بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی

مقام معظم رهبری یكشنبه (22 تیر) در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس یازدهم را «مظهر امید و انتظار مردم» خواندند.

1399/04/23
08:54

بسم الله الرّحمن الرّحیم(1)
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
خوشبختانه مجلسِ تشكیل‌شده یكی از قوی‌ترین و انقلابی‌ترین مجالس دوران انقلاب هم هست. بحمدالله سرشار است از نیروهای پُر‌انگیزه و پُر‌ایمان،‌ نیروهای پُر‌توان، نیروهای جوان. هم جوانان تحصیل‌كرده و انقلابی در بین شماها زیاد هستند -جوانان كاربلد، نه دور از مسائل اجرائی؛ در بین مجموعه‌ی شما جوانانی هستند كه هم پُر‌انگیزه هستند، پُر‌توانند، هم كاربلدند- هم مدیران انقلابی دوره‌های گذشته؛ تعدادی از مدیرانی كه كار اجرائی كرده‌اند، اجرا را می‌شناسند، عرصه‌ی عمل را كاملاً می‌شناسند، در بین شماها جمعی از اینها هستند كه وجودشان مغتنم است؛ و هم بالاخره سابقه‌داران در قوّه‌ی مقنّنه؛ [یعنی] عدّه‌ای كه قبلاً در مجلس بودند و شیوه‌های كار مجلس را می‌شناسند. مجموعه‌ی این سه گروه -آن جوانان، و آن مدیران، و این پیشكسوتان و سابقه‌داران- مجموعه‌ی بسیار خوب و كارآمد و به‌دردبخوری را بحمدالله در این مجلس به وجود آورده. بنابر‌این، مجلس، مجلس بسیار خوبی است. خوشبختانه به مسائل انقلاب هم این مجلس حسّاس است. در همین یك ماه و اندی كه گذشته، انسان احساس میكند به مسائل انقلاب حسّاسند. سرعت عمل هم به خرج دادید؛ هم در تشكیل هیئت‌رئیسه، هم در تشكیل كمیسیون‌های تخصّصی و تعیین رؤسای این كمیسیون‌ها، و بحمدالله كار را زود پیش بردید و اینها همه‌ در خور تحسین است.
خب! چهار سال شما در پیشِ رو دارید؛ چهار سال زمان كمی نیست، زمان زیادی است. بله؛ شما مجری نیستید، امّا ریل‌گذار اجرا هستید، میتوانید تأثیرات بسیار زیادی در مسائل كشور و پیشرفت كشور و آینده‌ی كشور بگذارید، آن‌ هم در چهار سال؛ چهار سال زمان كمی نیست. وظایف سنگینی بر دوش شما عزیزانی است كه امروز مخاطب این حقیر هستید كه بعد در بخش بعدی، آن چیزهایی كه به ذهنم میرسد به عنوان توصیه، عرض خواهم كرد. این، آن مطلبی كه مربوط به این مجلس بود.
امّا در مورد وضعیّت عمومی كشور، خب در كشور مشكلاتی هست كه از دید شماها پنهان نیست؛ مشكلات اقتصادی. حالا بحث فرهنگ بحث جداگانه‌ای است كه به یك باب واسع دیگری احتیاج دارد؛ من امروز بیشتر روی مسائل اقتصادی تكیه میكنم. مشكلات فراوانی در كشور از لحاظ اقتصادی هست، ولی بنیه‌ی كشور قوی است؛ این خیلی مهم است. بله؛ بیماری هست، امّا بنیه‌ی بیمار قوی است و قدرت دفاعی او زیاد است و توان غلبه‌ی بر بیماری در او وجود دارد. اگر شما كشور را به جسم یك انسان تشبیه بكنید، این مشكلات، همان ‌طور كه عرض كردم، به منزله‌ی بیماری است، منتها خطر بیماری نسبت به همه یكسان نیست. خب حالا كرونا در كشور هست، امّا خطر كرونا نسبت به همه یك جور نیست. كسی پیر باشد،‌ ناتوان باشد، توانایی تقویت جسمانی نداشته باشد، دارای بیماری‌های زمینه‌ای باشد، بیماری برای او خطرناك است، خطرآفرین است، پزشك هم وقتی با یك چنین بیماری مواجه میشود خیلی امیدوار نیست؛ لكن اگر چنانچه این بیمار جوان باشد، توانایی جسمی داشته باشد و بیماری‌های زمینه‌ای نداشته باشد، فرضاً ورزشكار و از لحاظ جسمی قدرتمند باشد، این بیماری در او هست، لكن خطر در مورد او زیاد نیست و وقتی طبیب هم با یك چنین بیماری مواجه میشود، با امید بیشتری به سراغ این بیمار میرود. بله؛ كشور بیماری‌هایی دارد، لكن این بیماری‌ها مواجه است با یك توانایی‌هایی كه حالا اشاره خواهم كرد.
مشكلات ما هم حقیقتاً ناشی از این است كه خودمان كم‌توجّهی كردیم: ظَهَرَ الفَسادُ فِی البَرِّ وَ البَحرِ بِما كَسَبَت اَیدِی النّاس؛(2) خود ما یك جاهایی بی‌توجّهی كردیم، كم‌توجّهی كردیم. مثلاً فرض كنید به تولید اهمّیّت ندادیم، به سرمایه‌گذاری اهمّیّت ندادیم، ناگهان مواجه شدیم با شكست كارخانه‌جات مِن باب مثال، یا فرض كنید كه مشكلات تولید در كشور. خب وقتی انسان كار نكند، نتیجه‌ی كار نكردن مشهود است. آنجاهایی كه خود ما مسئولین بی‌توجّهی كردیم، كم‌توجّهی كردیم -در طول سالهای مختلف البتّه- نتایجش این خواهد بود. اگر چنانچه این تفكّر و روحیه‌ی خوداتّكائی و اعتمادبه‌نفْس ملّی -كه امروز خوشبختانه عمومیّت پیدا كرده و بخصوص در بین قشر جوان تحصیل‌كرده‌ی با عزم و اراده رشد پیدا كرده- و این اعتماد به نیروی داخلی در اقتصاد به همین شكل پیش برود و امیدهای واهی‌ای كه گاهی انسان مشاهده میكند به بیرون از مرزها وجود دارد و اقتصاد كشور را شرطی میكند نسبت به تصمیم‌گیری بیگانگان، اگر چنانچه وجود نداشته باشد یا ضعیف بشود و اعتماد ملّی افزایش پیدا كند، به نظر بنده همه‌ی این مشكلاتی كه امروز در اقتصاد وجود دارد قابل رفع و برطرف كردن است. بایستی از این بنیه‌ی قوی كشور استفاده كرد. و حالا [اگر] همین مطالبی را كه در بیانات آقای دكتر قالیباف بود و امثال اینها را ان‌شاء‌الله با شدّت و جدّیّت و در حدّ امكانات و مسئولیّتهای مجلس و مجاری قانونی مجلس دنبال كنید، ان‌شاء‌الله مشكلات برطرف خواهد شد؛ خاطر بنده جمع است كه همه‌ی این مشكلات قابل برطرف شدن است.
در مقوله‌ی مسائل اجتماعی و غیره هم مسئله‌ی مسكن یك مسئله‌ی جدّاً مهم و كلیدی است؛ در سبد هزینه‌های خانوار، مسكن سهم بسیار عمده‌ای دارد و مسئله‌ی مسكن خیلی مهم است. مسئله‌ی ازدواج جوانان خیلی مهم است؛ جزو مسائلی است كه اصلاً نباید از آن غفلت كرد و راه‌هایی برای تسهیل ازدواج، و امكان ازدواج برای جوانها، باید پیش‌بینی بشود. بعضی از این راه‌ها هزینه‌ی مادّی هم ندارد؛ فقط تصمیم‌گیری لازم دارد، توجّه لازم دارد. مسئله‌ی فرزندآوری و مسئله‌ی نسل بسیار مهم است؛ این موضوعی است كه بنده بارها(3) در این چند سال اخیر تكیه كرده‌ام و تأكید كرده‌ام، [ولی] متأسّفانه حالا كه انسان نتایج را نگاه میكند، معلوم میشود كه خیلی این تأكیدها تأثیر زیادی نداشته. اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبال‌گیری جدّی دستگاه‌های اجرائی و بایستی بِجِدْ مسئله‌ی فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید. حالا خارجی‌ها را كار نداریم؛ دشمن، دشمن است؛ امّا بعضی كج‌سلیقگی‌ها را متأسّفانه آدم در داخل مشاهده میكند -یك جایی خواندم- كه میگویند «آقا! پیری جمعیّت اشكالی ندارد»! چطور اشكالی ندارد؟ یكی از پُرفایده‌ترین ثروتهای یك كشور، جمعیّت جوان در یك كشور است كه ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بوده‌ایم و اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند. مسئله‌ی مدیریّت فضای مجازی جزو مسائل مهمّ ما است كه این مسئله، مسئله‌ی بلندمدّت هم نیست؛ مسئله‌ی كوتاه‌مدّت و میان‌مدّت و جزو مسائل نزدیك ما است كه باید [به آن توجّه بشود] و امثال اینها مسائل كلیدی‌ای وجود دارد. توجّه كنید دچار حاشیه‌ها نشوید، دچار مسائل فرعی و بی‌اولویّت نشوید.
یكی از چیزهایی هم كه من مایلم تأكید كنم -این آخرین عرض بنده است- مسئله‌ی توسّل و دعا است. ما از اوّل هم عرض كردیم كه در این قضیّه، توسّل عمومی خیلی چیز مهمّی است. و مخصوص این دعای هفتم صحیفه‌ی سجّادیّه كه خب عدّه‌ی زیادی خواندند و عمل كردند نیست؛ دعاهای مختلف. دعا كنید، از خدا بخواهید، تضرّع كنید و طلب كنید از خدای متعال. بخصوص جوانها، بخصوص دلهای پاك و صاف كه مثل آب زلال، بعضی از دلها روشنند؛ دعای اینها میتواند كاملاً مستجاب بكند؛ «دعای نیم‌شبی رفع صد بلا بكند» ان‌شاءالله. امیدواریم خداوند همه‌ی شما را موفّق بدارد و خداوند روح مطهّر امام و ارواح طیّبه‌ی شهدا را از ما راضی كند.
والسّلام علیكم و رحمة ‌الله و بركاته

دسترسی سریع