ویژه برنامه "وعده حق" چهارشنبه 18 دی، با حجت الاسلام و المسلمین ذوالنوری، رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در خصوص حمله موشكی سپاه ایران به پایگاه آمریكایی به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ حجت الاسلام و المسلمین ذوالنوری، رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در ارتباط با مصوبات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته و حمله موشكی ایران به پایگاه «عین الاسد» آمریكا اظهار داشت: پس از اینكه آمریكا سپاه را تروریسم معرفی كرد، یك قانون اقدام متقابل در مجلس تصویب كردیم كه براساس آن قانون مركز فرماندهی نیروهای منطقه ای آمریكا و عناصر تحت پوشش آن تروریسم شناخته شدند. دیروز در مجلس 2 مواد این قانون را تكمیل و اصلاح كردیم به این معنا كه شركت ها، مؤسسات، وزارت دفاع آمریكا، پنتاگون و افرادی كه نقش دستور و اجرای ترور شهید قاسمی را داشتند، تروریسم شناخته می شوند. بنابراین براساس قانون دیروز ترامپ و وزیر دفاع آمریكا تروریست هستند و در صورتیكه در دسترس قرار بگیرد با برخورد ما مواجه خواهند شد.
وی، ادامه داد: 2 طرح ابتدایی اصلاحی و ماده سوم این طرح ابداعی بود. بر اساس ماده سوم طرح، تصویب شد كه 200 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تقویت نیروی قدس و مأموریت های آن استفاده شود. البته این مبلغ مربوط به امسال است و سال آینده در بودجه 99 به صورت جداگانه تصمیم گیری می شود.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تأكید كرد: این اقدام صرفاً یك سیبل را برای سپاه و نیروهای دفاعی ما بزرگتر كرده است؛ اما اینكه چه برخوردی شود تا به اكنون 13 سناریو در شورای عالی امنیت ملی برای برخورد با آمریكایی ها مورد بررسی قرار گرفته است. ما می توانیم یكی از این سناریوها و یا هر 13 سناریو را عملی كنیم. هر كدام از آنها هم یك دامنه گسترده ای دارد. این اقدامی بوده كه برادران رزمنده ما در سازمان هوافضای سپاه به عنوان دستگرمی برای تنبیه دشمن انجام داده اند.
پس از این اقدام ترامپ می خواست به حالت دیوانگی عمل كند و اعلام شد او سخنرانی دارد؛ اما ظاهراً مشاورین رئیس جمهور آمریكا اجازه ندادند كه وی صحبت كند و احساس كردند یك اشتباه دیگر را مرتكب می شود كه موجب تشدید تنش خواهد شد. اگر دشمن پاسخ بدهد، ما اهداف متعدد در دسترسی داریم كه می توانیم با آنها برخورد كنیم.
وی، خاطرنشان كرد: آمریكا غیر از پایگاه هایی كه در عراق دارد، 36 پایگاه در منطقه دارد كه نزدیكترین آنها به ما در بحرین و دورترین در جزیره جزیره دیهگو گارسیا اقیانوس هند است. همه پایگاه های آمریكا در برد موشكی مان هستند و آنها جرأت نخواهند كرد كه اشتباه را تكرار كنند. اگر هم بی عقلی شان مانند همیشه بر آنها حاكم شود و دست به اقدامی بزنند، دست ما بسته نیست و به شدت تنبیه خواهند شد. مهمتر از همه شیشه عمر آمریكا كه اسرائیل است، كاملاً در تیررس ما قرار دارد و آنها جرأت نمی كنند اقدام جدی داشته باشند.
حجت الاسلام ذوالنوری با بیان اینكه ما مایل نیستیم كه هیچ جنگی را شروع كنیم، افزود: آنها هم به نفعشان نیست كه جنگی را شروع كنند. اقدامی كه انجام گرفت، صرفاً یك اقدام متقابل نسبت به تجاوز دشمن بوده كه آنها پررو نشوند؛ زیرا اگر پاسخ ندهیم، باب تجاوزشان را باز نگه داشته ایم.
بنابراین یقیناً اقدام انجام شده به معنی شروع جنگ نیست. آمریكا ظرفیت یك جنگ تمام عیار را در منطقه ندارد و با وعده هایی كه ترامپ برای دور اول داده بود، نمی سازد. ترامپ برای متحد كردن آمریكا در آستانه استیضاح و انتخابات، نیاز به ایجاد یك تنش محدود داشت؛ ولی شروع یك جنگ فرسایشی برخلاف آن نیازمندیها و منافعی است كه ترامپ دنبالش است.
در مراسم تشییع سردار سپهبد شهید سلیمانی و یارانش، مردم با اقتدار از مسئولین می خواستند كه دفاع از حیثیت جمهوری اسلامی، ایرانیان، فرماندهان و محبوبین مردم انجام شود. در نهایت پیش بینی بنده این نیست كه جنگ همه جانبه و درازمدتی در منطقه اتفاق بیافتد.
آمریكایی ها طی چند روز اخیر برای ما نامه ای ارسال كردند كه شما فقط معادل همین موضوع انتقام گیری كنید و دامنه آن را گسترده نكنید؛ اما ما هیچگاه به فرد متجاوز اجازه دخلات در تصمیم گیریهایمان نخواهیم داد. به هر میزانی كه احساس كنیم احقاق حق خون شهید سلیمانی، یارانش و حیثیت مردم است، اقدام خواهیم كرد. تا به اكنون پاسخ های آمریكا، پاسخ های جدی و دامنه داری نبوده، كما اینكه وزیر امور خارجه آمریكا هم در یك واكنش انفعالی اعلام كرده است كه ما خواستار پایان دادن به هر گونه جنگ با ایران هستیم. بنابراین اقدام تقابلی پاسخ خود را داده و باعث انفعال و عقب نشینی دشمن شده است.
وی، در پاسخ به این سوال كه تصور می كنید آمریكایی ها پیش بینی این حمله را داشتند و نیروهای خود را از پایگاه «عین الاسد» خارج كرده بودند، اظهار كرد: نه تنها در منطقه كل پایگاه های ارتش آمریكا آماده باش بودند؛ بلكه در سراسر دنیا و حتی در خود آمریكا این آمادگی وجود داشت. غیرنظامیان خود را از یك بخش هایی خارج كرده اند؛ اما هنوز در سفارتشان 750 تفنگدار استقرار دارد. تصمیم به انتقال پایگاه ها گرفته بودند كه سرفرماندهی آن را به كویت منتقل كنند؛ اما رایزنی ها و آماده سازیهای انتقال را انجام می دادند و هنوز تخلیه پایگاه نداشتند. پیش بینی این است كه تلفات بسیار سنگینی داده باشند.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اضافه كرد: آمریكایی ها مدرنترین تجهیزات تهاجمی هوایی را در این پایگاه ها نگه می داشتند؛ پهپادهایی كه سردار شهید سلیمانی را مورد هدف قرار دادند، از پایگاه هوایی عین الاسد بلند شده بود و سفر سال گذشته ترامپ هم به همین پایگاه بود. تصمیم ما برای مورد هدف قرار دادن عین الاسد جهت انتقام گیری از دشمن، یك انتخاب حساب شده و هدفمند بود.
حجت الاسلام ذوالنوری، همچنین در پاسخ به این پرسش كه در ارتباط با بحث ایجاد امنیت در كشور و مرزها، آیا برنامه خاصی مدنظر است، تصریح كرد: خداروشكر مرزهای ما امنیت كامل دارد. مرزبانان و نیروهای مسلح از آمادگی لازم برخوردار هستند. در ایامی كه برنامه های تشییع حاج قاسم سلیمانی مطرح بود، جریان های وابسته به استكبار و تیم های تروریستی داعش تلاش داشتند كه حادثه ای در كشور خلق كنند؛ اما قبل از هر اقدامی با آنها برخورد شد و ناكام ماندند. خداروشكر امروز در بهترین شرایط امنیتی هستیم و همین روند ادامه خواهد داشت و هیچ جای نگرانی وجود ندارند.
ویژه برنامه "وعده حق" چهارشنبه 18 دی، با اجرای فهیم، ساعت 6 به مدت 260 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش روی آنتن رفت.