فدراسیون جهانی والیبال شیوهنامه پیشنهادی برای برگزاری رقابتهای قارهای، لیگ ملتها و مسابقات داخلی كشورها در دوران كرونا را منتشر كرد.
به گزارش رادیو ورزش و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، برخی از قارهها و كشورها در حال كاهش محدودیتها به منظور برگزاری دوباره رقابتها هستند و به همین منظور، فدراسیون جهانی والیبال بعضی از دستورالعملهای بهداشتی خود در خصوص كرونا را بهروز كرده است.
نكته قابل توجه در خصوص انتشار این شیوهنامه، این است كه فدراسیون جهانی بار دیگر اعلام كرده كه سلامتی، بهبودی و ایمنی فردی ورزشكاران برای این سازمان در اولویت قرار دارد.
فدراسیون جهانی به همین منظور به طور پیوسته با فدراسیونهای ملی، سازمانهای بهداشتی مرتبط، مقامات ورزشی، سازمان جهانی بهداشت و كمیته بینالمللی المپیك در ارتباط است تا وضعیت موجود كرونا را تحت نظر داشته باشد.
بیشتر رقابتهای بینالمللی والیبال در سال 2020 لغو شده و به سال 2021 موكول شدهاند اما بعضی از لیگها از جمله لیگ ایران در تاریخ 19 شهریور آغاز میشود.
شیوهنامه پیشنهادی فدراسیون جهانی والیبال در خصوص برگزاری رقابتهای والیبال در ادامه میآید:
– برگزاركننده باید از تجمعات در زمین مسابقه جلوگیری كرده و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت كند.
– باید در ورودی سالنها، برای فاصلهگذاری اجتماعی علائم بهداشتی تعریف شود و همچنین دستورالعملهایی برای نشستن و سهولت دسترسی به سرویس بهداشتی، رختكن، دوشها و جایگاه مسئولان فنی صورت پذیرد.
– طرح ارتقای پاكسازی زمین و مدیریت پسماندهای بهداشتی در دستور كار قرار گیرد.
– شیوهنامه ابزارهای پاككننده اجرا شود و توپ مسابقه نیز پس از هر امتیاز تمیز شود.
– سامانه تهویه سالن و نیز تسهیل ورود هوای تازه به زمین مورد ارزیابی قرار گیرد.
– سالنهای آمادهسازی برای همه تیمها (در گروههای كوچك) قابل دسترسی باشد تا بازیكنان در یك جدول زمانی فشرده، به طور همزمان در یك مكان تجمع نداشته باشند.
– اطمینان از حضور تماشاگران در سالن، مطابق با محدودیتهای دولت هر كشور به طوری كه از قوانین داخلی پیروی شود.
– پاكیزگی شخصی اعمال و پیامهای ایمنی نیز با نشانهگذاری اجرا شود.
– توسعه شیوهنامههای مدیریتی برای موارد پرخطر از جمله سیاست عدم ورود، در زمانی كه نشانههای ویروسی بیماری به طور مشخص وجود دارد.
– بررسی جایگاه مصاحبه (میكسدزون) برای جداسازی تیمها از نمایندگان رسانهها و اعمال فاصله اجتماعی. همچنین پیدا كردن راهكاری جایگزین برای گرفتن عكس تیمی در داخل زمین.
– اختصاص دادن كادر امنیتی و مدیریتی آموزشدیده برای تماشاگران.
– تهویه و گردش هوا برای حداقل 10 بار در طول یك ساعت.
– افزایش تناوب پاكسازی تهویه هوا و فیلترها برای دستكم یك بار در روز.