كمتر از 10 ماه دیگر پرچم بازیهای المپیك توكیو برافراشته خواهد شد و ایران امیدوار است تا نخستین مدال تیراندازی را در توكیو صید كند؛ در این شرایط فدراسیون باید هر چه سریعتر تكلیف سرمربی تیم ملی را مشخص كند.
به گزارش رادیو ورزش، تیراندازان ایرانی نه تنها اولین سهمیه المپیك توكیو را برای كشورشان كسب كردند بلكه تاكنون با 6 سهمیه بیشترین سهمیه یك رشته را برای كشور به دست آوردهاند و این امكان وجود دارد كه تعداد آن به 8 سهمیه افزایش یابد.
هدایت تیم ملی تیراندازی ایران در رشته تفنگ به طور رسمی از اسفندماه 97 به الهام هاشمی سپرده شد. هاشمی با تجربیاتی كه در همه سالهای حضورش به عنوان یك تیرانداز ملیپوش، مربیگری در كسوت دستیاری لازلو سوچك و همكاری با مربیان خارجی دیگر به عنوان سرمربی تیم ملی سنگاپور بدست آورد، شاگردانش را در ایران به گونهای هدایت كرد كه آنان 4سهمیه ارزشمند در رشته تفنگ تاكنون كسب كردهاند.
اما مدتهاست كه بر سر ادامه همكاری هاشمی با فدراسیون تیراندازی حرفها و شایعات زیادی گفته و شنیده میشود.
الهام هاشمی از روز شنبه پنجم مهرماه دیگر در محل تمرین حاضر نشده اما برای برگزاری مسابقات آنلاین بینالمللی كه تیراندازان ایرانی، تایلندی و سنگاپوری روز چهارشنبه 16 مهرماه در آن شركت داشتند در سالن تیراندازی حاضر شد و ملیپوشان كشورمان را همراهی كرد.
در حال حاضر همه از شرایط اقتصادی و تحریمها با خبر هستیم اما اگر قرار است تیراندازان در كنار تیراندازان سایر كشورها در خط آتش المپیك بایستند و با مدالآوری، ضمن شادی مردم برای كشور افتخار آفرینی كنند، نیاز است فدراسیون با مذاكره و تعامل با سایر بخشها، به ویژه وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك اعتبار بیشتری برای تامین ملزومات مورد نیاز از جمله فشنگ و ساچمه مناسب را فراهم كند.
به گفته بسیاری از كارشناسان اگر هاشمی با شرایط موجود همكاری با تیم ملی را بپذیرد و تمرینات را به همین شكل و بدون داشتن فشنگ ادامه دهد در واقع ورزشكاران باید فقط در رشته بادی آماده شوند و این تك رشته شدن فشار مضاعفی از نظر روانی به كادر فنی و ورزشكاران خواهد داشت و به طور قطع این وضعیت در عملكرد نهایی آنان در المپیك بیاثر نخواهد بود.
مساله دیگری كه شاید اهمیتش از موضوع و تامین فشنگ بسیار مهمتر به نظر میرسد و شاید بتواند در حل مشكل كمبود فشنگ موثر باشد، مساله تداركات یا تداركاتیهای تیم ملی است.
حال كه شیوع كرونا مانع از برگزاری مسابقات خارجی در سطح بینالمللی و جهانی شده، برگزاری هر چه سریعتر لیگ تیراندازی و برنامهریزی برای اجرای مسابقات آزاد كشوری كاملا ضروری است.
تعیین كادر فنی، متشكل از سرمربی و دستیاران یا مربیان همراه با روانشناس، مربی بدنسازی متخصص، ماساژور و یك روانشناس كاربلد از دیگر ضروریاتی است كه شاید از شروط موردنظر هاشمی نیز باشد.
موضوع دیگری كه به نظر میرسد سرمربی تیم ملی تیراندازی با فدراسیون در مورد آن به توافق نرسیده، حقوق تیراندازان و تعویق در پرداخت پاداش آنان بود است كه به طور قطع در وضعیت و آمادگی روانی تیراندازان بیتاثیر نیست.
حال كه صحبت از بحث روانی تیراندازان مطرح شد، خوب است فدراسیون تیراندازی برای جلوگیری از افت روانی تیراندازان، تكلیف سرمربی ملیپوشان را مشخص كند.
علاوه بر آنچه كه تاكنون به آن اشاره شد مساله دیگر برگزاری اردوها به صورت كاملا حساب شده و با برنامهریزی است كه با وجود خوابگاه تخصصی و رستوران كه فدراسیون در اختیار دارد، امكان برگزاری اردوهای متمركز كه تیراندازان تمام مدت زیر نظر كادر فتی تمرین و استراحت كنند نباید چندان سخت باشد.