سومین جلسه معاونان فرهنگی باشگاه های لیگ برتری با حضور مدیران فرهنگی فدراسیون و سازمان لیگ برگزار شد.
به گزارش رادیو ورزش؛ سومین جلسه معاونان فرهنگی باشگاه های لیگ برتری به دعوت حیدر بهاروند رئیس محترم سازمان لیگ با حضور معاونان فرهنگی 12 باشگاه لیگ برتری، غلامحسین زمان آبادی مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال، حجت اله بهمنی مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان لیگ امروز یكشنبه 8 دی برگزار شد.
در این نشست معاونان فرهنگی باشگاه ها ضمن ارایه گزارش فعالیت های فرهنگی انجام شده در نیم فصل پیشنهادها و راهكارهای خود را برای بهبود فضای فرهنگی در نیم فصل دوم مسابقات ارایه كردند.
بهمنی: فرهنگ دغدغه اول فوتبال و ورزش كشور است
غلامحسین زمان آبادی مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال ضمن بیان اهمیت انجام فعالیت های فرهنگی در فوتبال از همه باشگاه ها درخواست كرد كه در این زمینه فعال تر از گذشته عمل كنند.
حجت الله بهمنی مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان لیگ هم با تاكید بر انجام فعالیت های فرهنگی در فوتبال اظهار داشت: متاسفانه در گذشته باشگاه ها از نظر فرهنگی توجه كمی به مسایل فرهنگی نشان می دادند اما در سال های اخیر فرهنگ تبدیل به دغدغه اصلی مدیران ورزش و فوتبال كشور و مدیران باشگاه ها شده است. مسئولان فرهنگی نیز باید اقدام های مناسب فرهنگی را از خودشان آغاز كنند. اقدام هایی مثل راستگویی، صداقت و سایر سجایای اخلاقی را در رفتارشان به نمایش بگذارند.
وی افزود: متاسفانه در نیم فصل اول برخی باشگاه ها تا اواسط مسابقات هنوز معاون فرهنگی باشگاه خود را انتخاب و معرفی نكرده بودند اما این مرتبه خوشحالیم كه 12 باشگاه لیگ برتری در این نشست حضوری مثبت و موثر دارند.
معاون فرهنگی نفت آبادان: همیار هواداران را فعال كردیم
عبدالرحیم صفری معاون فرهنگی باشگاه صنعت نفت آبادان اولین نفری بود كه در این جلسه صحبت هایش را مطرح كرد و گفت: از سازمان لیگ فوتبال تشكر می كنم كه عامل برگزاری این جلسات شده است. ما در باشگاه نفت آبادان در نیم فصل اول همیار هواداران را فعال كرده ایم و با هماهنگی نیروی انتظامی و یگان ویژه ساماندهی روی سكوهای ورزشگاه تختی در آبادان را به همیاران هوادار سپرده ایم. همچنین مناسبت های مختلف فرهنگی را در طول نیم فصل اول مانند هفته معلولان، روز پزشك و... را گرامی داشتیم.
وی افزود: همیاران هواداران باشگاه نفت آبادان همچنین از هواداران میهمانی كه به آبادان می آیند مراقبت و محافظت می كنند. از سویی دیگر باشگاه نفت آبادان آمادگی كامل دارد كه كانون بانوان هوادار را هم زیر نظر معاونت فرهنگی باشگاه راه اندازی كند و به بانوان تماشاگر هم خدمت رسانی كنیم. درهای خروج و ورود مخصوص بانوان هم در ورزشگاه تختی آبادان در نظر گرفته ایم.
معاون فرهنگی فولاد خوزستان: انحلال كانون های هواداری عجولانه بود
ساسان سیاح طاهری معاون فرهنگی باشگاه فولاد خوزستان هم صحبت هایش را اینگونه آغاز كرد : از روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان لیگ به جهت برگزاری این نشست ها تشكر می كنم اما می خواهم كه فاصله برگزاری نشست ها كمتر شود و این جلسه ها بیشتر برگزار شود. از سویی دیگر ایجاد معاونت فرهنگی در باشگاه ها بخصوص باشگاه های صنعتی كه چارت تشكیلاتی و اداری مشخصی دارند كار دشواری بود زیرا تغییر چارت این باشگاه های صنعتی به راحتی امكانپذیر نیست. در نهایت در باشگاه فولاد پست مدیر فرهنگی ایجاد شد كه همان وظایف معاونت فرهنگی را انجام می دهد.
وی افزود: انتظار داریم كه باشگاه ها از مدیران فرهنگی خود حمایت بیشتری انجام بدهند. واحد فرهنگی باشگاه ها مشكلات فراوانی دارند و برای دریافت بودجه هم باید چانه زنی های بسیاری انجام بدهند.
طاهری با بیان فعالیت های فرهنگی باشگاه فولاد عنوان كرد: بهمن یا اسفند امسال می توانیم میزبان مدیران فرهنگی باشگاه ها باشیم تا از نزدیك شاهد فعالیت های فرهنگی باشگاه فولاد باشند. البته انحلال كانون های هواداری به نظر عجولانه می آمد زیرا برخی از مشوقین باشگاه ها ریشه دارند و می توانند روی سكوها كمك حال باشگاه ها باشند. از سویی دیگر باشگاه فولاد خوزستان یكی از اولین باشگاه هایی بود كه كانون بانوان هوادار خود را هم تاسیس و راه اندازی كرد و این آمادگی را هم داریم كه كانون بانوان هوادار مان در مسابقات ملی از تیم ملی حمایت كنند.
معاون فرهنگی نساجی مازندران: وظایف معاونت های فرهنگی دقیق مشخص شود
رضا نادری معاون فرهنگی باشگاه نساجی مازندران نیز اظهار داشت: بهتر است كه وظایف معاونت های فرهنگی باشگاه ها به طور دقیق مشخص شود و این وظایف از سوی سازمان لیگ به باشگاه ها ابلاغ شود. از سویی دیگر معاونت های فرهنگی بودجه ای برای انجام فعالیت های مناسب فرهنگی ندارند و دست خالی هم نمی شود كار زیادی انجام داد. از سویی دیگر اگر قرار است كانون بانوان هوادار فعال شود این مساله را اعلام رسمی كنند تا بتوانیم پاسخگوی بانوان هوادار نساجی باشیم و در این زمینه نیز اقدام های لازم را انجام بدهیم.
وی افزود: هواداران نساجی همواره تیم های میهمان را مورد تشویق قرار می دهند و حتی به آنها با خواندن متنی خوشامد گویی می كنند. ضمن اینكه به نظرم برای لیدرهای باشگاه ها نیز باید اقدام های مناسبی انجام داد و اقدام های تشویقی و كلاس های آموزشی در این زمینه برگزار كنیم.
معاون فرهنگی ذوب آهن: رسانه ها به فعالیت های فرهنگی بیشتر توجه كنند
سید وحید طباطبایی مسئول فرهنگی باشگاه ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: خوب است كه فراخوانی برای لیدرها داشته باشیم زیرا فرهنگ سازی در فوتبال از روی سكوها آغاز می شود. باید كانون های هواداری سازماندهی مجدد شوند. بخشنامه و دستورالعمل های لازم باید از سوی نهادهای بالادستی مثل سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال به باشگاه ها ابلاغ شود .
وی افزود: بولتن های آموزشی از سوی سازمان لیگ فوتبال به باشگاه ها ارسال شود تا باشگاه ها نیز در این زمینه بتوانند اقدام های مناسب تری را انجام بدهند. ضمن اینكه باید بگویم رسانه ها معمولا كمتر اخبار فعالیت های فرهنگی را پوشش می دهند و از رسانه ملی توقع می رود كه توجه بیشتری به فعالیت های فرهنگی كه بخصوص قبل از شروع مسابقات انجام می شوند را پوشش بدهند.
معاون فرهنگی سپاهان: گنجاندن بند فرهنگی در قرارداد بازیكنان
محسن شكل آبادی معاونت فرهنگی باشگاه سپاهان اصفهان گفت: سه پیشنهاد برای بهتر شدن فعالیت های فرهنگی باشگاه ها دارم اول اینكه مسئولان فرهنگی به تیم ها نزدیك تر شوند و و همراه تیم فوتبال باشند. پیشنهاد دوم من این است كه ما در باشگاه سپاهان یك درصد از مبلغ قرارداد بازیكنان را صرف امورخیریه می كنیم. پیشنهادم این است كه در قرارداد بازیكنان بند فرهنگی گنجانده شود و در صورتیكه بازیكنی اقدامی مثبت و موثر فرهنگی انجام داد مبالغی به بازیكنان پرداخت شود.
وی افزود: پیشنهاد سوم این است كه در مراسم برترین ها نیز قهرمان یا پهلوان فرهنگی داشته باشیم. انتخاب این قهرمان فرهنگی فاكتورهای خاص خود را داشته باشد.
زمان آبادی مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال در این زمینه گفت:ما به دنبال ایجاد یك كوچ فرهنگی( مربی فرهنگی) هستیم معاون فرهنگی در واقع این مربی فرهنگی در تیم های لیگ برتری خواهد بود. از سویی دیگر وزارت ورزش اعلام كرده باشگاه ها مكلف هستند كه 3 درصد از بودجه شان را اختصاص به كار فرهنگی بدهند و معاونت های فرهنگی این بودجه را از مدیران باشگاه ها پیگیر باشند.
معاون فرهنگی پرسپولیس:اقدام های فرهنگی مدیر محور شده است
حسین خبیری معاون فرهنگی باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: خوشحالم كه اقدام های فرهنگی از لیدرمحور به مدیر محور تغییر پیدا كرده است. از سویی دیگر اینكه بگوییم 3 درصد از بودجه باشگاه باید به كارهای فرهنگی اختصاص داده شود خوب است اما ضمانت اجرایی ندارد زیرا ما منصوب مدیرباشگاه هستیم. بهتر است بخشنامه های فرهنگی به باشگاه ابلاغ شود. از سویی دیگر مدیران باشگاه ها باید بدانند كه اقدام های فرهنگی بازخورد مثبتی دارد.
وی افزود: اگر هم قرار است ورود بانوان در مسابقات لیگ برتر اجرایی شود این مساله را زودتر به باشگاه ها اعلام و ابلاغ كنند تا قبل از دقیقه 90 بتوانیم كارها را به طور مناسب ساماندهی كنیم.
معاون فرهنگی ماشین سازی تبریز: با تكنولوژی داوری سكوها آرام تر می شوند
میرحسن محمودپور معاون فرهنگی باشگاه ماشین سازی تبریز ضمن بیان فعالیت ها فرهنگی این باشگاه هم اظهار داشت: درصورتیكه از تكنولوژی كمك داور ویدئویی استفاده كنیم جو ورزشگاه ها به میزان زیادی بهتر خواهد شد. زیرا بخش زیادی از فحاشی تماشاگران مربوط به اشتباهات داوران در مسابقات فوتبال است.
معاون فرهنگی تراكتورسازی تبریز: برای فرهنگ سازی باید فرهنگ شناسی كرد
حامد طلوعی معوان فرهنگی باشگاه تراكتورسازی تبریز هم اظهار داشت:برای فرهنگ سازی در فوتبال باید ابتدا فرهنگ شناسی كنیم و مختصات هواداران باشگاه های مختلف را هم باید بدانیم تا بتوانیم به درستی در این زمینه برنامه ریزی كنیم.
معاون فرهنگی نفت مسجدسلیمان: در فوتبال همه مسایل باید شفاف سازی شود
سیروس حیدری معاون فرهنگی باشگاه نفت مسجدسلیمان ضمن بیان فعالیت های فرهنگی این باشگاه گفت: ورزشگاه خانگی تیم نفت مسجدسلمیان به نام شهید بهنام محمدی 13 ساله است.بنابراین در كارهای فرهنگی باید همه مدیران باشگاه ها و فوتبال پاك دست باشند و به صورت شفاف مسایل را بیان كنند.
معاون فرهنگی باشگاه گل گهرسیرجان: فرهنگ در بطن فوتبال قرار گیرد
مسعود سنجری پاریزی معاون فرهنگی باشگاه گل گهرسیرجان اظهار داشت: بخش فرهنگی باشگاه ما بیش از 3 درصد از بودجه باشگاه را در اختیار دارد و تمامی مناسبت ها و اقدام های فرهنگی را هم در زمان مسابقات لیگ برتر و هم در طول هفته انجام می دهیم. از سویی دیگر این آمادگی را داریم كه میزبان معاونت های فرهنگی باشگاه ها در سیرجان باشیم.
وی افزود: فقط انتظار داریم كه اقدام های فرهنگی در متن فوتبال قرار بگیرند نه در حاشیه و پیوست. باید بتوانیم كه فرهنگ مناسب را در بطن فوتبال نهادینه كنیم.
معاون فرهنگی باشگاه سایپا: فرهنگ سازی را از بازیكنان آغاز كنیم
خانم افسانه حسن زاده مسئول فرهنگی و تربیتی باشگاه سایپا تهران اظهار داشت: آنطور كه من متوجه شدم فرهنگ سازی در فوتبال مختص تماشاگران و لیدرها شده است. در حالیكه باشگاه ها می توانند اقدام های فرهنگی را با كار روی بازیكنان خودشان آغاز كنند. در این زمینه ما اقدام های مثبت و موثری در باشگاه سایپا انجام داده ایم. حتی برای بازیكنان تیم های پایه خودمان اقدام های تربیتی و فرهنگی مثبتی را آغاز كرده ایم كه با استقبال همه بازیكنان مواجه شده است.
وی افزود: برای برخی بازیكنان تیم های پایه اقدام های فرهنگی نظیر كتاب خوانی، حضور در سینما و تئاتر و... انجام داده ایم البته به شرطی كه بازیكنان اصول فرهنگی و تربیتی ساده ای مثل پرتاب نكردن بطری آب و... را حتی در تمرین های تیم رعایت كنند.
معاون فرهنگی باشگاه پیكان: فعالیت های فرهنگی الزام آور شوند
امیر مهدی نفر معاون فرهنگی باشگاه پیكان تهران هم اظهار داشت: بخش اعظم مشكلات فرهنگی فوتبال به دلیل این است كه تعریف جامع و كاملی از فرهنگ در فوتبال نداریم. باید سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال در بخش فرهنگی باشگاه ها نیز اقدام های الزام آوری را انجام بدهند. همانطوری كه در بخش صدور پروانه حرفه ای باشگاه ها چنین اقدام هایی انجام شد.
در پایان اعلام شد 4 باشگاه استقلال، شهر خودرو، شاهین شهرداری بوشهر و پارس جنوبی كه نماینده ای در این نشست فرهنگی نداشتند مورد سوال قرار بگییرند كه چرا نماینده باشگاههای آنها در این جلسه حاضر نشدهاند.