نایب رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی با ابراز امیدواری از این كه شركت های بیمه به ورزش ورود كنند گفت: باید بتوانیم یكی از دغدغه های بزرگ مربیان ورزش كشور را برطرف كنیم.
به گزارش رادیو ورزش، افشین ملایی رئیس به همراه محمدرضا فروحی دبیر و رضا شجیع نایب رئیس فدراسیون همگانی با حضور در سازمان تامین با علی جهانی مدیر كل فرهنگی و اجتماعی این سازمان دیدار و گفتگو كردند.
رضا شجیع در این دیدار گفت: بحران سلامت ملی مساوی با بحران صنعت بیمه خواهد بود و روی ریسك حركت می كند و اگر محاسبات متخصصان بیمه تغییر كند فشار روی صنعت بیمه خواهد آمد. حامی اصلی ورزش های سلامت محور شركت های بیمه ای هستند. اما در كشور ما متاسفانه شركت های بیمه ای برای سرمایه گذازی در این بخش ترغیب نشده اند كه امیدواریم اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: مربیان پروانه مهارت تخصصی را از فدراسیون های خود دریافت می كنند و محل كار آنها باشگاه های ورزشی است. در حال حاضر حدود 25 هزار باشگاه ورزشی داریم كه بین 200 تا 300 هزار مربی فعال در آنها و ورزش كشور فعالیت می كنند.
شجیع ادامه داد: از آنجایی كه در ایران مربیگری به عنوان یك شغل تصویب نشده است این قشر پرتعداد با یك چالش بزرگ و اساسی روبرو هستند و هیچ تضمینی برای شغل خود و آینده كاری خود ندارند.
وی با بیان این كه باشگاه ها موظف هستند كه این مربیان را بیمه كنند به دسته بندی مربیان كنونی در حوزه ورزش و فعالیت در باشگاه ها پرداخت و گفت: دسته اول مربیانی هستند كه به صورت تمام وقت مشغول فعالیت هستند كه البته درصد كمی هستند و تعداد اندكی از آنها در باشگاه ها مشغول فعالیت هستند. دسته دوم مربیانی هستند كه به صورت ساعتی توسط باشگاه ها بیمه می شوند كه به دلیل حمایت هایی كه از آنها صورت نمی گیرد معمولا كارشان به شكایت و دادگاه ختم می شود.
نایب رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: گروه سوم مربیانی هستند كه به صورت توافقی و درصدی فعالیت می كنند و هیچ قراردادی بین آنها منعقد نمی شود و مربی به اندازه ورزشكاری كه جذب می كند با مسئول باشگاه در میزان درآمد سهیم می شود كه بعد از مدتی یا كار به شكایت كشیده می شود و یا این روش كار باعث نارضایتی می شود.
شجیع تاكید كرد: اكثر مخاطبان ما در فدراسیون ورزشهای همگانی گروه سوم هستند. به همین خاطر تلاش خواهیم كرد به وضعیت این مربیان سروسامان دهیم.
نایب رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: مربیان علاقمند هستند كه به صورت خویش فرما هزینه های بیمه ای را پرداخت كنند كه هم بتواند برایشان سابقه شغلی شود و هم بیمه داشته باشند. به خاطر كرونا بیش از 90 درصد مربیان ما از مزایای بیكاری بیمه استفاده نكردند كه این اتفاق نارضایتی گسترده ای را ایجاد كرده است.
رضا شجیع در ادامه تاكید كرد: انتظار ما این است كه بتوانیم برای این قشر بیمه تخصصی در نظر بگیریم كه آنها هم به این جمع بندی برسند مسئولان به فكر آنها هستند. امیدوارم بتوانیم با همكاری و تعامل با سازمان تامین اجتماعی شرایطی را فراهم كنیم كه مربیان بیمه خویش فرما شوند و بخشی از دغدغه هایشان در این حوزه از بین برود.
وی در پایان گفت: اگر مربیان بیمه شوند ما در ورزش كشور می توانیم مربیانی داشته باشیم كه برای كار كردن و فعالیت هایشان «سابقه» دارند و با همین كارنامه می توانند در باشگاه های داخلی و یا حتی خارج از كشور فعالیت كنند. یكی از دلایل نارضایتی ملی این مربیان همین است كه برای این كه بگویند مربی هستنند هیچ سابقه ای ندارند.