تعویق المپیك 2020 برای ژاپنی ها یك اتفاق ناگوار است به خصوص كه پیامدهای اقتصادی بسیار جدی برای كشور به همراه خواهد داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ امروز روزنامه فرانكفورت آلگماینه در گزارشی اعلام كرد كه میزان خسارت ناشی از تعویق المپیك 2020 مبلغی در حدود 26 میلیارد دلار (416 تریلیون تومان) تخمین زده شده است. خسارتی سنگین كه باعث تاخیر در انتشار خبر بود و توماس باخ و شینزو آبه، رییس كمیته بین المللی و نخست وزیر ژاپن هر یك منتظر دیگری مانده بودند تا او خبر اصلی را اعلام كند.
المپیك در دوران گذشته از جنگ و مسائل سیاسی لطمه خورده است. دو المپیك 1980 و 1984 به دلیل تحریم های دو بلوك شرق و غرب، آن مشاركت عمومی جهانی را از دست داد و در دو دوره مختلف جنگ های جهانی هم برگزاری المپیك به تعویق افتاده بود اما در دوره المپیك مدرن و از زمان تصدی خوآن آنتانیو سامارانش به عنوان رییس جدید كمیته بین المللی المپیك، این رقابت معظم ورزشی با افزایش حق پخش تلویزیونی و سازماندهی بهتر در كشورهای میزبان شرایط متفاوتی پیدا كرد و تبدیل به یكی از مهم ترین رویدادهای اقتصادی جهان نیز شد.
اما حالا بشریت با بحران تازه ای مواجه شده است؛ بحرانی بی سابقه كه ناشی از شیوع یك ویروس در سراسر جهان است. اگرچه كشور ژاپن برنامه های موفقی را برای كنترل ویروس كرونا پیاده كرده اما گوناگونی كشورهای شركت كننده و همچنین مسئله تمرینات در قرنطینه، این تصمیم را قطعی مینمایاند. بنابراین بعد از یكی دو هفته تعلل سرانجام ژاپنی ها و كمیته بین المللی المپیك تسلیم شدند و خبر قطعی تعویق المپیك را منتشر كردند. این در حالی است كه هنوز مشخص نیست كه باتوجه به وضعی این ویروس و شیوع آن و البته احتمال شیوع مجدد آن از پاییز آینده بازهم امكان انجام المپیك بعد از این تعویق چند ماهه وجود دارد یا نه.
در حال حاضر كمیته بین المللی المپیك با خطر از دست دادن قراردادهایی به ارزش 700 میلیون دلار برای پوشش تلویزیونی مسابقات مواجه است كه البته این مبلغ احتمالا از صندوق كمیته بین المللی المپیك تامین میشود اما برگزار كننده مسابقات شهر توكیو و كشور ژاپن خسارت بسیار بیشتری را تحمل خواهند كرد.
به نوشته این روزنامه هزینه های سازمانی برای برگزاری این مسابقات حدود 26 میلیارد دلار برآورد شده و به تعویق انداختن بازی ها به معنای خسارتی بی سابقه برای كشوری است كه بی صبرانه منتظر شروع المپیك تابستانی بود. در حال حاضر مشكل اصلی نقض قراردادهاست اما به نظر میرسد باتوجه به همه گیری این ویروس و درگیری همه جانبه جهان با مسئله سلامت، همه طرفین درگیر این مسئله نسبت به یكدیگر نرمش به خرج بدهند.