رییس فدراسیون پزشكی ورزشی و دبیركل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ موسوم به نادو گفت: اكثر ورزشكاران حرفهای به موضوع استفاده از مواد نیروزا (دوپینگ) و روشهای ممنوعه آن آگاهی دارند و نمیتوان گفت در این زمینه ناآگاهی وجود دارد.
غلامرضا نوروزی، دبیركل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ موسوم به نادو گفت: اكثر ورزشكاران حرفهای از عوارض دوپینگ مطلع هستند. برخی اعتقاد دارند چــون میخواهیم قهرمان المپیك شـویم از مضرات آن فاصله میگیریم.
وی ادامه داد: این نوع تفكر ورزشكار را نمیتـوان توجیه كرد و بسـیار برای ورزش و روح المپیزم كه سلامت را ملاك قرار میدهد خطرناك است.
دبیركل نادو اضافه میكند: فروشندگان مكملهــای غیرمجاز، ورزشكاران را اغفال كرده و به همـراه مكمل غیرمجاز مقادیری قرص و آمپول كه حاوی مواد ممنوعه هسـتند به ورزشـكار میدهند، بر این اساس در نادو تلاش كردیم تا در حوزه آموزش فعالیت جدی و گسترده داشته باشیم.
نوروزی در تكمیل این گفت و گو اظهار داشت: در این رابطه علاوه بر برگزاری دورههای آموزشی در سراسر كشور به خصوص برای ورزشكاران ملی، كارت جیبی و بروشورهای آموزشی در تیراژ بالا منتشـر كردیم و در اختیار آنها قرار میدهیم و آنان را نسـبت به فهرسـت مواد و روشهای ممنوعه كه همه ســاله از سـوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ موسوم به وادا منتشـر میشود، آگاه میكنیم تا حتی اگر پزشـكی از مواد ممنوعه خبر نداشته باشد، با مشاهده این فهرسـت از تجویز داروهای محتوی این مواد به ورزشكار خودداری كند.
محیط امنیتی آزمایشگاهها و نادو
وی به محیط امنیتی آزمایشگاههای مورد تایید وادا گریزی زد و گفت: سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ مرتب آزمایشگاهها را رصد میكند و ورود و خروج به این آزمایشگاهها به سادگی امكان پذیر نیست و قوانین بینالمللی بر آنها حاكم است.
دبیر كل ستاد مبارزه با دوپینگ افزود: وقتی قرار اسـت نمونه ورزشـكاری، به عنوان مثال فوتبالیست مشـهور با میلیاردها دلار سرمایه بررسـی و مثبت اعلام شــود، لازم اسـت همه چیز دقیق و حساب شده و غیرقابل نفوذ باشد.
نوروزی به حساسـیت رسانهها درخصوص دوپینگ اشاره كرد و گفت: نادوی ایران هم محیط بسـیار امنی دارد و اجازه نمیدهیم كسـی بدون وقت قبلی به نادو وارد شود. نگهداری از مدارك و اسناد، محرمانه انجام میشود و ایــن كار، لازمه صیانت از حریم خصوصی ورزشـكاران است. همزمان سعی كردیم حریم ورزش و دست اندركاران ورزش را نیز حفظ كنیم.
رییس فدراسیون پزشكی ورزشی در آستانه برگزاری المپیك 2020 توكیو با انتشار كتابچه «دانستنیهای مبارزه با دوپینگ» موارد مربوط به آن را منتشر كرد تا در اختیار ورزشكاران قرار گیرد. در این كتابچه مواردی درباره فهرست مواد و روشهای ممنوعه به منظور اطلاع ورزشكاران در حین و خارج از رقابت اشاره كرده است كه وادا هر ســال با بروزرسانی فهرست، آن را در سایت خود قرار میدهد. همچنین 10گانه دوپینگ كه بر اســاس قوانین وادا، ارتكاب بــه هر كدام از موارد ذكر شده دوپینگ محسوب میشود و مراحل 11 گانه نمونهگیری توسط افسران وادا به تفسیر در این كتابچه پرداخته شده است.