فدراسیون جهانی هندبال در گزارشی به تاریخسازی بانوان ایرانی و كسب سهمیه جهانی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ سایت فدراسیون جهانی هندبال روز گذشته در گزارشی در صفحه خود به بازتاب راهیابی تیم ملی بانوان كشورمان به رقابت های جهانی علی رغم مشكلات بسیار من جمله ابتلای كادرفنی به كرونا پرداخت و عملكرد بانوان هندبالیست را تاریخی عنوان كرد.
در این گزارش آمده است:
سه شنبه 21 سپتامبر 2021، در تاریخ هندبال جمهوری اسلامی ایران ثبت می شود زیرا روزی بود كه تیم ملی زنان ایران با غلبه بر سوریه در پنجمین بازی گروهی مقدماتی خود در مسابقات قهرمانی زنان آسیا 2021 در سالن پرنسس سومایا در اردن، برای اولین بار صعود خود را به مسابقات قهرمانی زنان جهان تأیید كرد.
ایران هرگز قبلاً به مسابقات قهرمانی جوانان، نوجوانان یا بزرگسالان زنان جهان صعود نكرده بود و هرگز در هیچ یك از مسابقات قاره آسیا، نوجوانان یا بزرگسالان مدال نگرفته است.
ساختن تاریخ با خوش شانسی
شاید تیم ملی بانوان ایران فكر می كرد پس از قهرمانی در مسابقات قهرمانی زنان غرب آسیا در سال 2018، هنگامی كه به سالن ورزشی كه اولین مدال بین المللی خود را گرفتند، باز می گردد، اتفاقی رخ خواهد داد.
پس از غلبه بر میزبان اردن، ایران می دانست كه با پیروزی مقابل سوریه هم راهی نیمه نهایی خواهد شد و هم با آن، یكی از پنج بلیط مستقیم مسابقات قهرمانی زنان جهان 2021 در اسپانیا را كسب می كند.
در عرض یك دقیقه از آغاز بازی با سوریه، ضربه الناز قاسمی، بازیكن هندبال تیم آنادولی اسپور كولیبا در سوپرلیگ تركیه، به گل تبدیل شد و خیال تیم را با اولین گل آسوده كرد و 60 دقیقه بعد، رویا نوروزی سومین گل خود را به ثمر رساند تا تیم با نتیجه 19- 38 پیروز شود. پس از این پیروزی كار مهم انجام شده بود.
مریم یوسفی، مدافع میانی ایران كه هندبال باشگاهی خود را برای تیم تاسیسات دریایی بازی می كند، به ihf.info گفت: «ما می دانستیم كه اگر پیروز شویم، جواز حضور در رقابت های قهرمانی جهان را كسب خواهیم كرد. وقتی برنده شدیم احساس غیرقابل توصیفی بود، «این» اولین بار در هندبال بانوان ایران بود و در تاریخ هندبال ایران ثبت خواهد شد. پس از 20 سال بازی، رسیدن به مسابقات جهانی به این معنی است كه ما نتیجه تمام تلاش خود را گرفتیم.»
متأسفانه پروتكل های كووید 19 باعث شد عزت الله رزمگر، سرمربی ایران و كمك مربیان تیم، نشمین شافعیان و خدیجه قانع، روی نیمكت حضور نداشته باشند تا شخصاً شاهد تاریخ باشند. در حالی كه شافعیان و قانع توانستند پس از قهرمانی به خانه بازگردند، در زمان نگارش این گزارش، رزمگر هنوز در بیمارستانی در اردن است.
پس از آن ناهید مقبول، سرپرست و فاطمه جعفری دربندی، فیزیوتراپ تیم، برای چهار بازی باقی مانده از هفت بازی رقابت های آسیایی روی نیمكت نشستند.
شیما زارع، بازیكن راست تیم ایران، كه در شیراز زندگی می كند، می گوید:«مربیان برای تیم سخت كار كردند و روزی كه قرار بود نتیجه تلاش های خود را ببینند در تیم حضور نداشتند. ما مجبور بودیم به تنهایی بجنگیم اما توانستیم پاسخ در شانی به زحمات آنها دهیم. مربی رزمگر واقعاً به ما آموخت كه نترسیم و بجنگیم، در حالی كه قانع و شافعیان با دلسوزی با ما كار كردند.»
زارع چپ دست كه كاپیتان ایران نیز است، گفت: «در آخرین روزهای مسابقات، آنها (مقبول و دربندی) سرمربیگری تیم را بر عهده داشتند. آنها همیشه محافظ بازیكنان بودند و خانم مقبول مانند یك مادر دلسوز از تیم حمایت می كرد.»
روحیه تیمی بانوان ایران در طول رقابت های قهرمانی آسیا در بازی سخت مرحله مقدماتی مقابل ژاپن كه استعدادهای فراوان و تجربه بازی های المپیك اخیر را دارد، مشهود بود طوری كه ایران تنها با سه امتیاز اختلاف، باخت. 20 - 23 (نیمه نخست8-14).
مژگان قهرمانی، مدافع چپ كرجی گفت: «ما بازی بسیار خوبی را مقابل تیم قدرتمند ژاپن نشان دادیم و اینكه دختران ایرانی بسیار توانا، و قوی هستند و پیشرفت های زیادی داشته اند.»
وی گفت: «ما پیشرفت زیادی در بازی با ژاپن نشان دادیم و اگر از ابتدا از نام ژاپن نمی ترسیدیم، حتی می توانستیم بازی را ببریم.»
قهرمانی افزود: «مربیان ما از جمله مربیان خوب ایران هستند كه با برنامه ریزی و آموزش خوب توانستند پیشرفت ما را ارتقا دهند. ما توانستیم در مسابقات قهرمانی آسیا بسیار خوب بازی كنیم.»
پیروزی در مقابل كویت (38 - 11) ، فلسطین (52 - 9) و یك برد خوب و بسیار مهم برای صعود به رقابت های اسپانیا 2021، پیروزی مقابل اردن میزبان (28 -22) بود، بازی كه كادر مربیگری فقط دو ساعت قبل از بازی تست كرونا داده بودند و نتیجه مثبت بود.
زارع گفت: «اگرچه احساس می كردیم كه می توانیم در این بازی پیروز شویم اما بازی پر استرسی بود زیرا كادر فنی نداشتیم. اما وقتی این بازی را بردیم، متقاعد شدم كه ما یكی از چهار تیم برتر در آسیا هستیم و چگونه می توانم به شما بگویم كه چقدر خوشحال بودیم؟ من نمی توانم آن لحظه را توصیف كنم.»
این پیروزی ایران را به چهار تیم پایانی رساند، جایی كه آنها با كره جنوبی دیدار می كردند. تیمی نه تنها با تجربه بازی های المپیك بلكه با كسب مدال در 17 دوره قبلی قهرمانی آسیا از جمله 14 طلا شامل چهار دوره آخر رقابت های آسیایی.
و ایران 21 -46 (12-23) برابر قهرمان نهایی این دوره شكست خورد. تنها چیزی كه باقی ماند هفتمین و آخرین بازی آنها در مسابقات قهرمانی بود یعنی بازی برای مدال برنز مقابل قزاقستان باتجربه. پس از اینكه در وقت استراحت (15 -20) خود را پنج امتیاز عقب دیدند، در نیمه دوم تمام تلاش خود را به كار گرفتند اما نتوانستند فاصله را كم كنند و در نهایت 33 -38 باختند و چهارم شدند.
هانیه لك در مورد از دست دادن سكو گفت: «متأسفانه مربیان ما در این مسابقات حضور نداشتند و این به تیم ما آسیب زیادی زد زیرا ما می توانستیم قزاقستان را شكست دهیم و مدال برنز را بدست آوریم.»
انتهای پیام/