سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر ضمن ابراز تاسف از فرصت از دست رفته برای آمادهسازی تیمش جهت حضور در پارالمپیك توكیو نسبت به تعطیلی ادامهدار اردوها و عدم تصمیم گیری در این زمینه انتقاد كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ منهای تمام مشكلاتی كه این روزها استقلال با آن دست به گریبان است، موضوعی قابل توجه در مورد محل مذاكرات مسئولان این باشگاه با بازیكنان جدید و تمدیدی های این تیم وجود دارد كه پرداختن به آن خالی از لطف نیست. سوال این است كه مگر ساختمان 5 طبقه باشگاه چه اشكالی دارد كه مدیران این تیم یك هتل را محل قرارهای خود و ایجاد قرارداد با بازیكنان در نظر گرفته اند؟
آیا غیر از این است كه محل باشگاه دولتی و البته مردمی استقلال بخشی از هویت آن است و بی توجهی به دفتر اصلی برای مذاكرات به نوعی كج دهانی به مكانی است كه مدیرانش احترام آن را حفظ نمی كنند؟ اگر مسئله مدیران استقلال تجمع خبرنگاران است، اكنون در هتل آزادی هم این مذاكرات با حضور بیشتر خبرنگاران انجام میشود.
نكته قابل توجه دیگر در برگزاری این نشست ها وجود برخی چهره ها و افراد شائبه دار است، افرادی كه مشخص نیست چه سمتی در این باشگاه دارند. این افراد تنها در تصاویر كنار مدیرعامل استقلال پر رنگ هستند و مشخص نیست به چه دلیل در مذاكرات رسمی یك باشگاه با بازیكنان از آنها عكس و فیلم میگیرند و در فضای مجازی منتشر میكنند. همین باعث شده بازیكنان درجه چند كه سال قبل در تیمهای معمولی بازی میكردند به جای اینكه از پیشنهاد استقلال خوشحال باشند، بیشتر به فكر بازار گرمی بیفتند و بعضا شاهد بودیم این بازیكنان چند بار مذاكرات را به دور دوم و سوم كشاندهاند!
برگزاری جلسات استقلال با بازیكنان در یكی از هتلهای تهران باعث شده تا شاهد حضور پررنگ برخی افراد معلوم الحال به راحتی در این محل باشیم اما سوال اینجاست كه نقش وزارت ورزش در این میان چیست؟ آیا حواس وزارت ورزش و جوانان هست كه چرا گروه مدیریتی این باشگاه قرارهای مذاكراتش را در ساختمان این باشگاه برگزار نمیكند؟ وزارت ورزش كه خود چندی قبل در اطلاعیه ای اعلام كرد به صورت جدی به دنبال مبارزه با فساد است، آیا نباید به صورت میدانی وارد این موضوع شده و مانع این مدیریت شائبه برانگیز شود؟
سوال دیگری كه برای همه و حتی طرفداران استقلال پیش میآید، این است كه چه كسی فهرست این بازیكنان را به باشگاه داده تا با آنها قرارداد بسته شود؟ بابك مرادی، سید احمد موسوی، متین كریمزاده و حتی فرشاد احمدزاده كه به خاطر فشار هواداران مذاكره با او تكذیب شد، با نظر چه كسانی با استقلال وارد مذاكره شدند؟ آیا سرمربی بعدی استقلال كه هدایت این تیم را قبول میكند فردا بابت این خریدها بهانه نمیآورد؟
عباس آقاكوچكی كه اسفندماه سال گذشته با پیشنهاد فدراسیون جانبازان و معلولان هدایت تیم ملی بسكتبال با ویلچر را برای حضور در بازی های پارالمپیك 2020 توكیو بر عهده گرفت، پیش از این تعویق یك ساله این بازی ها - به دلیل كرونا و شیوع و گستردگی این ویروس - را فرصت طلایی برای تیمش عنوان كرده بود.
این اعتقاد آقاكوچكی برگرفته از تصمیمات متناقضی بود كه در رابطه با تیم ملی بسكتبال با ویلچر و اعزامش به توكیو اتخاذ شده بود؛ سال گذشته كمیته ملی پارالمپیك بر اساس سیاستهایی كه از آن پیروی میكرد، ابتدا تیم ملی بسكتبال با ویلچر را با وجود سهمیه ای كه در اختیار داشت از فهرست تیمهای اعزامی به پارالمپیك توكیو كنار گذاشت و بعد اقدام به بازگرداندن این تیم كرد؛ همین مسئله باعث شد ملی پوشان بسكتبال با ویلچر یك بازه زمانی قابل توجهی را برای آماده سازی حضور در این رویداد از دست بدهند.
همین مسئله باعث شد سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر از تعویق پارالمپیك و فرصت مضاعفی كه برای تمرین و آماده سازی شاگردانش مهیا شده، استقبال كند. فرصتی كه البته بخش زیادی از آن به خاطر تعطیلی ادامه دارِ فعالیت های این رشته و در كل ورزش ایران و عدم تصمیم گیری مسئولان برای از سرگیری آنها از دست رفته و همین مسئله انتقاد این مربی را موجب شده است.
عباس آقاكوچكی اظهار داشت: 11 ماه دیگر بازی های پارالمپیك توكیو آغاز می شود اما هنوز خیلی از رشته ها و از جمله بسكتبال با ویلچر مجوز فعالیت و آغاز برنامه های تمرینی را نگرفته اند. این در حالی است كه در خیلی از كشورها با مهیا شدن شرایطی ویژه مانند قرنطینه ورزشكاران وارد اردو شده اند و تمرینات به خصوص برای المپیك و پارالمپیك از سر گرفته شده است.
وی با تاكید بر اینكه ملی پوشان بسكتبال با ویلچر مانند خیلی رشته های دیگر به صورت انفرادی پیگیرِ تمرینات شخصی خود هستند، خاطرنشان كرد: چندوقت پیش سرمربیان تیم های فعال در ورزش جانبازان و معلولان نشستی با رئیس فدراسیون (شروین اسبقیان) داشتند. این نشست به این دلیل برگزار شد كه فعلا شرایط برای اردوی متمركز مهیا نیست و قرار شد مربیان شركت كننده برای تیم خود و پیگیری تمریناتشان راهكار لازم را ارائه دهند. به نظر من اما فقط تمرین و اردوی متمركز است كه می تواند بازدهی داشته باشد به خصوص وقتی قرار است تیم برای پارالمپیك آماده شود.
سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر با بیان اینكه برنامه مورد نظر برای آماده سازی تیمش را آماده و نهایی كرده است، خاطرنشان كرد: طبق این برنامه مهرماه را زمان آغاز اردوها قرار داده بودیم. بدین ترتیب تا شهریورماه كه زمان برگزاری پارالمپیك توكیو است یك فرصت 11 ماهه داشتیم و می توانستیم روند آماده سازی مورد نظر را طی كنیم اما امروز در موقعیتی قرار داریم كه هنوز مجوز لازم برای آغاز تمرینات و اردوها را نگرفته ایم و مشخص هم نیست این ممنوعیت تا چه زمان ادامه دارد.
آقاكوچكی با انتقاد از این شرایط و اینكه مشخص نیست سكون و ایستایی ورزش و فعالیتهایش تا چه زمان ادامه داشته باشد، تصریح كرد: تا چه زمان باید دست روی دست بگذاریم و زمان را از دست بدهیم وقتی كرونا حالا حالاها با ما خواهد بود. باید با این ویروس كنار بیاییم و كارمان را انجام دهیم به خصوص كه خیلی از كشورها با اتخاذ تمهیدات لازم شرایط را برای اردوها و تمرینات ملیپوشانشان فراهم كرده اند.
وی در این زمینه ادامه داد: تا آنجا كه من می دانم در كره جنوبی مسابقات بسكتبال با ویلچر برگزار و تمام شد. تایلند هم برگزاری این رقابت ها را در هر دو بخش 5 و 3 نفره در برنامه دارد. من با مربیان دیگر كشورها در ارتباط هستم و از همین طریق مطلع شدم كه ژاپن برگزاری اردوی ماهیانه برای ملی پوشانش را در دستور كار قرار دارد. در ایران اما هنوز هیچ كاری انجام نشده است.
سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر تاكید كرد: برنامه من آماده است، به محض اینكه مجوز بدهند تمرینات تیمم را آغاز می كنم. در حال حاضر برخی از لژیونرها در كشور هستند و می خواهیم پیش از بازگشت آنها به تیم های باشگاهیشان اردوها را شروع كنیم. نمی دانم اما چرا مجوز فعالیت و تمرین را نمی دهند.
وی با تاكید بر اینكه ایران از خیلی كشورها عقب است، گفت: البته شرایط بحرانی كرونا در كشور را درك می كنیم اما واقعا نمی شود با رعایت كامل و بدون نقص پروتكل های بهداشتی شرایط را برای اردو مهیا كرد؟ چطور با وجود همین بحران مدارس بازگشایی می شوند و اجازه مراسم عزاداری داده می شود اما برای ورزش ممنوعیت قائل می شوند؟
عباس آقاكوچكی در پایان گفت: برای ورود به ساختمان ادارات و فدراسیون های مختلف افراد ملزم به داشتن ماسك هستند و بعد از سنجش دمای بدن به آنها اجازه ورود می دهند ضمن اینكه بر رعایت پروتكل های بهداشتی در مدت زمان حضور در آن اداره یا فدراسیون هم تاكید می شود. می توان با اتخاذ همین تمهیدات و حتی سختگیری بیشتر در رعایت آنها اردوها را آغاز كرد. با این روند اما فقط زمان را از دست می دهیم.