كرونا باعث شد تعداد كوهنوردان اورست نسبت به سال های گذشته كاهش چشمگیری داشته باشد.
به گزارش رادیو ورزش، پس از شیوع كرونا بسیاری از رشته های ورزشی از جمله كوهنوردی تحت تاثیر این بیماری قرار گرفت. بسیاری از مكان های ورزشی به دلیل شیوع كرونا تعطیل شد و ضربه بزرگی به برخی از باشگاه ها و مكان های ورزشی وارد كرد.
كوهنوردی هم از این قاعده مستثنی نبوده و بسیاری از كوه های معروف جهان از جمله اورست دیگر میزبان كوهنوردان خارجی نبود. حتی در مقطعی كه این كوه به روی گردشگران و كوهنوردان باز شده استقبال چندان خوبی از بازگشایی صورت نگرفته است و این عامل باعث شد كه هزاران نفر بیكار شوند.
فصل پاییز فصل محبوب كوهنوردانی است كه با هدف صعود به قله اورست وارد نپال می شوند. در سال گذشته و در فصل پاییز جمعیت كوهنوردان بسیار چشمگیر و زیاد بود طوری كه زنجیره انسان بر روی دامنه كوه اورست مشاهده می شد اما اكنون اورست خالی از كوهنورد است.
در سال گذشته دولت نپال موفق شد از گردشگری 2 میلیار دلار به دست بیاورد. حتی حدود یك میلیون نفر، ازجمله شرپاها مشغول به كار شدند اما شیوع كرونا همه فعالیت ها را متوقف كرد.
طبق اعلام دولت نپال، مسیرهایی كه از میان هیمالیا عبور كرده، از جمله مسیرهایی كه به كمپ اصلی اورست منتهی می شوند، خالی از سكنه شده اند. همچنین كمتر از 150 كوهنورد در فصل پاییز به اورست آمده اند تا شاید بتوانند صعودی داشته باشند! این عدد اعلام شده درحالی است كه سال گذشته هزاران نفر برای صعود پا به اورست گذاشته بودند.
شرپاها و راهنمایان كوهستانی باتجربه از كار بیكار شده و بسیاری از آنان برای زنده ماندن به كاشت جو یا چمن زار در دامنه ها مشغول هستند.
یك باربر كوهستانی كه به دلیل كرونا بیكار شده در خصوص وضعیت سخت زندگی در نپال گفت: من اغلب فكر می كنم قبل از این كه كرونا من را بكشد، از گرسنگی خواهم مرد!