معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان از علل احیای دوباره فدراسیون اسلامی زنان بعد از سالها انحلال این فدراسیون صحبت كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ مهین فرهادی زاد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره تشكیل فدراسیون اسلامی زنان گفت: با تعیین مكان این فدراسیون، سرپرست آن اقدامات اولیه برای مكاتبه با اعضای سابق فدراسیون اسلامی زنان را شروع كرده است تا انتخابات آن انجام شود.
حفظ انگیزه بانوان ورزشكار
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم تشكیل دوباره فدراسیون اسلامی زنان بعد از منحل شدن آن، افزود: بانوان هنوز در برخی رشتهها مثل شنا و ژیمناستیك نمیتوانند در میادین بین المللی حاضر شوند، در صورتیكه در این رشتهها ورزشكاران فعالی داریم كه باید انگیزه آنها حفظ شود و با تشكیل مجدد فدراسیون اسلامی زنان میتوانیم مسابقات بین المللی در داخل كشور را راه اندازی كنیم.
معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان گفت: نهادهای مختلفی در دنیا تاسیس شده اند كه چندین رویداد ورزشی را پوشش میدهند و میتوانند در حفظ و آماده سازی ورزشكاران برای رویدادهای مهم تاثیرگذار باشند، فدراسیون بین المللی اسلامی زنان هم میتواند، یكی از همین نهادها باشد.
وی ادامه داد: با این نگاه فدراسیون اسلامی زنان هم در فعال شدن بانوان به خصوص بانوان مسلمان در رشتههای مختلف با ملاحظات فرهنگی فعالیت خواهد كرد كه همه اركان آن هم در دست بانوان است. بانوان به صورت تخصصی تمرین، مسابقه و اجرای برنامه را انجام میدهند و باید از این فدراسیون حمایت كرد تا به روزهای درخشان قبل بازگردد.
رشد بسكتبال بانوان
فرهادی زاد در خصوص لباس مصوب رشتههای ورزشی برای رویدادهای داخلی و خارجی گفت: از سالهای گذشته وزارت ورزش اقدامات قابل توجهی در این خصوص انجام داده است، به طور مثال، بسكتبال سالها بود كه برای حضور در میادین بین المللی تلاش میكرد كه با پیگیریهای انجام شده پوشش بانوان این رشته مصوب شد.
وی افزود: تیم سه نفره بسكتبال بانوان رشد بسیار خوبی كرده و جایگاه خود را در عرصه بین المللی بدست آورده است.
شورای تصویب لباس
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: برای حضور در رشتههای مختلف نیازمند لباس مصوب هستیم و اولین پوشش مورد تصویب بانوان ما در رشته تیراندازی بود. دو نوع شورا داریم كه لباس مصوب رشتههای جدید را براساس حوزههای مختلف بررسی میكند.
وی با اشاره به فعالیت 49 رشته ورزشی بانوان افزود: یك شورا به صورت قانونی اجازه فعالیت به بانوان در رشتههای مختلف را میدهد و شورای دیگر بحث پوشش مناسب ورزشكاران را به لحاظ تصویب رسمی بررسی میكند تا بتوانند در رویدادهای بین المللی حاضر شوند.
فرهادی زاد با اشاره به حضور كارشناسان مختلف از حوزههای پزشكی، تربیت بدنی و فنی در شورای تصویب لباس بانوان ورزشكار، گفت: در حال حاضر رشتههایی داریم كه درخواست داده اند تا به صورت قانونی فعالیت خود را انجام دهند. در این شورا توضیحات فدراسیونها و كارشناسان مطرح میشود تا در مورد تصویب لباس آنها نظر نهایی اعلام شود.
تلاش برای حضور جودو در میادین جهانی
وی با بیان اینكه بانوان ورزشكار ایران در رشتههای اصلی مشكل تصویب لباس برای حضور در میادین بین المللی ندارند، افزود: تنها در رشته جودو تلاش میكنیم موافقت فدراسیون جهانی را برای حضور بانوان مسلمان ایران در میادین جهانی فراهم كنیم، ضمن آنكه عضویت ایران در كرسیهای مهم بین المللی میتواند، در تصویب پوشش اسلامی بانوان ما تاثیرگذار باشد، در غیر این صورت بانوان ما در مسابقات شركت نخواهند كرد.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: همه تلاش خود را میكنیم تا در سطح آسیایی و جهانی ورزشكاران ما بتوانند، با پوشش اسلامی شركت كنند و ممنوعیتی در میادین بین المللی نداشته باشند.