دستاوردهای تیراندازی در سال 98

تیراندازی ایران در سال 98 توانست 6 سهمیه المپیك 2020 توكیو را كسب كند.

1399/01/06
08:54

به گزارش رادیو ورزش، سال 98 سال خوبی برای تیراندازی ایران بود. نجمه خدمتی در همان اوایل سال در جام جهانی چین اولین ورزشكار ایرانی بود كه سهمیه المپیك 2020 را در تیراندای كسب كرد. اكنون تیراندازی ایران با كسب 6 سهمیه المپیك 2020 توكیو در زمره موفق ترین فدراسیون ها از حیث كسب سهمیه قرار گرفته است. البته كسب 6 سهمیه نباید سبب شود كه كم و كاستی هایی كه در نحوه اردوها، اعزام به مسابقات، بلاتكلیفی سرمربیان و .... وجود دارد نادیده گرفته شود.
در ادامه مهمترین اتفاقات تیراندازی را در سال 98 مرور می كنیم:
فروردین98
در حالی كه فدراسیون قبل از مسابقات تیراندازی به اهداف پروازی و كسب سهمیه المپیك در امارات از اعزام 9 ورزشكار به این مسابقات خبر داده بود اما طبق استارت لیست فدراسیون جهانی تعداد ورزشكاران ایرانی حاضر در این مسابقات 10 نفر بود. امیر محمد دادگر پسر رئیس فدراسیون نفر دهمی بود كه نامش در استارت لیست فدراسیون جهانی آمده بود. بهترین رتبه تیراندازان ایرانی در این مسابقات چهل و یكم بود. دادگر در ماده اسكیت در رده 106 قرار گرفت و در بین نمایندگان ایران آخر شد.
خرداد 98
تیم ملی تیراندازی ایران در مسابقات تیراندازی جام جهانی و كسب سهمیه المپیك مونیخ 15 نماینده داشت كه تنها گلنوش سبقت اللهی در تپانچه 25 متر به فینال رسید ولی او در فینال هشتم شد و سهمیه المپیك را از دست داد. سایر ملی پوشان در این دوره نتوانستند راهی فینال شوند. در حالی كه قرار بود تیراندازان قبل از این مسابقات اردویی 10 روزه به هانوفر برای تجهیز سلاح‌ و تهیه فشنگ داشته باشند به دلیل نیامدن ویزا این اردو لغو شد و تنها 10 ملی پوش قبل از مسابقات جام جهانی راهی اردوی 4 روزه هانوفر شدند.
تیر 98
با وجودی كه زمان زیادی تا مسابقات جام جهانی و كسب سهمیه المپیك ریو نمانده بود ابراهیم اینانلو با تیم ملی اندونزی قرارداد بست و از تیم ملی تفنگ ایران جدا شد. الهام هاشمی هم در همین زمان اعلام كرد كه قراردادش با فدراسیون تیراندازی ایران به پایان رسیده و درحال مذاكره با كشوری دیگر است. اردوی آمادگی قبل از مسابقات ریو هم بدون حضور این دو مربی آغاز شد. نهایتا فدراسیون تیراندازی توانست با الهام هاشمی تا پایان المپیك توكیو قرارداد ببندد.
تیر98
نجمه خدمتی پرچمدار ایران در سی‌امین‌ دوره رقابت‌های یونیورسیاد دانشجویان جهان در ایتالیا بود. در این مسابقات 5 مدال ( 2طلا، 2نقره و یك برنز) برای تیراندازی ایران كسب شد. سجاد پورحسینی در تپانچه 10 متر برنز گرفت. تیم تفنگ پسران به مدال نقره رسید. درسا عربشاهی و هانیه رستمیان در تپانچه بادی به ترتیب مدال طلا و نقره را كسب كردند. تیم میكس تفنگ متشكل از مهیار صداقت و نجمه خدمتی نیز به مدال طلا دست یافت.
مرداد98
تیم اهداف پروازی ایران با 6 تیرانداز و با هدف كسب سهمیه المپیك راهی رقابت‌های جام جهانی فنلاند شد اما تیراندازان عملكرد بسیار ضعیفی از خود نشان دادند. در تراپ محمدحسین پرورش‌نیا با قرارگیری در رده 43 در تراپ بهترین نتیجه و و امیرمحمد دادگر با قرارگیری در رده 127 (در حضور 129 شركت كننده) در اسكیت بدترین نتیجه را برای تیم ایران كسب كردند. رامتین بشارتی دیگر ملی پوش ایران در فنلاند هم كه بدون آنكه مسابقه خود را آغاز كند از دور رقابت ها حذف شد. هنریك آواكیان سرمربی تیم اسكیت قبل از جام جهانی فنلاند از هدایت تیم ملی كناره گیری كرد. او حتی با تیم به فنلاند اعزام نشد و قبول برنامه خود را شرط ادامه همكاری با فدراسیون تیراندازی اعلام كرد. در نهایت فدراسیون با این مربی قطع همكاری و از یك مربی ارمنستانی استفاده كرد.
شهریور 98
جام جهانی تیراندازی ریو آخرین مرحله توزیع سهمیه بازی‌های المپیك 2020 توكیو برای رشته های تفنگ و تپانچه بود. قرار بود تیراندازان به منظور تمرین ماده های خفیف و آشنایی با میادین و محل برگزاری مسابقات چند روز زودتر به ریو اعزام شوند كه به دلیل صادر نشدن بلیت سفر در روز تعیین شده انجام نشد و تنها 2 روز به آغاز مسابقات به ریو رسیدند. دبیر فدراسیون مقصر صادر نكردن بلیت را شركت هواپیمایی عنوان كرد.
البته این پایان مشكلات سفر به ریو نبود. تیم ملی تیراندازان ایران همچنین موقع بازگشت از برزیل نیز با مشكلاتی مواجه شد. عدم صدور مجوز خروج سلاح ملی‌پوشان باعث شد تا بازگشت تیم ملی به ایران نیز با تاخیر انجام شود.
شهریور 98
بالاخره تیم 10 نفری تیراندازی ایران بعد از یك بار لغو سفر به ریو رسید. در این مسابقات تنها آرمینا صادقیان در تفنگ بادی موفق به كسب سهمیه المپیك شد. عملكرد درخشان او در جام جهانی ریو سبب صعود 17 پله اش در رنكینگ جهانی ماه سپتامبر شد. او به رده سیزدهم صعود كرد.
شهریور 98
10 میلیارد بدهی و جرایم مالیاتی فدراسیون تیراندازی سبب شد تا حساب های شخصی رئیس و خزانه دار فعلی و سابق این فدراسیون مسدود شود.
مهر 98
رقابت‌های تیراندازی قهرمانی آسیا و آخرین مرحله كسب سهمیه المپیك در قطر با چهار سهمیه برای تیراندازی ایران همراه بود. هانیه رستمیان و جواد فروغی در تپانچه بادی و فاطمه كرم زاده و مهیار صداقت در تفنگ سه وضعیت سهمیه المپیك گرفتند. در این رقابت ها چهار برنز و یك نقره تیمی نیز كسب شد. تیم اهداف پروازی هم با شش نماینده راهی این مسابقات شد كه هیچ كدام از ورزشكاران در تراپ و اسكیت به فینال مسابقات نرسیدند. در جریان این رقابت‌ها تیرانداز اندونزی برای اولین بار در تاریخ تیراندازی این كشور صاحب سهمیه المپیك شد. سرمربیگری این تیم را ابراهیم اینانلو به عهده دشت.
مهر 98
مسابقات قهرمانی آسیا قطر آخرین مرحله توزیع سهمیه المپیك بود و الهه احمدی نتوانست صاحب سهمیه المپیك شود. او احتمالا غایب بزرگ تیراندازی ایران در المپیك توكیو است و كار بسیار سختی برای كسب سهمیه خواهد داشت.
آبان 98
الهه احمدی تنها تیرانداز ایران در مسابقات فینال فینالیست های جام‌های جهانی در چین در رشته تفنگ سه وضعیت بانوان در رده دوازدهم ایستاد. با این نتیجه او در رده بندی جهانی 19 پله صعود كرد.
آذر 98
بعد از رقابت های قهرمانی آسیا در حالی كه اردوی تیم ملی تپانچه از سر گرفته شده بود وضعیت اردوی تیم ملی تفنگ مشخص نبود. یكی از دلایل تاخیر در برگزاری اردوی تیم ملی وضعیت مبهم ماندن یا جدایی هاشمی بود كه در نهایت با توافق با فدراسیون در اردوی تیم ملی حاضر شد. البته مطرح شدن این موضوع در حالی بود كه فدراسیون در تیرماه با هاشمی تا بعد از المپیك توكیو قرارداد بسته بود.
بهمن 98
بعد از لغو اردوی آلمان و مسابقات اتریش فدراسیون، تیراندازان را راهی مسابقات آزاد دانمارك و اردوی چهار روزه هانوفر كرد. تیراندازان ایرانی در مسابقات آزاد دانمارك 11 مدال كسب كردند و در اردوی هانوفر نیز موفق به تجهیز سلاح ها و خرید مهمات شدند كه البته مقداری از فشنگ ها هنوز ترخیص نشده است.
دی 98
وزیر ورزش و جوانان با توجه به اهمیت رشته تیراندازی در بازی‌های المپیك برای حل مشكل سلاح و فشنگ، مبلغ یك میلیارد تومان به فدراسیون تیراندازی اختصاص داد.
اسفند 98
بعد از بازگشت ملی پوشان از آلمان اردوی تیم ملی تیراندازی به دلیل شیوع ویروس كرونا در ایران آغاز نشد. از طرفی به دلیل قوانین قرنطینه ای كه كشور هند، میزبان مسابقات تعیین كرده بود تیم ایران فرصت حضور در آن رقابت ها را از دست داد. اما بعد از آن به دلیل گسترش كرونا در بسیاری از كشورها جام جهانی هند به تعویق افتاد. تیم ملی تیراندازی ایران نیز تا آغاز سال بعد اردوی متمركز در تهران نخواهد داشت و ملی پوشان قرار است در خانه تمرینات خود را انجام دهند.
* تیراندازی سال 98 در یك نگاه:
مهمترین اتفاق: كسب سهمیه المپیك
بهترین ورزشكار: آرمینا صادقیان با كسب سهمیه المپیك (كم سن ترین عضو كاروان ایران در توكیو)
مهمترین رویداد پیش رو: بازی های المپیك 2020

دسترسی سریع