معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: در روستاها به جهت ویژگیهای زندگی روستایی، میتوانیم استعدادهای خوبی در رشتههای مختلف شناسایی كنیم.
به گزارش رادیو ورزش، عبدالحمید احمدی در نشست هم اندیشی و هماهنگی دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری با مسئولین كمیته روستایی فدراسیون های ورزشی كه پیش از ظهر دیروز (دوشنبه) برگزار شد، اظهار كرد: بخش عمده و مهم جمعیت كشور ساكن روستاها هستند و بر اساس آماری كه وجود دارد، حدود 26 درصد از جمعیت ایران در روستاها زندگی میكنند و این جمعیت هم همچون جمعیت شهرنشینی از حقوقی برخوردارند و باید عدالت در رابطه با جمعیت ساكن روستاها رعایت شود چرا كه جمعیت روستایی هم دارای حقوق هستند.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با تاكید بر این مهم كه هر امكانی برای هر شهروند و هر فردی در ایران از لحاظ قانونی وجود دارد، شامل هر فرد روستایی هم می شود، تصریح كرد: حقوق روستاییان و شهر نشینان یكسان است اما در عمل تفاوت ها را شاهد هستیم و ورزش هم از جمله موضوعاتی است كه در قالب نیازهای جمعیت شهروندی و روستایی قرار دارد و هر آنچه كه برای شهرنشینان در خصوص ورزش انجام می شود باید بصورت عادلانه برای همه بخش های جمعیتی كشور در نظر گرفت.
سید عبدالحمید احمدی گفت: واقعیت آن است كه در ورزش جمعیت شهری به گونهای اولویت پیدا كردند و این موضوع كاملا مشهود است و امكانات ورزشی بیشتر در مناطق برخوردار وجود دارد و روستاها هم به جهت پراكندگی و جمعیت كمتری كه در آنجا ساكن هستند و دلایل دیگر از این امكانات برخوردار نیستند.
معاون وزیر ورزش و جوانان با تاكید بر حمایت دولت تدبیر و امید از ورزش روستاها گفت: حركتی در وزارت ورزش و جوانان آغاز شد كه بتوانیم به جمعیت روستایی هم همچون جمعیت شهرنشینی توجه كنیم و همانقدر كه مشاركت شهرنشینان در ورزش مهم است مشاركت روستاییان هم در اولویت برای ما قرار داشته باشد و هر میزان ساخت و سازها در مناطق شهری توسعه می یابد در این زمینه روستایان را نیز منتفع كنیم.
احمدی ادامه داد: در زمینه ساخت و سازها در روستاها، هزینه به مراتب كمتری نسبت به شهرها دارد و انتظار هم در این خصوص كمتر است و یك زمین چمن مصنوعی نیمه فوتبال یا سالن چند منظوره میتواند بخش بزرگی از خواستههای اهالی ورزش در مناطق روستایی را برآورده كند. به همین دلیل و با توجه به سطح توقع كمتر و هزینه پایینتر، شرایط برای سرمایه گذاری در این مناطق كاملا فراهم است.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی احداث زمینهای چمن مینی فوتبال كه به مرز دو هزار رسیده و تجهیز خانههای ورزش روستایی را از جمله اقدامات مهم زیرساختی در توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایر عنوان كرد.
وی استعدادهای ورزشی در مناطق روستایی را هم مورد توجه قرار داد و تصریح كرد: در روستاها به جهت ویژگیهای زندگی روستایی، میتوانیم استعدادهای خوبی در رشته های مختلف شناسایی كنیم كه آنها هم بتوانند با قرار گرفتن در مسیر درست و اصولی برای ورزش ایران اسلامی افتخارآفرینی كنند و در این بین بسیاری از ورزشكاران مطرح در رشتههای مختلف از روستاها شروع كردند به همین دلیل سرمایه گذاری در ورزش مناطق روستایی و عشایری واقعا دارای توجه منطقی است و به سود ورزش قهرمانی ایران است.
سید عبدالحمید احمدی تصویب طرح ساماندهی و ارتقا خدمات فرهنگی به جامعه روستایی در هیات وزیران و قانون وزارت ورزش و جوانان را دو سند بالادستی معتبر برای ارائه خدمات ورزشی به مناطق روستایی و عشایری دانست و تصریح كرد : با توجه به برخورداری از قوانین برای حمایت از ورزش در مناطق روستایی و عشایری و همچنین ظرفیت دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی در وزارت ورزش و جوانان و فعالیت كمیته ها روستایی در فدراسیون های ورزشی، فرصت بسیار خوبی برای ارائه خدمات بهتر به این قشر به وجود آمده است.
وی اهمیت احیای بازیهای بومی محلی و ورزشهای سنتی را هم مورد تاكید قرار داد و اظهار كرد: بازیهای بومی محلی در قالب فرهنگ غنی ایرانی قابلیت رشد و توسعه بیشتر دارد و در این زمینه باید با قدرت تر از قبل زمینه گسترش ورزشهای سنتی را به وجود آورد.