حسن تفتیان: 100 درصد تمركزم روی المپیك است

سریعترین مرد ایران می‌گوید با شیوع ویروس كرونا در كشور اردوهای تیم ملی متوقف شده و برنامه وجود نداشته كه ورودش به عرصه مدلینگ در آنها خلل ایجاد كند.

1399/08/20
10:54

به گزارش رادیو ورزش؛ حسن تفتیان به مسائل مطرح شده در جلسه با رئیس فدراسیون دوومیدانی اشاره و بیان كرد: صحبت‌هایی مقدماتی داشتیم و برنامه‌هایم برای مربی، اردوها و مسابقات را به فدراسیون دادم. آقای صیامی هم قول مساعدت و حمایت داد. امیدوارم این حمایت‌ها عملی شود تا در مدت زمان كوتاه باقی‌مانده به مسابقات جهانی داخل سالن و بازی‌های المپیك شرایط آمادگی خوبی داشته باشیم و نتیجه خوبی هم كسب كنیم.
او در مورد تاكید فدراسیون بر برگزاری اردوهای داخلی ورزشكاران بیان كرد: مربی من خارجی است و با توجه به شرایط كاری و قراردادش با فدراسیون فرانسه نمی‌تواند به ایران بیاید. ما هم چندین سال است كه این موضوع را پذیرفته‌ایم و همكاری می‌كنیم. از طرف دیگر برنامه من یك اردوی همراه با مسابقه است و تقریبا در تمام اردوها مسابقات تداركاتی هم در نظر گرفته‌ایم. با توجه به اینكه مسابقات معتبر بین‌المللی و جهانی در اروپا برگزار می‌شود، از نظر رفت‌و آمد و هزینه معقول نیست كه به خاطر هر مسابقه بروم و برگردم. بنابراین صحبت‌هایی داشتیم اما چیزی مشخص نیست. البته نظر آقای صیامی برای ادامه تمریناتم تا المپیك مثبت بود و قول‌های خوبی داد.
تفتیان در پاسخ به این سوال كه هنوز كار خود را برای المپیك آغاز نكرده‌اید؟ گفت: معتقدم كه باید تمرینات را شروع كنیم چون هر روزی كه می‌گذرد، فرصت را از دست داده‌ایم. 10 ماه است كه درگیر كرونا هستیم و در این مدت زمان زیادی را به خاطر قرنطینه و نبود بستر لازم تمرینات در شرایط شیوع بیماری از دست داده‌ایم، در حالی كه رقیبان المپیكی ما فقط در زمان قرنطینه متوقف شدند و پس از آن شرایط لازم برای تمریناتشان فراهم شد. انجام چنین كاری حمایت ویژه‌ای می‌خواهد كه المپین‌ها تا زمان مسابقات شرایط خوبی داشته باشند.
او در این مورد افزود: این روزها به همه سخت می‌گذرد. تمرینات ما حساسیت بالایی دارد و باید سلامتی‌مان حفظ شود به همین دلیل هر جایی امكان تمرین نداریم. امیدوارم همانگونه كه وقتی برای یك بازیكن یا مربی فوتبال اتفاقی می‌افتد، همه مجموعه‌های ورزشی دست به دست هم می‌دهند تا مشكل را حل كنند، برای المپیكی‌ها هم در مدت باقی مانده، چنین همتی وجود داشته باشد چون با توجه به شرایط اقتصادی و كرونا كه محدویت‌های اردویی و مسابقاتی به وجود آورده است، فراهم كردن شرایط لازم نگاه و حمایتی فراتر از فدراسیون را می‌طلبد.
این دونده در مورد ورود به عرصه مدلینگ گفت: جرقه این كار از چند ماه پیش زده شد. اتفاقی و با عجله تصمیم‌ نگرفتم و به عنوان ورزشكاری حرفه‌ای و عضو تیم ملی كه در مسابقات جهانی و عرصه‌های بین‌المللی شركت می‌كنم، همه جوانب را سنجیده‌ام و چندین ماه با تیم مدلینگ هم‌فكری كردم. نتیجه بر این شد كه اگر این كار برنامه ریزی شده باشد، لطمه‌ای به ورزشم نمی‌زند. در دنیا هم چنین مسائلی مرسوم است كه خیلی از ورزشكاران مطرح دنیا با برندهای مختلف كار و از این طریق درآمدهای خوبی هم كسب می‌كنند، البته ما هنوز به بحث درآمد و هزینه نپرداخته‌ایم چون به تازگی شروع كرده‌ایم اما امیدوارم در آینده اتفاقات خوبی بیفتد.
او در واكنش به انتقاد برخی از اهالی دوومیدانی كه ورود این ورزشكار به عرصه مدلینگ را در سال منتهی به المپیك به ضررش می‌دانند، گفت: نقد منصفانه و دلسوزانه قابل قبول است، اگر واقعا دغدغه دوستان منتقد احتمال نتیجه نگرفتن من در المپیك است كه ممنونشان هستم و این قول را می‌دهم كه 100 درصد تمركزم ابتدا روی تمریناتم باشد و در اوقات فراغت و زمان‌هایی كه تمرین ندارم به بخش دوم كاری خود برسم اما برخی دوستان با انجام هر كاری نقد و حرفی دارند؛ پاسخم به آنها این است كه باید ببینیم چه برنامه‌ای برای المپیك در نظر گرفته شده كه من به خاطر مدلینگ آن را انجام نداده‌ام. اردوهایمان 10 ماه است كه متوقف شده، اردو و مربی نداریم و شخصی كار كرده‌ایم حتی در این مدت با هزینه شخصی یك اردو خارج از كشور برگزار كردم، بنابراین برنامه‌ای برای تیم ملی تهیه نشده كه از مسیر آن خارج شوم.
او در مورد اینكه ورزشكاران شاخص باید اسپانسر شخصی داشته باشند، گفت: بخشی از صحبت‌هایم با آقای صیامی این بود كه با توجه به حضور ورزشكاران شاخص و چهره در رشته‌ها و ماده‌های مختلف باید از بخش خصوصی كمك بگیریم و آنها را مستقیما به ورزشكار لینك كنیم. خیلی از كشورهای دنیا این كار را سازمان یافته انجام می‌دهند و بخش زیادی از هزینه مربیان و ورزشكارانشان را از این طریق تامین می‌كنند. البته باید چندین كار انجام دهیم؛ باید ورزشكاران خود را برای مسابقاتی مثل المپیك ویژه نگاه كنیم، آنها را به جایگاهی برسانیم كه چهره شوند تا از بحث بازاریابی برای آنها استفاده كنیم. كار فدراسیون در این بخش بیشتر است و باید با سیاست‌گذاری، بخش خصوصی را مجاب به سرمایه‌گذاری روی رشته‌های پایه، مدال‌آور و ورزشكاران مطرح كند.
سریع‌ترین مرد ایران در مورد اختلاف‌نظرهایی كه با فدراسیون سابق داشت و احتمال ادامه آنها در فدراسیون جدید گفت: به شخصه با هیچكدام از مسئولان مشكلی ندارم. اگر صحبتی هم بوده یا اكنون دغدغه‌ای دارم به ورزش مربوط می‌شود. به عنوان ورزشكاری المپیكی امكاناتی لارم دارم و دائم می‌گویم برای موفقیت در بازهای المپیك چنین امكاناتی لازم است، یعنی تنها دغدغه من ورزش است و گرنه با هیچ كدام از دوستان مشكلی ندارم. امیدوارم این حمایت‌ها انجام شود. دوومیدانی از نظر تعداد ماده، ورزشكار و توزیع مدال وسعت زیادی دارد و هر كدام یك فدراسیون است، بنابراین كار و بودجه چند برابری می‌طلبد. از طرف دیگر تنها دو سهمیه المپیك داریم و تعداد ورزشكاران نزدیك به سهمیه هم كم است در نتیجه انتظار داریم به این افراد نگاه ویژه‌ای شود.
تفتیان در مورد المپیك توكیو و محرومیت كریستین كلمن(قهرمان دوی 100 متر جهان) اظهار كرد: به نظرم المپیك خیلی هیجان‌انگیزی داریم چون رقابت خیلی نزدیك است. این دوره اولین المپیك بدون بولت است و همین حساسیت را بالا برده كه چه كسی جانشین او و قهرمان می‌شود. از طرف دیگر قهرمان جهان به خاطر مسائل مربوط به دوپینگ‌محروم شده، در نتیجه شانس همه دونده‌ها افزایش پیدا كرده است. همچنین ركوردها به دلیل شیوع كرونا افت كرده و خیلی امیدوارم كه كارهای بزرگی در این دوره از بازی‌ها انجام دهیم. به نظرم اگر در المپیك حول و حوش ركوردم (10.03 ثانیه) تكرار شود، اتفاقات خیلی خوبی می‌افتد و برای كشورمان تاریخ ساز خواهد بود اما كار به دلیل شیوع كرونا خیلی سخت است و برای تمرین باكیفیت حمایت خاصی می‌خواهیم.
منبع: ایسنا

دسترسی سریع