در برنامه "فصل ششم" دوشنبه 23 دی، نادر شكری، رئیس انجمن علمی حقوق ورزشی ایران به بحث توسعه ورزش حرفه ای و حمیدرضا ترقی، كارشناس مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به تشریح اصل 76 قانون اساسی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ نادر شكری، رئیس انجمن علمی حقوق ورزشی ایران، در خصوص موضوع توسعه ورزش حرفه ای در كشور گفت: یكی از مواردی كه در ورزش اهمیت بسیار زیادی دارد، توسعه ورزش حرفه ای در نظام حقوقی ایران است. بررسی نظام حقوقی ورزش حرفه ای در كشور نشان می دهد كه با وجود تأكید قانون اساسی و ملزم كردن دستگاه های اجرایی به توسعه تربیت بدنی و ورزش در كشور، به دلیل نوپا بودن ورزش حرفه ای در این زمینه قوانین و مقررات آشكاری وجود ندارد.
وی، ادامه داد: تكیه بر قوانین با تعابیر و تفاسیر مختلفی همراه است؛ برای مثال اصل 46 قانون اساسی می گوید هر كس مالك حاصل كسب و كار مشروع خودش است كه این اصل زمینه ساز مبنای نظری و مشروعیت ورزش حرفه ای محسوب می شود.
شكری، تصریح كرد: در بحث حرفه ای خلاء های بسیار زیادی وجود دارد كه ضرورت تدوین قوانین و مقررات دقیق تر را آشكار می كند. متأسفانه تا كنون نمایندگان مجلس در این زمینه اقدام عملی را صورت ندادند و وزارت ورزش هم هیچ لایحه ای در خصوص این موضوع از طریق دولت به مجلس ارائه نداده است. می طلبد كه نمایندگان مجلس در ارتباط با این موضوع فعال تر عمل كنند و بحث ورزش حرفه ای را نه تنها تبیین كنند؛ بلكه از طریق تدوین قانون مناسب، موازین آشكار آن را به مردم ارائه دهند.
حمیدرضا ترقی، كارشناس مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در تشریح اصل 76 قانون اساسی عنوان كرد: در اصل 76 قانون اساسی این نكته مورد توجه قرار گرفته كه مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور كشور را دارد. مسئله تحقیق و تفحص یكی از ابزارهای نظارتی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان است كه از طریق آن می توانند نظارت خود را بر عملكرد دستگاه های اجرایی عمق ببخشند و مراقبت كنند تا از مسیر قانونی یا اهداف اولیه خود منحرف نشوند.
ترقی، افزود: تأكید شده كه در اجرای این اصل به استثناء دستگاه های زیرنظر مستقیم مقام معظم رهبری، شورای نگهبان و مجلس خبرگان، هرگاه نماینده ای تحقیق و تفحص در هر یك از امور كشور را لازم دانست، درخواست خود را كتباً به هیأت رئیسه بدهد و هیأت رئیسه آن را به كمیسیون مربوطه در مجلس ارجاع دهد تا به صورت تخصصی این پیشنهاد مورد بررسی قرار بگیرد. در صورتیكه نماینده اطلاعات موجود در كمیسیون را كافی تشخیص ندهد، كمیسیون از نماینده مربوطه دعوت می كند كه دلایل ضرورت تحقیق و تفحص را در زمینه مورد نظر بیان كند و كمیسیون آن را استماع كند. پس از بررسی كمیسیون اگر تحقیق و تفحص تصویب شد، به صحن علنی مجلس گزارش می شود. در صورتیكه گزارش كمیسیون به تصویب مجلس رسید، این كار عملیاتی می شود و مجلس كمیسیونی را برای آن تشكیل می دهد. كمیسیون ضمن دعوت از درخواست كننده تحقیق و تفحص، مقدمات تهیه این گزارش را فراهم می كند.
برنامه فصل ششم كاری از گروه «ورزش و جامعه» رادیو ورزش است كه با رویكرد توجه به اهمیت نقش مجلس شورای اسلامی در ارتقای ورزش كشور با اجرای امیرهوشنگ كاظمی ساعت 11:30 هر روز به مدت 15 دقیقه پخش می شود.