داستان استقلال و سرمربی ایتالیایی این تیم بدون شك یكی از شگفتیهای این دوره لیگ برتر به شمار می رود داستانی كه حاشیههای آن از منبع آگاه نوشته می شود، استقلال بر آن تكذیبیه مینویسد در نهایت «آندرهآ استراماچونی» آن را تایید خواهد كرد.
ژست پیروزمندانه «امیرحسین فتحی» در زمان امضای قرارداد با مربی سابق اینترمیلان در حالی آن روزها هواداران استقلال را امیدوار به جذابیتهای فصل نوزدهم سریال لیگ برتر كرد كه ماه عسل مدیریت با این مربی كوتاه مدت بود. این مربی در فاصله 2 ماه زندگی در ایران حاشیههای زیادی را تجربه كرد. حاشیههایی كه با نتایج استقلال در 2 بازی نخست فصل موجب ایجاد چند دستگی در بین هواداران، پیشكسوتان و مدیران تیم شده است.
مشكلاتی كه آتش اختلاف آن از فصل نقل و انتقالات شروع شد. هر چند كه شیوه یارگیری و باجدهی به بازیكنان خاص از سوی مدیران این باشگاه در این فصل، انتقادات زیادی را به همراه داشت اما برخی باور داشتند كه سرمربی ایتالیایی لیگ برتر فوتبال ایران كار با جوانان را ترجیح میدهد. اما جوانگرایی مورد نظر این گروه زمانی رنگ باخت كه استراماچونی پس از هر تمرین خط قرمز بر روی نام چند بازیكن میكشید؛ خط قرمزی كه برخی از خطوط این تیم را از نفرات اصلی تهی كرد. این شرایط و پیشنهاد خرید بازیكنان باكیفیت داخلی و خارجی آغازگر اختلافات مدیران استقلال با استراماچونی بود.
اما چرا این اختلافات علنی شد؟ نخستین دلیل علنی شدن این اختلافات عدم توانایی مدیران استقلال در جذب بازیكنان توانمند داخلی بود. در حالی كه این مدیران در حال عكس یادگاری با میهمان ایتالیایی لیگ برتر بودند «پژمان منتظری»، «روزبه چشمی»، «سیدمهدی رحمتی»، «امید نورافكن» و چند بازیكن تاثیر گذار این تیم از استقلال كوچ كرده یا با بی تفاوتی مسوولان نقل و انتقالات این تیم، خانه نشین شدند. استقلال فصل نوزدهم از رفتن این بازیكنان بیشترین لطمه را در 2 بازی نخست خورد. لطمه هایی كه نشان داد خط دفاعی این تیم در نبود لیدری مانند منتظری توان حفظ نتیجه را ندارد.
اما مورد دوم اختلافات به ناتوانی در جذب بازیكنان خارجی مورد نظر استراماچونی است. بازیكنانی كه هر كدام به دلایلی نتوانستند در ایران حضور پیدا كنند. در كنار این 2 مشكل، بحث «ایرانیزه» كردن تفكر مرد ایتالیایی از دیگر مشكلاتی بود كه فتحی و این مربی با آن دست به گریبان بودند. اینكه مدیران استقلال در پاسخ به درخواست های مربی سابق اینتر با این جمله وی را قانع كنند كه «اینجا ایران است و باید با كمبودها كنار بیاید» یكی از مشكلاتی بود كه خشم خفته این مربی را برانگیخت و موجب شد تا وی به باشگاه استقلال ضرب العجل 48 ساعته بدهد.
هر چند با جلسات متعدد آن 48 ساعت به خیر گذشت اما آتش اختلاف در باشگاه استقلال هنوز فروكش نكرده است. این آتش نه تنها موجب عدم نتیجهگیری در لیگ شده بلكه مرد ایتالیایی را از پاسخگویی به عملكردش تبرئه می كند. به گونه ای كه وی پس از ناكامی در بازی تبریز (ماشین سازی - استقلال) و عدم توانایی در حفظ نتیجه بازی تهران (فولاد - استقلال) از پاسخگویی به خبرنگاران خودداری كرد؛ اقدامی كه هیچ واكنشی از سوی مدیران در پی نداشت.
اما سوای تمام این اختلافات مرخصی فیفا دی مربیان باشگاهی به یكی دیگر از بهانههای زبانهكشیدن آتش اختلافات تبدیل شد. هر چند كه برخی باور دارند عدم تمدید ویزای این مربی از ترس خروج بیبازگشت وی به استقلال بود اما واقعیتی كه نمیشود آن را انكار كرد سوءمدیریت تصمیمگیران استقلال در برابر رفتارهای این مربی است. رفتارهایی كه بدون شك در آینده نمودهای بیشتری از آن خواهیم دید.
سویه واقعی این اختلافات را باید در عدم مدیریت كارگزاران فوتبال ایران جستجو كرد. بیمدیریتی كه كارلوس كیروش را همه كاره فوتبال ایران كرد، برانكو ایوانكوویچ را فراری داد، باشگاه پرسپولیس را به پرداخت تمام هزینه های مانوئل ژوزه محكوم كرد و در نهایت می رود تا استراماچونی را در مسیر دو راهی فرار یا حكومت بر باشگاه قرار دهد.
بهانهگیری مدیران استقلال و فوتبال ایران در برابر مربیان خارجی از مهمترین دلایل اختلاف انان با فوتبال ایران است بهانهگیری كه مهمترین آن مشكلات ارزی و نبود زیرساختها است اما پرسشی كه مدیران باید پاسخی برای آن پیدا كنند این است كه چرا با وجود این مشكلات اقدام به استخدام مربی خارجی می كنند. اگر مربی خارجی قرار است به ایران بیایید چرا شرایط و زمینه های حضور او میها نمیشود تا شاهد چنین اختلافات و در برخی از مواقع عوض شدن نقشها نباشیم؟
اقدام مدیران در استخدام بدون برنامه مدیران خارجی یادآور این ضرب المثل فارسی است كه میگوید «یا مكن با پیل بانان دوستی یا بنا كن خانه ای در خورد پیل.»
حال كه باشگاه استقلال تهران در بحران خودساخته مدیران و مربی خارجی این تیم گرفتار شده و هر روز یك خبر از رسانه های داخلی و خارجی علیه این تیم منتشر میشود مدیران مجبور به تكذیب واقعیت هستند و آن را به جریانی خاص نسبت میدهند اما صحت این شایعاتی زمانی بر همگان آشكار میشود كه استراماچونی بر رد اخبار از سوی باشگاه تكذیبیه مینویسد و واقعیت را منتشر خواهد كرد.