رییس كمیته ملی المپیك با دبیركل فدراسیون جهانی وزنه برداری و مدیر بخش رویدادها و بازیهای آسیایی شورای المپیك آسیا دیدار كرد.
به گزارش رادیو ورزش و به نقل از كمیته ملی المپیك، رضا صالحی امیری رییس كمیته ملی المپیك در حاشیه سفر به عمان برای شركت در اجلاس سالیانه شورای المپیك آسیا با حیدر فرمان مدیر بخش رویدادها و بازیهای آسیایی شورای المپیك آسیا دیدار و گفتگو كرد. با توجه به در پیش بودن پنج دوره بازیهای مهم از جمله بازیهای المپیك و بازیهای آسیایی ساحلی و داخل سالن در سال آینده، مسئولان كمیته ملی المپیك با حیدر فرمان در خصوص هماهنگی های لازم جهت حضور كاروانهای ورزشی ایران در رویدادهای سال آینده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
چگونگی برگزاری، وضعیت میزبان، نحوه نمونه گیری تست كرونا، شرایط دهكده بازیها، حمل و نقل، تغذیه و تعداد سهمیه اختصاصی از جمله مهمترین بحث های مطرح شده در این نشست بود.
در این نشست سجادی و پیمان فخری سرپرستان كاروانهای اعزامی به المپیك توكیو و بازیهای آسیایی ساحلی سانیا به نوبت توضیحاتی را در خصوص وضعیت كاروانهای اعزامی ایران و فعالیت های صورت گرفته برای اعزام ارائه دادند.
صالحی امیری نیز ضمن تقدیر و تشكر از حیدر فرمان به دلیل همراهی و هماهنگی خوب این بخش از شورای المپیك آسیا با ایران اطمینان داد كه كاروانهای ایران با نهایت آمادگی و لزوم رعایت دقیق نظم و مقررات مورد نظر در بازیها حضور خواهند یافت همچنین با توجه به حمایت ها و تجارب ویژه مسئولان اجرایی شورای المپیك آسیا انتظار داریم اگر چه عدم حضور كاراته در بازی های المپیك 2024 قطعی شده است اما با اجماع خوب كشورهای آسیایی و حتی قاره های دیگر بتوانیم شاهد حضور كاراته در بازیهای المپیك 2028 باشیم.
وی تصریح كرد: حیدر فرمان نیز با اشاره به سابقه خوب و هماهنگی مناسب كاروانهای ورزشی ایران در بازیهای مختلف بر حمایت حداكثری از كمیته ملی المپیك ایران تاكید كرد.
*بابت عدم كسب سهمیه وزنه برداران ایران نگرانیم
صالحی امیری سپس با محمد جلود دبیر كل فدراسیون جهانی وزنه برداری دیدار كرد. محمد جلود در دیدار با مسئولان كمیته ملی المپیك كشورمان ضمن تشریح برنامه های فدراسیون جهانی وزنه برداری از عدم كسب سهمیه توسط چهره های نام دار وزنه برداری ایران ابراز نگرانی كرد و گفت: به هیچ عنوان نمی توان بازیهای المپیك را خالی از قهرمانان خوش نام و موفقی همچون رستمی و مرادی تصور كرد و به همین خاطر امیدوارم وزنه برداری ایران با یك برنامه ریزی مناسب بتواند به سهمیه المپیك 2020 دست بایند.
او در ادامه نشستی كه نصرالله سجادی سرپرست كاروان اعزامی ایران به المپیك 2020، پیمان فخری رئیس مركز نظارت بر تیمهای ملی و فرید فتاحیان مدیر روابط بین الملل نیز حضور داشتند گفت: جایگاه وزنه برداری ایران از گذشته های دور، رفیع و قابل احترام بوده و انتظار می رود این روند ادامه داشته باشد.
جلود ضمن اعلام دغدغه دست اندركاران فدراسیون جهانی وزنه برداری برای حضور ورزشكاران موفق و پاك از جمله وزنه برداران ایران تاكید كرد: از هیچ كمكی به فدراسیون ایران دریغ نمی كنیم و سخت چشم انتظار ثبت نام وزنه برداران ایران در استارت لیست بازیهای المپیك 2020 هستیم.
صالحی امیری نیز ضمن تقدیر از حمایتهای جلود و فدراسیون جهانی از فدراسیون ایران اظهار كرد: از حسن نظر و ابراز نگرانی شما كه قطعا به دلیل علاقمندی شخصیتان به وزنه برداری ایران است تقدیر و تشكر می كنم. قطعا برنامه ریزی و پشتیبانی لازم از سوی كمیته برای پیگیری برنامه های فدراسیون جهت آماده سازی و اعزام ورزشكارانش به رقابتهای كسب سهمیه همانند قبل صورت خواهد پذیرفت و ما نیز امیدواریم كه وزنه برداری همانند المپیك های پیشین برای كاروان ایران افتخار بیافریند.
* پیشنهاد صالحی امیری برای راه اندازی كمپین بازگردان كاراته به المپیك
در ادامه دیدار های رییس كمیته ملی المپیك، او با ناصر الرزوقی، رئیس كنفدراسیون كاراته آسیا و رئیس كاراته امارات دیدار و گفتوگو كرد. صالحی امیری ضمن تقدیر و تشكر از همكاری خوب كنفدراسیون كاراته آسیا با ایران عنوان كرد: معمولا روسای فدراسیون كاراته ما از همكاری و همیاری شما با آنها گزارشات بسیاری خوبی به ما ارائه می دهند كه جای تقدیر و تشكر دارد البته خیلی نگرانیم و انتظار داریم در خصوص تداوم حضور كاراته در بازیهای المپیك، كنفدراسیون كاراته آسیا با كمك فدراسیون بقیه قاره ها و كشورهای مطرح جهان پیگیری های لازم را داشته باشند تا بتوانیم كاراته را مجددا به بازیهای المپیك باز گردانیم.
مسئولان كمیته ملی المپیك قطر با توجه به نامزدی و رقابت این كشور با عربستان برای میزبانی بازی های آسیایی 2030، نشستی با مسئولان كمیته ملی المپیك ایران در مسقط عمان برگزار كردند كه در این نشست، صالحی امیری ضمن تقدیر و تشكر از همكاری، دوستی و ارتباطات بسیار خوب دو كشور طی چند سال گذشته گفت: روابط سیاسی و اقتصادی ایران و قطر در طول زمان همیشه خوب بوده و امیدواریم كه این رابطه بهتر هم بشود. همچنین در بحث ورزشی هم با توجه به ظرفیت های بسیار بالای قطر بخصوص در زیرساخت ها امیدواریم كه روز به روز بتوانیم این روابط را توسعه و گسترش دهیم.
در این دیدار، از سوی صالحی امیری پیشنهاد شد كمپینی راه اندازی شود و كنفدراسیون به صورت راهبردی برای دستیابی به این هدف كار را جلو ببرد تا اگرچه كاراته در بازیهای المپیك 2024 نیست ولی از بعد از آن شاهد حضور كاراته در المپیك باشیم.
در ادامه رییس كنفدراسیون كاراته آسیا ضمن تقدیر و تشكر از برگزاری این دیدار ابراز كرد: كاراته ایران جزو برترین فدراسیون ها و ورزشكاران آن جزو جنگجوترین، شجاعترین و با اخلاق ترین كاراته كاران جهان هستند كه افتخارات بسیاری برای كشورشان و كنفدراسیون آسیا كسب كردند.
وی ادامه داد: ما در امارات هم مدیون كاراته ایران هستیم. از ابتدای تاسیس كاراته در كشورمان از اول تا الان بهترین مربیان ما ایرانی بودند و این ایرانیها بودند كه كاراته را در امارات جا انداختند حرف شما در خصوص حضور كاراته در المپیك و انتظار شما كاملا بهجا و منطقی است شاید باید فعالیت ما و فدراسیون جهانی در این زمینه بیشتر از اینها میبود و باید از این پس باشد.
همچنین سجادی و فخری نیز گزارشی از روند آماه سازی تیمهای ملی و ورزشكاران اعزامی ارائه داده و خواهان حمایت بیشتر كنفدراسیون كاراته آسیا از فدراسیون كاراته ایران شدند.
* در پنج رشته می توانیم به قطر كمك كنیم
پس از آن صالحی امیری با با شیخ جوعان بن حمد بن خلیفه آل ثانی رئیس كمیته ملی المپیك قطر دیدار و گفتوگو كرد. صالحی امیری با اشاره به تفاهم نامه پیشنهادی ورزش ایران و قطر اظهاركرد: خوشبختانه مفاد تفاهم نامه پیش ازاین در تهران مطرح و برای بررسی بیشتر به قطرارسال شد امیدوارم هر چه زودتر تفاهم نامه آماده و به امضا برسد تا بتوانیم همكاری را آغاز كنیم. با اجرایی شدن این تفاهم نامه و استفاده از زیر ساخت های قطر و ایران، تبادل مربی، برپایی اردوهای مشترك و برگزاری دوره های آموزشی مشترك می توان موجبات رشد سطح ورزش دوكشور را فراهم كرد. طی این تعهد در رشته هایی كه قطری ها قوی تر هستند به ما كمك كنند و در رشته هایی مثل كشتی، تكواندو، وزنه برداری و كاراته و والیبال ما به آنها كمك كنیم.
در ادامه این نشست شیخ جوعان بن حمد بن خلیفه آل ثانی رئیس كمیته ملی المپیك قطر كه جزو خانواده سلطنتی این كشور است از میزبانی و پذیرایی ایران از هیاتی كه به تهران اعزام شده بودند تقدیر و تشكر كرد و ابراز تمایلش برای حضور در ایران را اعلام كرد و گفت حتما در اولین فرصت در ایران حضور خواهم یافت و شاید در همین سفر تفاهم نامه را امضای نهایی كنیم. از هیچ تلاش و كوششی برای ارتقای سطح روابط ورزشی بین كمیته ملی المپیك دو كشور دریغ نخواهیم كرد. همانطور كه شما گفتید رابطه ایران و قطر همیشه خوب بوده و من هم تمام تلاشم را برای حفظ این رابطه خوب و بهتر شدن آن خواهم كرد چراكه ایران در مقاطع بسیار حساس به كمك قطر آمده و ما هیچ گاه این خدمات را فراموش نمی كنیم و به واسطه همین خدمات دوستی و همسایگی خوب و دیرینه سعی می كنیم روابط را به بالاترین سطح ممكن برسانیم.
در ادامه دیدار صالحی امیری در خصوص حذف كاراته از المپیك 2024مباحثی را مطرح كرد و اظهار داشت: از قطر می خواهیم به كمپینی كه با همراهی ایران و كنفدراسیون كاراته آسیا تشكیل شده كمك كند تا بتوانیم با وجود سختی های بسیار كاراته را مجدد به المپیك برگردانیم اگرچه كار سختی است و پیگیری بسیار می خواهد اما برای المپیك های بعدی باید تلاشمان را انجام دهیم.
سجادی سرپرست كاروان اعزامی ایران به المپیك 2020 توكیو، پیمان فخری سرپرست كاروان اعزامی ایران به بازی های آسیایی ساحلی سانیای چین و فرید فتاحیان مدیر روابط بین الملل كمیته ملی المپیك در این نشست حضور داشتند كه سجادی و پیمان فخری گزارش هایی را در خصوص كاروانهای اعزامی برای بازی های پیش رو برای رئیس كمیته ملی المپیك قطر ارائه كردند و رئیس كمیته ملی المپیك قطر هم وضعیت كاروان این كشور را تشریح كرد.