رئیس فدراسیون ورزش دانشآموزی گفت: آموزش و پرورش با زنگ تربیت بدنی به دنبال اجتماعی كردن دانشآموزان است و همچنین انجام برخی از رشتهها مثل ژیمناستیك و شنا در داخل مدرسه امكانپذیر نیست.
به گزارش رادیو ورزش؛ حسین بابوئی، رئیس فدراسیون ورزش دانشآموزی، در رابطه با اهمیت ورزش در مدارس برای حفظ سلامتی دانش آموزان اظهار كرد: ما دو بخش فعالیت ورزشی داریم، یك بخش فعالیتهای ورزشی است كه داخل مدارس انجام میشود و به آن مسابقات یا رشتههای ورزشی آموزشگاهی میگوئیم. این بخش شامل رشتههایی میشود كه قابل اجرا هستند، مثل بسكتبال، والیبال، هندبال، فوتسال، تنیس روی میز، بدمینتون و... در بخش دوم یكسری رشتههای ورزشی دیگر داریم كه دانشآموزی هستند اما در كانونهای ورزشی ما به آن پرداخته میشود. بسیاری از رشتهها مثل جودو، كشتی، شنا، دوومیدانی، ژیمناستیك و ... كه دانش آموزان به آنها علاقهمند هستند، در سطح كانونهای ورزشی فعالیت میكند و اردوهای این رشتهها برگزار میشود.
او ادامه داد: در بخش اول معلمین تربیت بدنی مدارس به آن میپردازند اما در بخش دوم مربیان تخصصی خاص آن رشتهها را داریم. البته معلمهای تربیت بدنی داریم كه در رشتههای مختلف، متخصص هستند، مثلا معلم ورزشی داریم كه مربی تكواندو یا جودو است. مسابقاتی كه فدراسیون ورزش دانشآموزی هر ساله برگزار میكند شامل تعدادی از رشتههای كانونی به اضافه رشتههای آموزشگاهی است. نزدیك به 35 سال است كه مسابقات آموزشگاهها برگزار میشود، حتی قبل از انقلاب جسته و گریخته رویدادهای این چنین برگزار میشده و رقابتهای آموزشگاهی سابقه طولانی دارد.
رئیس فدراسین ورزش دانشآموزی گفت: اگر بخواهیم به این نكته از لحاظ اجرایی نگاه كنیم، یعنی تا چه اندازه اجرای یكسری رشتهها در مدارس ممكن است. ساعت فعالیت مدارس مشخص است، از ساعت 7 و نیم صبح شروع میشود تا یك بعدازظهر، پس در این مدت نمیتوانیم ساعت نامحدودی را برای درس تربیت بدنی در نظر بگیریم كه در آن ساعات به تمام رشتههای ورزشی پرداخته شود. چون تعداد رشتهها بالاست و شاید نزدیك به 30، 40 رشته داشته باشیم اما 12 پایه تحصیلی بیشتر نداریم. همچنین امكان انجام تعدادی از رشتهها مثل ژیمناستیك و شنا را در داخل مدرسه نداریم. آموزش و پرورش با زنگ تربیت بدنی صرفا به دنبال پرورش قهرمان و مسائل این چنینی نیست بلكه میخواهد از طریق ورزش، دانشآموز را اجتماعیتر كند و احترام به قانون را به او بیاموزد تا كار گروهی را بیشتر دنبال كند. بنابراین برای حل این موضوع، ورزش مدارس به دو دسته تقسیم شده، یكی رشتههای آموزشگاهی كه داخل مدارس و در زنگ تربیت بدنی انجام می شوند، به مابقی آنها در كانونهای ورزشی پرداخته میشود.