رهبر معظم انقلاب اسلامی در جدیدترین اظهارات خود، 22 توصیه انتخاباتی به مردم و مسئولان داشتند و عنوان كردند كه هر كس به ایران و امنیت آن علاقهمند است باید در انتخابات شركت كند.
1-لزوم شركت :
هركس ایران عزیز، امنیت میهن و آبروی وطن را دوست دارد و در پی حل مشكلات است، باید در پای صندوق رأی حضور یابد تا عزم و اقتدار ملی ایرانیان بار دیگر به منصه ظهور برسد.
2-تاثیر در حل مشكلات:
حضور پرشور و آگاهانه همه مردم در انتخابات دوم اسفند در حل مشكلات داخلی و بینالمللی مؤثر است.
3-استواری نظام اسلامی بر رأی مردم:
برگزاری انتخابات مختلف از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون نشاندهنده استواری نظام اسلامی بر رأی مردم است. البته نظام اسلامی علاوه بر مردمی بودن، دینی نیز هست و بر همین اساس مردمسالاری در ایران «مردمسالاری اسلامی» است.
4-تضمین امنیت كشور
انتخابات برای كشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید است. برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوقهای رأی، تضمینكننده امنیت كشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امكانات تسلیحاتی آن هراس دارند.
5-نشاندهنده عظمت، اقتدار و بصیرت ملی :
انتخابات نشاندهنده «عظمت، اقتدار و بصیرت ملی» است. در كشور مشكلات و گرفتاریهایی وجود دارد كه برخی ناشی از تحریمها و علت برخی هم كمكاریها است اما با وجود این مشكلات، مردم به دلیل آنكه در انتخابات موضوع آبروی نظام و امنیت كشور در میان است، به میدان خواهند آمد.
6-اهمیت بینالمللی:
انتخابات در حل مشكلات بینالمللی هم مهم است. در قضاوت ناظران بینالمللی نسبت به هر كشور، مسائلی نظیر میزان حضور مردم در انتخابات و چگونگی روی كار آمدن مسئولان و نهادهایی نظیر مجلس، تأثیرگذار است، بنابراین شركت انبوه مردم در انتخابات مجلس از این زاویه نیز كاملاً ضروری است.
7 - فرصتی برای ورود تفكرات جدید:
انتخابات ریاست جمهوری و مجلس فرصتی برای ورود افكار جدید و راههای نو در چرخه تصمیمسازی و تصمیمگیری كشور است. بخصوص هنگامی كه مردم افراد شایسته را برگزینند، راههای تازه و چارهاندیشیهای جدید در روند حل مشكلات كشور و مردم پدیدار می شود.
8-اساسیترین مسئله كشور:
انتخابات از بُعد كلی، اساسیترین مسئله كشور است. اقتصاد، فرهنگ، پیشرفت علمی و مسائلی از این قبیل بسیار مهم است اما اساس همه این مسائل انتخابات است چرا كه اگر انتخابی عمومی، قوی و درست انجام شود، همه مشكلات بهتدریج حل خواهد شد.
9-پرهیز از حاشیهسازی:
وقتی انتخابات از ابعاد مختلف دارای این همه اهمیت و تأثیرگذاری است، نباید با حاشیهسازی، سخنان گوناگون و حرفهای دلسردكننده آن را از رونق انداخت.
10-تلاش دشمن برای ایجاد خدشه:
تلاش همیشگی دشمنان ایران برای خدشهدار جلوه دادن انتخابات مسئلهای طبیعی است. وقتی برخی رسانههای خائن خارجی، جمعیت عظیم میلیونی ملت را چند هزار نفره میخوانند اما تحرك چند صد نفر در خیابانها را به اسم ملت ایران جا میزنند، طبعاً مردم به این رسانهها اعتماد نمیكنند البته به شرطیكه از داخل به این رسانهها مایه تبلیغات سوء داده نشود.
11-پرهیز از دادن خوراك تبلیغاتی به دشمنان:
گویندگانی كه تریبون دارند یا بهواسطه جایگاه خود می توانند در رسانهها و فضای مجازی حرف بزنند، نباید جوری اظهار نظر كنند كه دشمن با بزرگنمایی حرف آنها، برای دلسرد كردن مردم، خوراك گیرش بیاید.
12-تاكید بر سلامت انتخابات:
انتخابات در ایران جزو سالمترین انتخابات در جهان است. (خطاب به افراد حاشیهساز): وقتی شما به دروغ می گویید این انتخابات مهندسی شده و یا اینكه انتخابات نیست انتصابات است، مردم دلسرد میشوند.
13-لزوم زیر سوال نبردن انتخابات:
از سخنان برخی كه بهوسیله انتخابات به جایی رسیدهاند اما انتخابات را زیر سؤال میبرند، تعجب میكنم. چگونه است كه انتخابات وقتی به نفع شما است صحیح و متقن است اما وقتی به نفع شما نیست انتخابات خراب است؟
14-رسیدگی به شكایات:
در انتخابات مجلس بارها بعضی افراد نامه دادند كه تقلب شده یا اشكال دارد، بنده نیز هیأتهایی تعیین كردم كه با دقت رسیدگی كردند و بعد معلوم شد این گزارشها و نامهها درست نبوده است.
15-لزوم دلسرد نكردن مردم:
از دشمن نمیشود گلایه كرد اما فلان نویسنده، مرتبطین با فضای مجازی، نماینده مجلس و فلان مسئول مهم دولتی باید مراقب باشند و اینجور نشود كه بگوییم مردم شركت كنید اما در عین حال، به غلط، جوری حرف بزنیم كه مردم از حضور در انتخابات دلسرد شوند.
16-دفاع از شورای نگهبان:
حمله به شورای نگهبان را از غلطترین كارها است. شورای نگهبان مركب از شش فقیه عادل و شش حقوقدان برجسته منتخب مجلس، در قانون اساسی شأنی دارد و مجموعهای قابل اعتماد است. چگونه انسان میتواند به راحتی این مجموعه را به غرضورزی درباره برخی افراد متهم كند؟
17-قوی شدن ایران: «مجلس قوی» از مؤلفههای قوی شدن ایران است و تشكیل مجلس قوی نیز به رأی بالای ملت وابسته است.
18-ارتباط نداشتن گلایههای بحق مردم به انتخابات :
گلههای غالباً بحق مردم درباره مسائل معیشتی مربوط به برخی قوانین و عملكرد بعضی مسئولان اجرایی است. گلایههای مردم به اصل انتخابات مربوط نمیشود، این گلایه از كسان دیگری است و ملت قدر مجلس قوی را كه متعلق به همه كشور و عموم مردم است، میداند.
19-دعوت همگانی از مردم:
ممكن است كسی از بنده خوشش نیاید اما اگر ایران را دوست دارد، باید به پای صندوق رأی بیاید، بنابراین هركس به ایران علاقهمند است و امنیت كشور، حل شدن مشكلات و گردش صحیح نخبگانی را دوست دارد، در انتخابات شركت كند.
20-انگیزههای میهنی:
افراد مؤمن و انقلابی با انگیزه قوی در انتخابات شركت خواهند كرد اما اگر كسی انگیزه دینی و انقلابی ندارد اما میهن عزیز را دوست دارد لازم است به پای صندوقهای رأی بیاید.
21-شاخصهای انتخاب درست و خصوصیات فرد منتخب باید فردی را برای مجلس انتخاب كرد كه مؤمن، انقلابی، شجاع، دارای روحیه جهادی، كارآمد و به معنی واقعی كلمه طرفدار عدالت باشد. فردی كه از سخن گفتن بر ضد فلان قدرت خارجی هراس دارد، لایق نمایندگی مردم با عزت، مقتدر و شجاع ایران نیست. باید افرادی را انتخاب كرد كه بتوانند پرچم عدالت اعم از عدالت اقتصادی، حقوقی و سیاسی را در كشور برافراشته نگه دارند.
22-لزوم شناخت مردم از كاندیداها:
مردم باید افرادی با چنین ویژگیهایی را بشناسند و به آنها رأی دهند اما اگر خودشان نمیتوانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد بصیر و مورد اعتماد استفاده كنند بنابراین هیچ كسی نباید بگوید چون افراد را نمیشناسم رأی نمیدهم. همه باید با اتكاء به خداوند وارد میدان شوند و رأی دهند.