واكنش رئیس كمیته ملی المپیك به حواشی این روزهای جودو/ملایی علاقمند است به ایران بازگردد

رضا صالحی امیری، رئیس كمیته ملی المپیك در گفتگو با برنامه "همیشه با ورزش" رادیو ورزش اعلام كرد ملایی علاقمند است به ایران بازگردد.

1398/06/11
20:34

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ سعید ملایی، جودوكار وزن -81 كیلوگرم كشور كه افتخارات بزرگی كسب كرده است، برای آماده سازی بازیهای المپیك 2020 اكنون در آلمان حضور دارد. همسر این ورزشكار دو رگه است. ملایی در مصاحبه ای نسبت به مسائلی اظهار ناراحتی كرده كه یكی از آن مسائل، عدم پرداخت پاداش مربوط به مسابقات جهانی فرانسه است. نكته دیگری كه دست به دست هم داد تا كار به اینجا كشیده شود و حرف و حدیث درباره پناهندگی وی مطرح شود، جریان سازی ویزر، رئیس فدراسیون جهانی بود. ویزر به این مسئله بیشتر دامن زد و تمام تلاش خود را كرد كه در مسابقات ورزشكاران كشورمان را با ورزشكاران رژیم اشغالگر قدس روبرو كند. این برنامه ریزی با ارتباطی كه بین رئیس فدراسیون جهانی و نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس وجود داشت، صورت گرفت. نكته اصلی این است كه ورزشكاران ما در میادین مختلف قطعاً زیر بار چنین مسائلی نخواهند رفت.

دكتر صالحی امیری، رئیس كمیته ملی المپیك، درباره این اتفاق اظهار كرد: آن چیزی كه رخ داد در حقیقت یك طراحی از پیش تعیین شده از سوی رئیس فدراسیون جهانی جودو بود. برابر اطلاعاتی كه ما داریم و مستنداتی كه در اختیارمان است، متأسفانه وی وابستگی جدی به رژیم صهیونیستی دارد و از افتخاراتش این است كه همیشه عكسش را با نخست وزیر رژیم صهیونیستی در صفحه خود قرار می دهد؛ همسرش هم وابستگی جدی به آن كشور و رژیم صهیونیستی دارد. به همین جهت ویزر این جریان سازی را آغاز كرده است.

وی، تصریح كرد: ما اكنون با 55 فدراسیون در عرصه جهانی كار می كنیم. در سفری كه اخیراً به لوزان داشتم با بیش از 10 رئیس فدراسیون جهانی ملاقات كردم. ما با 54 فدراسیون جهانی دیگر هیچ مشكلی نداریم؛ اما ویزر استراتژی خود را بر این گذاشته كه تلاش كند به هر قیمت ممكن به فدراسیون جودوی ما ضربه بزند و با طرح مسائل دروغین، فضاسازی ها و یك رویكرد غیر اخلاقی، غیر عقلانی و رفتار سیاسی، ورزشكار ما را به نوعی متقاعد كند كه از زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به زیر پرچم دیگر برود. خوشبختانه ویزر تا به اكنون در اهداف خود ناكام بوده است.

رئیس كمیته ملی المپیك، ادامه داد: در ملاقات 2 ساعت و نیمه ای كه با ویزر داشتم، مفصل با وی بحث و جدل كردم. در آن مذاكره احساس كردم این شخص ادبیات دیپلماتیك ندارد؛ بلكه به دنبال جریان سازی است. به وی تأكید كردم كه این نوع رفتار شما خارج از مبانی منشور المپیك و نیز رفتار یك شخصیت ورزشی است؛ اما وی مسیر خودش را می رود.

دكتر صالحی امیری در خصوص اقداماتی كه در این زمینه تا به اكنون صورت گرفته است، گفت: دیروز نامه شدیدالحنی به توماس باخ، رئیس كمیته بین المللی المپیك زدم و نسبت به رفتار ویزر اعتراض كردم. در نامه تأكید كردم كه وقتی رئیس فدراسیون جهانی ورزشكار ما را از سالن خارج می كند؛ به اتاق خودش هدایت می كند؛ به وی می گوید كه زیر پرچم فدراسیون جهانی یا هر پرچم دیگری مبارزه كند؛ بعد او را از تیم ما جدا می كند؛ برایش بلیط می گیرد و به آلمان اعزام می كند، همه نشان می دهد كه یك جریان سازی غیر اخلاقی با انگیزه سیاسی رخ داده است.

طی 2 نامه رسمی بنده به توماس باخ و نیز همكارانم به سایر سطوح مدیریتی كمیته بین المللی المپیك، در مجموع 4 نامه اعتراضی داشته ایم. امیدواریم كه بتوانیم مسئله را مدیریت كنیم و از این فضا خارج شویم. امروز منتظر عكس العمل كمیته بین المللی المپیك هستیم تا با انتخاب یك بازرس بی طرف به این مسئله رسیدگی كند.

وی، به یكی دیگر از اقدامات ریاست فدراسیون جهانی جودو اشاره كرد و گفت: فكر می كنم ما باید این مسیر روشن گری را راجع به رفتار سیاسی و غیر ورزشی ویزر ادامه بدهیم. بنده اوایل سال با وی جلسه تندی داشتم. اوخر سال گذشته ویزر بدون هیچ دلیل منطقی نامه تعلیق را به بنده ابلاغ كرد. من هم بلافاصله به IOC نامه اعتراض زدم. كمیته بین المللی المپیك هم در این مسئله از ما دفاع كرد و ویزر را وادار كرد نامه خود را پس بگیرد كه این اتفاق هم افتاد. خوشبختانه هنوز هیچ اتفاق ناگواری پیش نیامده است؛ اما ما برای سناریوهای مختلف برنامه ریزی های مختلف داریم.

دكتر صالحی امیری، در پاسخ به این سوال كه با توجه به رفتار ناجوانمردانه و غیر ورزشی كه در رابطه با جودوی كشورمان صورت گرفته است، آیا صلاح نیست تیم ملی جودو كشورمان از حضور در المپیك 2020 توكیو انصراف بدهد، تصریح كرد: پاسخ به این سوال لحظه ای نیست. ما باید این بحث را در ستاد عالی بررسی كنیم كه فردا ساعت 9 تا 11 صبح این موضوع در ستاد عالی بحث خواهد شد. ما باید به این نتیجه برسیم كه چه چیزی برای منافع ورزش ایران و جودو مناسب است و طبق آن پیش برویم. با تصمیمات لحظه ای و احساسی كاملاً مخالف هستم. ما باید به اقتضای رفتار فدراسیون جهانی عكس العمل مناسب داشته باشیم و نباید دوز عكس العمل ما نامتناسب باشد؛ آن وقت ناچار به پرداخت هزینه می شویم.

رئیس كمیته ملی المپیك به تمایل ایران به بازگشت ملایی به میهن تأكید كرد، گفت: ورزشكار ما در شرایط بحران روحی قرار دارد. پیغام هایی كه برای بنده ارسال می كند، حاكی از این است كه علاقه مند به بازگشت است. ما هم متعاقباً به وی پیغام دادیم كه اینجا خانه شماست و مشكلی برای بازگشت وجود ندارد. این فضا فعلاً فضای نامطمئنی است و ورزشكار به خاطر فشار روحی كه به وی وارد شده است، در بحران تصمیم گیری قرار دارد.

برنامه "همیشه با ورزش" همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:30 به مدت یك 1 ساعت و 30 دقیقه دقیقه تقدیم علاقمندان ورزش می شود.

دسترسی سریع