در برنامه "گنجینه ها" محبوبه، حاج عبدالباقی، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه تهران، درباره ویروس كرونا توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ محبوبه، حاج عبدالباقی، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه تهران، در خصوص جزئیات ویروس كرونا عنوان كرد: ویروس كرونای جدید از ویروسهایی است كه دستگاه تنفس را درگیر می كند و اصطلاحاً به آن ویروس تنفسی می گویند. این ویروس سرماخوردگی معمول هم ایجاد می كند و 15 درصد سرماخوردگی ها به دلیل ویروس های معمولی كرونا است.
كرونای جدید ویروسی است كه تغییراتی در آن ایجاد شده است. ویروس قبلی بیشتر در حیوانات شایع بود؛ اما ویروس جدید به انسان انتقال پیدا می كند. از افرادی كه كم علامت هم هستند، این ویروس می تواند منتقل شود. خیلی سخت است كه بتوانیم بیماری را به سرعت كنترل كنیم. آن چیزی كه پیشنهاد می شود، این است كه سعی كنیم خودمان را در برابر كرونا ایمن كنیم.
وی، به نكاتی كه برای مقابله با ویروس كرونا باید مورد توجه قرار داد، اشاره كرد و گفت: مهمترین مسئله این است كه تا حد ممكن در مكان های شلوغ حاضرنشویم. در سالن های ورزشی به دلیل اینكه افراد مختلف به وسایل دست می زنند، درصد آلودگی بالاست.
فردی كه بیمار است، حتی سرماخوردگی خیلی معمولی دارد، در منزل بماند و اگر مجبور شد كه بیرون برود، ماسك بزند یا دستمال كاغذی به همراه داشته باشد تا هنگام عطسه و سرفه استفاده كند. بهتر است این فرد سعی كند سواروسایل نقلیه عمومی مثل مترو و اتوبوس نشود. نكته دیگر این است كه به طور مرتب دستهایش را بشوید و نیز محیط اطراف و تلفن همراه را تمیز كند.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: دست را به مدت 20 ثانیه باید با آب و صابون شست؛ اما اگر آب و صابون نبود، از محلولهای الكلی استفاده كرد. دستها را اگر به چشم، دهان و بینی نزنیم و با آن چیزی نخوریم و به محض رسیدن به مقصد دست را بشوییم مشكلی پیش نمی آید.
دكتر حاج عبدالباقی تصریح كرد: در مكان های عمومی دیده می شود كه اكثر مردم ماسك زده اند، در حالیكه ماسك زدن فایده ای ندارد. از قسمت بالایی ماسك ویروس منتقل می شود و هنگام صحبت با شخصی چشم باز است و ممكن است ترشحات دهان فرد به چشم ها برسد. بهتر است فردی كه سرماخورده است، ماسك بزند كه عطسه و سرفه اش پخش نشود؛ زیرا وقتی سرفه و عطسه می كنیم، ممكن است ترشحات دهان تا فاصله 2 متر هم پرتاب شود.
این متخصص تأكید كرد: فردی كه مریض است به هیچ وجه به زیارتگاه ها نرود و دیگر افراد بهتر است دست خود را به ضریح نزنند و آن را نبوسند.
وی، در پاسخ به این سوال كه مردم تا چه زمانی باید نگران این مسئله باشند؛ آیا می توان برای كنترل آن پیش بینی كرد، اظهار داشت: مطالبی كه راجع به این بیماری وجود دارد، ممكن است روز به روز تغییر كند؛ اما آنچه كه تا به اكنون می دانیم، این است كه ویروس كرونا احتمال سرایتش زیاد است؛ اما بدین معنی نیست كه حتماً شدید باشد. 70 درصد مردم ممكن است بی علامت و یا كم علامت دچار آن شوند.
دوام این بیماری دقیق مشخص نیست؛ اما با نزدیك شدن به فصل تابستان همه ویروس های تنفسی كاهش پیدا می كنند. نباید اینطور فكر كنیم كه بیماری كرونا، مانند آنفولانزا یكی، دو هفته بیشتر طول نمی كشد.
دكتر حاج عبدالباقی، به افرادی كه بیشتر در معرض ابتلا به بیماری كرونا با شدت بالا هستند، اشاره كرد و گفت: افراد مسن و دچار بیماری قند، فشارخون، چاقی بیش از حد، نقض سیستم ایمنی، سرطان، ایدز، مصرف كنندگان داروهای تضعیف سیستم ایمنی بدن بیشتر در معرض این بیماری با شدت بالا هستند.
وی، اضافه كرد: برای افرادی كه دارای بیماری كرونا با شدت بالا هستند، یك سری اقدامات درمانی درنظر گرفته شده است و تنها اینگونه افراد باید به مراكز درمانی مراجعه كنند.
برنامه گنجینه ها، همه روزه ساعت 11:30 به مدت 15 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.