بحث همكاری فدراسیون والیبال ایران با ولادمیر آلِكنو روسیهای از چند جهت قابل تامل است كه مسئولان ورزش كشور باید با پاسخگو بودن در مورد آنها، نقاط مبهم این موضوع ملی را روشن كنند.
به گزارش رادیو ورزش، پس از برگزاری جلسات مختلف هیات رئیسه و كمیته فنی فدراسیون والیبال، از "ولادمیر آلِكنو" روسیهای به عنوان اصلیترین گزینه سرمربیگری تیم ملی ایران در المپیك نام برده میشود كه با توجه به افتخارات زیادش در سطح باشگاهی و ملی، میتوان او را بهترین گزینه برای هدایت تیم ملی ایران دانست.
از مهمترین عناوین این مربی روس در رده ملی میتوان به كسب مدال طلای المپیك 2012 و مدال برنز المپیك 2008 با تیم ملی روسیه اشاره كرد. مدال طلای جام جهانی و لیگ جهانی 2011 با تیم ملی روسیه نیز از دیگر دستاوردهای آلِكنو در رده ملی است. او همچنین در فصل 2008 هدایت باشگاه والیبال زنیت كازان را بر عهده گرفت و تا سال 2014 پنج قهرمانی سوپر لیگ والیبال روسیه را به دست آورد كه از موفقیتهای او در رده باشگاهی به شمار میرود. همه این عناوین باعث میشود تا بتوان او را بهترین گزینه برای هدایت تیم ملی ایران دانست، اما چندن مسئله درباره جذب این مربی وجود دارد كه در ادامه به آنها اشاره میشود.
به عنوان نخستین موضوع میتوان به دلیل جدایی ایگور كولاكوویچ از تیم ملی ایران اشاره كرد. قطعا اگر المپیك 2020 توكیو طی دو ماه گذشته برگزار شده و فدراسیون والیبال ایران نیز به دلیل فشار مسائل مالی قرارداد خود با ایگور كولاكوویچ را فسخ نمیكرد، تیم ملی ایران باید با هدایت او پا به میدان این مسابقات میگذاشت، اما فشار مالی به قدری روی فدراسیون ایران زیاد بود كه بلافاصله پس از خبر تعویق المپیك میتوان گفت به صورت یكطرفه قرارداد خود با این مربی مونته نگرویی را فسح كرد.
مسلما با توجه به رزومه آلِكنو، از نظر مبلغ قرارداد باید سقف بالاتری نسبت به قرارداد كولاكوویچ را در نظر گرفت كه با توجه به این موضوع، باید دید فدراسیون والیبال ایران چگونه قصد دارد با یك مربی گران قیمتتر قراداد جدید امضا كند و آیا بحث تامین منابع مالی به صورت قابل قبولی رخ داده است یا خیر؟
نكته دیگر شعارهای حمایتی فدراسیون و برخی كارشناسان والیبال از مربیان داخلی، در ماههای ابتدایی بعد از رفتن كولاكوویچ است. در حالی كه پس از رفتن ایگور فدراسیون والیبال ایران طی جلسات مختلف بارها اعلام كرد مربیان ایرانی نیز توانایی هدایت تیم ملی در المپیك را دارند، اكنون قصد آوردن مربی را دارد كه نه تنها خودش بلكه به احتمال خیلی زیاد دستیارانش را نیز مربیان غیر ایرانی تشكیل خواهند داد.
با توجه به اینكه آلِكنو مربی نیست كه با مربیانی غیر از افراد مورد تایید خودش كار كند، علنا میتوان گفت بار دیگر مربیان ایرانی باید خارج از گود نشسته و خود را برای سالهای آینده آماده كنند. با توجه به این تصمیم فدراسیون، اگر قرار بود با دیگر نیمكت تیم ملی والیبال به یك مربی خارجی سپرده شود، چه لزومی داشت كه طی جلسات مختلف شعارهای حمایت از مربیان داخلی داده شود؟
مسئله دیگر بازه زمانی است كه آلِكنو میتواند با تیم ملی ایران همكاری كند. در حال حاضر او هدایت تیم زنیت كازان روسیه را بر عهده دارد و در صورتی كه این مساقات ادامه پیدا كد، عملنا تا سه ماه قبل از المپیك آلِكنو نمیتواند برای همكاری با تیم ملی ایران وارد تهران شود. مسلما در چنین شرایطی او نمیتواند مسابقات داخلی ایران را برای انتخاب نفرات مد نظرش زیر نظر داشته باشد كه در این صورت باید دید او چگونه اردوهای آماده سازی تیم ملی ایران برای حضور در المپیك را برگزار خواهد كرد؟
بحث پایانی هم در مورد حضور آلِكنو شرایط سخت اقتصادی كشور است كه این روزها رشتههای مختلف حتی فوتبال را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به عنوان مثال، طی هفتههای گذشته شاهد بودیم كه مسئولان تیم فوتبال استقلال تصمیم داشتند آندرهآ استراماچونی را برای هدایت این تیم برگردانند كه با وجود هشتگهای حمایتی فراوان از سوی هواداران این تیم هم مسئولان ورزش كشور اجازه بازگشت این مربی ایتالیایی به ایران را صادر نكردند، چرا كه حفظ منابع ارزی در كشور را بخاطر شرایط سخت اقتصادی مردم اولویت دانستند.
حالا كه قرار است یك مربی روس برای هدایت تیم ملی والیبال ایران وارد كشود شود، باید دید كه دلیل این وضعیت یك بام و دو هوا در ورزش كشور چیست و چه كسانی درباره این موضوعات تصمیم گیرنده هستند؟ و اینكه چنین افرادی با چه معیارهایی اولویت بندی كردهاند كه در والیبال این اتفاق میتواند رخ دهد و در رشتههایی دیگر امكان پذیر نیست؟
در نهایت، اینكه "ولادمیر آلِكنو" به عنوان یك مربی صاحب سبك و صاحب نام در دنیای والیبال بهترین گزینه جهت هدایت سروقامتان ایران در المپیك پیش رو است برای هیچكس پنهان نیست، اما مسائل فوق در مورد آمدن او به ایران وجود دارد كه به نظر میرسد مسئولان ورزش كشور باید در رابطه با آنها پاسخگو بوده و شفاف سازیهای لازمه را انجام دهند.
منبع: ایسنا