دو مدیر اسبق ورزش كشور به بررسی موضوع تایید اساسنامه فدراسیون فوتبال پرداختند.
به گزارش رادیو ورزش، سعید فائقی در خصوص بلاتكلیفی فدراسیون فوتبال و موضوع تأیید نهایی اساسنامه این فدراسیون توسط فیفا اظهار داشت: واقعیت این است كه ما باید خودمان همه این مسائل را حل كنیم. یك مدیریت جسور، قاطع و كارآمد این مسائل برایش پیچیده نیست. ما اساسنامه را اصلاح كردیم و فرستادیم. در این موارد فیفا یك مدت معینی را اعلام میكند كه اگر نظری مثلا تا یك ماه نداشتیم مثبت تلقی شود. این طور نیست كه آنها هر وقت دلشان خواست ما را تایید كنند. یا ما به دنبالش نرفتیم یا این كه از روز اول به این مسائل دقت نكردیم.
فائقی ادامه داد: مدیران ما باید جهانتراز باشند. وقتی یك امر بین المللی است سطح مدیرش هم باید بین المللی باشد. مگر میشود امروز یك مسأله پیش بیاید و یك نهاد نظارتی دخالت میكند، فردا بسیج شوند كه چرا دخالت شد اما در این دو ماه خبری نشده است. یا ما پیگیری نكردیم یا دلمان نمیخواهد به این زودی نظر داده شود. اگر آنها هم مسالهای داشته باشند توانمندیمان زیر سؤال میرود كه نمیتوانیم با آنها تعامل داشته باشیم.
وی ادامه داد: در هر صورت این به ضعف ما برمیگردد. ما در شرایطی قرار گرفتهایم كه در حال بازی خوردن هستیم و این خوب نیست. مگر چه مشكلی داریم؟ نباید یك نهاد بالاتر از ما، هر طور میخواهد ما را به شكل یك عروسك خیمه شب بازی بگرداند. در گذشته اینطور نبود. یك تأییدیهای بود میفرستادیم، لابی هم میكردیم و بلافاصله نتیجه میگرفتیم. اتفاقا ما در فیفا یكی دو عزیز ایرانی هم داریم كه میتوانند در آنجا به ما كمك كنند. نمیدانم چرا و واقعا از این ناكارآمدی حیران هستم.
در ادامه سید مصطفی هاشمی طبا، در گفتگو با برنامه تهران ورزشی پیرامون وضعیت اساسنامه فدراسیون فوتبال اظهار داشت: به جز این كه بگویم واقعا از این رفتار حیران هستم، چیزی ندارم. بعد از دوران صفایی فراهانی كه گفتند اساسنامه را نوشتیم و مصوب شد، ظاهرا در هیأت دولت هم تصویب نشده و اصلا این فدراسیون بدون اساسنامه كار میگرده، اساسنامه بعد از تایید فیفا و هیات دولت باید در ثبت شركتها ثبت شود. تعجب میكنم فدراسیون فوتبال به همه چیز كار داشته غیر از اساسنامه خودش.
وی ادامه داد: الان هم معلوم نیست چكار میكنند. نمیدانم موضع وزارت ورزش در این چند سال نسبت به اساسنامه و مسائل فدراسیون فوتبال چگونه بوده است. دلیلی نمیبینم كه اسانامه انجام نشود. زمانیكه ما كار میكردیم، نه با IOC، نه با فدراسیونهای بینالمللی مشكلی داشتیم و نه اصلا مشكل اساسنامه داشتیم. هیچ كدام از این مسائل وجود نداشت. هیچ كدام از این آرا مالی هم علیه فوتبال و ورزش ما وجود نداشت. به نظرم اكسیری اینجا وجود دارد كه نمیگذارد مسائل حل شود.
هاشمی طبا در مورد این آیا منافعی برای عدهای وجود دارد كه مشكل اساسنامه حل نشود و انتخابات فدراسیون فوتبال به تعویق بیفتد، گفت: نمیتوان اتهام زد، ولی بدون هیچ چیز هم نیست. برای همین حیرانم كه چندین سال است این اساسنامه یا مسكوت مانده یا دستخوش تغییر شده یا اصلا نبوده، یا دوباره گروه تشكیل دادند كه بررسی كنند. خیلی عجیب و غریب است. اصلا مسألهای در اسانامه وجود ندارد كه نشود آن را تصویب كرد. هیات دولت هم همكاری میكند. فیفا هم هیچ مشكلی با هیچ كشوری ندارد. ما هم در آن زمان 40 فدراسیون داشتیم. همه آنها اساسنامه داشتند. حتی یك مورد، IOC یا یك فدراسیون جهانی به ما ایراد نگرفتند اما الان فدراسیونهای مختلف دائم دچار این مشكل هستند. بعضا اساسنامههای الكی و تصویب نشده فرستادند به فدراسیونهای بینالمللی، واقعا خیلی به هم ریختگی وجود دارد.
در ادامه فائقی در مورد این كه چه توصیهای به فدراسیون فوتبال دارد عنوان كرد: فدراسیون فوتبال باید شفافسازی كند، همین امروز با فیفا ارتباط بگیرند، بگویند اگر تا یك هفته نظری ندادید ما انتخاباتمان را برگزار میكنیم. آنها نمیتوانند هی امروز و فردا كنند. باید بدانند فدراسیون فوتبال یك نهاد مردمی است. فدراسیون فوتبال میتواند این مسأله را روی سایت خودش بگذارد و مردم هم حمایت كنند. فیفا هم وقتی حمایت میلیونی را ببیند به انجام كار مجبور میشود.
هاشمی طبا در خصوص ورود دیوان محاسبات به پروندههای عجیب و غریب فدراسیون مانند پرونده ویلموتس اظهار داشت: نمیدانم دیوان محاسبات به كدام مورد میخواهد ورود كند. این دیوان در مورد مؤسسات دولتی میتواند ورود كند. بازرسی كل كشور به هر مؤسسهای كه بودجه دولتی بگیرد ورود میكند. به نظرم دیوان محاسبات در شرایطی نیست كه به این مسائل ورود كند. این نظام و سیستم را خود وزارت ورزش باید هدایت كند. یك نوع افسارگسیختگی در این مسأله دیده میشود.
وی ادامه داد: به نظر من این مدیران پول را نمیشناسند. هر رقمی بخواهند به افراد مختلف میدهند كه تیم خودشان پیروز باشد. ما میخواهیم به زور پولی كه به صورت امانت در اختیار ماست، به هر مقداری به هر كس بدهیم كه به نظرم در این مورد جریان ناصحیحی وجود دارد.
فائقی در مورد این كه اگر انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار شود چه تیمی باید مستقر شود تا از این شرایط نجات پیدا كنیم، گفت: در فوتبال ما عزیزان بسیاری وجود دارند كه فوتبالی هستند، سالها زحمت كشیدهاند. در گذشته امثال نوآموز و مصطفوی بودند كه از جنس فوتبال بودند و مدیریت قوی داشتند. باید به سراغ این تیپ از مدیران برویم. اگر این افراد هر وقت بیایند مطمئن باشید فوتبال ما مسیر خودش را پیدا میكند و از دست سیاسیون خارج میشود.
هاشمی طبا در ادامه این بحث عنوان كرد: ما قحطالرجال نداریم. به سیاستهایی كه باید مورد اجرا بگذاریم توجه نمیكنیم. مثلاً سیاستهایی در مورد برنامه 5 ساله ششم داریم ولی به سیاستگذاری كه كردهایم توجه نمیكنیم. باید سیاستهای شفاف و مشخصی داشته باشیم و مدیران ما باید بر اساس آنها عمل كنند و تخلف نكنند. و بعد نهادهای نظارتی كه در درجه اول وزارت ورزش است، هم باید كار آنها را بررسی كنند و رودربایستی نداشته باشند. اگر كسی اشكالی پیدا میكند، مشخصا بگویند آدمها روی ریلی كه باید بروند هدایت شوند.