تاریخچه بازی چشم بادامی ها در برابر یوزهای ایرانی

تاریخچه تقابل‌های ایران و كره جنوبی در قرن بیست و یكم، با برتری چشم‌گیر ایران مقابل فوتبال توسعه یافته و مدرن رقیب سنتی در شرق آسیا همراه بوده است.

1400/07/18
13:19

به گزارش رادیو ورزش؛ تیم های ملی ایران و كره جنوبی سه شنبه بیستم مهر در چارچوب هفته چهارم انتخابی جام جهانی در قاره آسیا به میدان می‌روند و یكی از مصاف‌های سنتی و حساس فوتبال آسیا را به عنوان دو ابر قدرت این قاره برگزار می‌كنند.

هر دو تیم تاكنون امتیازهای ارزشمندی را در مسیر صعود به جام جهانی قطر كسب كرده‌اند و در واقع همانطور كه انتظار می‌رفت، ایران و كره بخت‌های نخست صعود از این گروه هستند و چهار تیم دیگر، باید برای رتبه سوم و سهمیه بازی پلی‌آف تلاش كنند.

برای چهارمین بار متوالی است كه این دو تیم در انتخابی جام جهانی در مسیر هم قرار گرفته‌اند. پیش از این، ایران و كره در انتخابی جام‌های جهانی 2010، 2014 و 2018 به صورت رفت و برگشت به مصاف هم رفته بودند كه تلخ‌ترین اتفاق مربوط به انتخابی جام جهانی آفریقای جنوبی می‌شود كه تیم ملی ایران از صعود به آن رقابت‌ها بازماند.

دیدار ایران و كره جنوبی پرتكرارترین مصاف تاریخ فوتبال این دو كشور محسوب می‌شود. دو تیم تاكنون 35 بار مقابل هم قرار گرفته‌اند كه حاصل آن 15 پیروزی به نفع ایران، 12 پیروزی به نفع كره و 8 تساوی است. البته تا چند سال قبل آمار برعكس بود و كره جنوبی دست بالا را در مصاف‌های دو كشور داشت ولی از زمان حضور كارلوس كی‌روش روی نیمكت ایران، ورق برگشت كه حاصل آن 4 پیروزی تیم ملی در دیدارهای رسمی و دوستانه اخیر بوده است.


دو تیمی كه روی هم رفته پنج بار قهرمان قاره كهن شده‌اند، در قرن بیست و یكم هم دیدارهای حساس و پرتعدادی را برگزار كرده‌اند كه چند دیدار با خاطرات شیرینی برای ایران همراه بود از جمله برتری 4 بر 3 ایران مقابل كره جنوبی در جام ملت‌های 2004 آسیا با هدایت برانكو ایوانكوویچ و جادوی علی كریمی و همینطور برتری یك بر صفر ایران در زمین كره جنوبی در آخرین دیدار از انتخابی حام جهانی 2014 برزیل كه رضا قوچان نژاد منجی ایران و كارلوس كی‌روش شد.

در این گزارش قصد داریم دیدارهای ایران و كره جنوبی در قرن بیست و یكم را بررسی كنیم كه شاید برای برخی از فوتبال دوستان با خاطرات تلخ و شیرینی همراه باشد.

18 دیدار در قرن بیست و یكم

از سال 2000 میلادی به این سمت، دو تیم 18 بار در دیدارهای رسمی و دوستانه مقابل هم قرار گرفتند كه حاصل آن 9 پیروزی برای ایران، 4 پیروزی برای كره جنوبی و در نهایت 5 تساوی بوده است كه نشان از برتری كامل ایران بر یكی از قدرت‌های آسیا دارد.

در واقع با وجود تمام پیشرفت‌های فوتبال كره جنوبی در سال‌های گذشته و حضور لژیونرهای فوتبال این كشور در تیم‌های سرشناس اروپایی از جمله منچستریونایتد و تاتنهام انگلیس، هنوز فوتبال این كشور برابر ایران حرف چندانی برای گفتن ندارد و در اكثر مواقع با شكست، ایران را ترك كرده است.

سال 2000: ایران یك – كره جنوبی 2 (جام ملت‌های آسیا – تریپولی)

سال 2001 : ایران صفر – كره جنوبی یك (بازی دوستانه – قاهره)

سال 2004 : ایران 4 – كره جنوبی 3 (جام ملت‌های آسیا – جینان چین)

سال 2005 : ایران صفر – كره جنوبی 2 (بازی دوستانه – سئول)

سال 2006 : ایران یك – كره جنوبی یك (مقدماتی جام ملت‌های آسیا – سئول)

سال 2006 : ایران 2 – كره جنوبی صفر (مقدماتی جام ملت‌های آسیا – تهران)

سال 2007 : ایران صفر – كره جنوبی صفر؛ در ضربات پنالتی كره با نتیجه 4 بر 2 به برتری دست یافت. (جام ملت‌های آسیا – كوالالامپور مالزی)

سال 2009 : ایران یك – كره جنوبی یك (مقدماتی جام جهانی – تهران)

سال 2009 : كره جنوبی یك – ایران یك ( مقدماتی جام جهانی – سئول)

سال 2010 : كره جنوبی صفر – ایران یك (بازی دوستانه – سئول)

سال 2011 : ایران صفر – كره جنوبی یك (جام ملت‌های آسیا – دوحه قطر)

سال 2012 : ایران یك – كره جنوبی صفر (مقدماتی جام جهانی – تهران)

سال 2013: كره جنوبی صفر – ایران یك (مقدماتی جام جهانی – سئول)

سال 2014: ایران یك – كره جنوبی صفر (بازی دوستانه– تهران)

سال 2016: ایران یك – كره جنوبی صفر ( مقدماتی جام جهانی – تهران)

سال 2017: كره جنوبی صفر– ایران صفر ( مقدماتی جام جهانی – سئول)

سال 2019: كره جنوبی یك – ایران یك ( بازی دوستانه– سئول)


انتهای پیام/

دسترسی سریع