنوبی در آخرین دیدار مرحله گروهی جام جهانی 2018 مقابل آلمان، مدافع عنوان قهرمانی اشاره كرد كه همه را در شوك فرو برد و حكم حذف آلمان را در دستان این تیم گذاشت.


تركیب كنونی امارات فاقد بازیكنان بالای 100 بازی ملی است. باتجربه ترین بازیكن این تیم ستاره تاتنهام با 93 بازی ملی است كه با 28 گل ملی، بهترین گلزن فوتبال این كشور در مقطع كنونی محسوب می‌شود.

اكثر لژیونرهای این كشور جزو باتجربه ترین بازیكنان كره جنوبی محسوب می‌شود و خطوط تهاجمی هم بازی می كنند كه می‌توان فرصت و تهدیدی برای تیم ملی ایران محسوب شود چرا كه ضمن برتری در خط حمله، در خط دفاعی، بازیكن قابل اعتنایی وجود ندارد.

دیدار ایران و كره جنوبی پرتكرارترین مصاف تاریخ فوتبال این دو كشور محسوب می‌شود. دو تیم تاكنون 35 بار مقابل هم قرار گرفته‌اند كه حاصل آن 15 پیروزی به نفع ایران، 12 پیروزی به نفع كره و 8 تساوی است. البته تا چند سال قبل آمار برعكس بود و كره جنوبی دست بالا را در مصاف‌های دو كشور داشت ولی از زمان حضور كارلوس كی‌روش روی نیمكت ایران، ورق برگشت كه حاصل آن 4 پیروزی تیم ملی در دیدارهای رسمی و دوستانه اخیر بوده است.

از سال 2000 میلادی به این سمت و در عصر جدید نیز، دو تیم 18 بار در دیدارهای رسمی و دوستانه مقابل هم قرار گرفتند كه حاصل آن 9 پیروزی برای ایران، 4 پیروزی برای كره جنوبی و در نهایت 5 تساوی بوده است كه نشان از برتری كامل ایران بر یكی از قدرت‌های آسیا دارد.

جالب‌تر اینكه در 6 دیدار گذشته، برتری یوزهای ایران پررنگ‌تر هم بوده و تیم‌ملی 4 پیروزی و فقط دو تساوی را مقابل این تیم به جای گذاشته است.

قصه عجیب ایران و كره در انتخابی جام جهانی جهانی

برای چهارمین بار متوالی است كه این دو تیم در انتخابی جام جهانی در مسیر هم قرار گرفته‌اند. ایران و كره در انتخابی جام‌های جهانی 2010، 2014 و 2018 و 2022 در یك گروه قرار گرفته‌اند كه تلخ‌ترین اتفاق مربوط به انتخابی جام جهانی آفریقای جنوبی می‌شود كه تیم ملی ایران از صعود به آن رقابت‌ها بازماند و مساوی در زمین كره تاثیر مستقیمی در ناكامی ایران داشت.

دو تیمی كه روی هم رفته پنج بار قهرمان قاره كهن شده‌اند، در قرن بیست و یكم هم دیدارهای حساس و پرتعدادی را برگزار كرده‌اند كه چند دیدار با خاطرات شیرینی برای ایران همراه بود از جمله برتری 4 بر 3 ایران مقابل كره جنوبی در جام ملت‌های 2004 آسیا با هدایت برانكو ایوانكوویچ و جادوی علی كریمی و همینطور برتری یك بر صفر ایران در زمین كره جنوبی در آخرین دیدار از انتخابی حام جهانی 2014 برزیل كه رضا قوچان‌نژاد منجی ایران شد و تصاویر مربوط به مشت‌های گره كرده كارلوس كی‌روش رو به روی مربی كره به ثبت رسید.

به گزارش ایسنا، با این اوضاع احوال، دیدار ایران و كره جنوبی در انتخابی جام جهانی می‌تواند ماجراهای جالبی داشته باشد؛ از تقابل ستاره‌های دو تیم تا رویارویی دو ابر قدرت فوتبال آسیا می‌تواند توجهات فوتبال آسیا را به این سمت جلب كند.

انتهای پیام/

دسترسی سریع