حضور سرمربی جدید كه قرار بود، لیگ برتر والیبال را از نزدیك زیر نظر بگیرد، منتفی است و باید شاهد حضور یك مربی با سبك جدید و شبیه سایر مربیان جهان در ایران باشیم.
به گزارش رادیو ورزش، دومین نشست اتاق فكر فدراسیون والیبال ایران برای انتخاب گزینههای مناسب برای تیم ملی، فردا برگزار میشود. كارشناسان و مربیان دعوت شده به این نشست قرار است از بین حدود 13 مربی نامدار جهانی كه فدراسیون والیبال آن را صرفا رایزنی رسانهای اعلام كرد، نام 3 یا 4 مربی را تسلیم رئیس فدراسیون كنند تا روند انتخاب و مذاكره با آنها آغاز شود.
ولادیمیر آلكنو، برناردو رزنده، خولیو ولاسكو، آندرهآ آناستازی، آندرهآ جیانی، دانیل كاستلانی، خاویر وبر، فردیناندو ده جورجی، لورنزو برناردی، استفان آنتیگا، آنجلو لورنزتی، آندرهآ گاردینی و رادوستین استویچف؛ مریبان طراز اول جهانی هستند كه در لیست اولیه فدراسیون والیبال ایران حضور دارند.
در این بین اما به نظر میرسد كه كارشناسان حاضر در اتاق فكر، تمایل بیشتری به ولادیمیر آلكنو، آنجلو لورنزتی و لورنزو برناردی دارند.
آلكنو 53 ساله كه پدری لیتوانیانی دارد در 2 مقطع و در سالهای 2007 و 2008 و همچنین 2011 و 2012 هدایت تیم ملی روسیه را بر عهده داشت و تا قهرمانی المپیك هم تیمش را پیش برد. او سابقه 11 سال مربیگری و بازی در لیگ فرانسه را دارد و در حال حاضر سرمربی تیم زنیت كازان روسیه است. از سابقه صحبتهای رئیس فدراسیون والیبال میتوان متوجه شد كه علاقه خاصی به این مربی دارد.
از طرفی، حضور خلیل آزمون، مربی باسابقه والیبال ایران و رئیس هیئت والیبال گنبد كه به خاطر حضور فرزندش سردار آزمون در لیگ روسیه، در این كشور به سر میبرد، میتواند كاتالیزور خوبی برای حضور این مربی در ایران باشد. البته آلكنو در یك مصاحبه تك جملهای با رسانههای روسی گفته به پیشنهاد ایران فكر میكند ولی حرفی ندارد.
آنجلو لورنزتی 56 ساله كه در شهر فانو ایتالیا متولد شده، سابقه هدایت تیم زیر 21 سال ایتالیا را دارد. او در تیمهای ورونا، پیاجنزا، مودنا در سری A1 مربیگری كرده و در حال حاضر، هدایت تیم ترنتینو را بر عهده دارد. لورنزتی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفته بود كه با تیم ترنتینو قرارداد دارد و نمیتواند به ایران بیاید.
خولیو ولاسكو، سرمربی پیشین تیم ملی والیبال ایران در هنگام ترك كشور به مسئولان فدراسیون توصیه كرد كه از لورنزو برناردی به عنوان جانشین او استفاده كنند ولی برناردی كه در آن موقع یك مربی تازه كار، هرگز این پیشنهاد را نپذیرفت.
در سوابق این مربی 52 ساله و 2 متری كه لقب بهترین بازیكن قرن بیستم را به دنبال خود دارد، كسب 2 عنوان قهرمانی جهان و اروپا، 2 نایب قهرمانی اروپا، 5 مدال طلای لیگ جهانی و مدال نقره المپیك 1996 آتلانتا دیده میشود. او مربیگیری را از سال 2007 آغاز كرده و یك مربی موفق باشگاهی به حساب میآید كه البته تجربه مربیگری در سطح ملی را ندارد.
نكته قابل توجه در انتخاب سرمربی آینده تیم ملی، این است كه گویا فدراسیون از شرط حضور دائمی ایران كوتاه آمده و مربی جدید میتواند در فصل لیگهای باشگاهی با تیم مورد نظر خود قرارداد داشته و همزمان هدایت تیم ملی را هم بر عهده داشته باشد. به این ترتیب، هزینه پرداخت 5 تا 6 ماه دستمزد از دوش فدراسیون ساقط میشود و در خروج مبلغ زیادی ارز، صرفه جویی میشود. این مورد، جزو دلایل فسخ عجیب و غریب قرارداد ایگور كولاكوویچ، سرمربی تیم ملی والیبال ایران توسط فدراسیون بود.
دبیر فدراسیون والیبال در مصاحبهای گفته بود: هر مربی تراز اول جهان در حال حاضر مشغول به فعالیت است و با تیمی قرارداد دارد. زمانی كه پذیرفتیم هدف ما قرارگیری جزو 4 تیم برتر المپیك است و برای رسیدن به آن مربی درجه یك را پذیرفتیم، باید شرایط كاری او را نیز قبول و به آن احترام بگذاریم. قطعا سرمربی تیم ملی از فروردین ماه در ایران حضور خواهد داشت.
به این ترتیب، حضور سرمربی جدید كه قرار بود، لیگ را از نزدیك زیر نظر بگیرد، منتفی است و باید شاهد حضور یك مربی با سبك جدید و شبیه سایر مربیان جهان در ایران باشیم. بسیاری از مربیان مطرح جهان از جمله ویتال هینن و توماس ساملوو به طور همزمان در تیمهای ملی و باشگاهی فعالیت میكنند.