جام جهانی بسكتبال از فردا آغاز میشود و تیم ملی كشورمان در سومین حضور به دنبال صعود به دور دوم است.
مسابقات جام جهانی 2019 بسكتبال در حالی از فردا در چین آغاز میشود كه برای نخستین بار این رقابتها با حضور 32 تیم انجام خواهد شد.
رقابتها در 8 گروه 4 تیمی خواهد بود و تیمملی كشورمان هم كه سومین حضور خود را تجربه میكند، در گروه سوم رقابتها با اسپانیا، تونس و پورتوریكو همگروه است.
ملی پوشان ایران برای حضور در جام جهانی حدود 70 روز اردو را پشت سرگذاشتند و با انجام یك اردوی اروپایی خوب و مفید امیدها را برای صعود به دور دوم رقابتها بیشتر كردهاند. حریفان ایران در جام جهانی تیمهای مطرحی در قارههای خود هستند و بنابراین رقابت برای صعود سخت خواهد بود.
اسپانیا شرایطش از 3 تیم دیگر كاملا مجزاست و شانس اول صعود محسوب میشود، اما ایران، تونس و پورتوریكو رقابت بسیار نزدیكی برای راهیابی به دور دوم خواهند داشت.
براساس نظر كارشناسان كشورمان، مهمترین بازی تیم ملی همان دیدار اول است. جدال با پورتوریكو؛ تیمی كه سابقه زیادی در جامهای جهانی دارد و از بازیكنان توانمندی استفاده میكند. اكثر قریب به اتفاق اهالی بسكتبال معتقدند صعود ما به دور دوم به پیروزی در این دیدار بازی میگردد، اما نباید از نام تونس هم گذشت. آنها یكی از قدرتهای آفریقا هستند و در دیدارهای تداركاتی خود نتایج خوبی كسب كردهاند. جدال دو تیم ایران و تونس در جام جهانی 2010 تركیه هم یك بار برگزار شد كه در آن رقابت ملی پوشان كشورمان برتری را از آن خود كردند.
با وجود شرایطی كه تیم ملی در اردوهای خود سپری كرده و عملكردی كه در بازیهای تداركاتی داشت امید به صعود در میان اهالی بسكتبال زیاد است و باید دید در سومین حضور چه اتفاقی خواهد افتاد.
محسن شاهعلی درمورد شرایط تیم ملی بسكتبال برای حضور در جام جهانی میگوید: به نظر من تیمی كه عازم چین شده یكی از بهترین تیمهای چند سال اخیر بوده چون تدارك خوبی دیده و بازیهای خوبی را پشت سر گذاشته است؛ از سویی دیگر با كادر ایرانی هم پیش میرود. در مجموع شرایط خوب است و امیدوارم نتایج خوبی در جام جهانی بگیرند.
همچنین قاسم كیانی دیگر كارشناس بسكتبال گفته تیم ملی اردوهای خوبی را پشت سرگذاشت و به نظر من امسال هدفمندترین اردوی تیم ملی تاكنون را شاهد بودیم. با حریفانی بازی كردیم كه توانستند كمك خوبی به آماده سازی تیم ملی كنند و نوع چینش حریفان طوری بود كه تیم ما توانست ارتقاء پیدا كند.
او میگوید: در دورههای گذشته ترس وجود داشت، اما این دوره فرق كرده است و در هر بازی پیشرفت داشتیم و دیگر هراسی وجود ندارد. همه اینها به خاطر برنامه ریزی خوبی بود كه صورت گرفت و به بچهها اعتماد به نفس داد.
شرایط حریفان ایران به شرح زیر است:
اسپانیا:
براساس رنكینگ فدراسیون جهانی اسپانیا رده دوم را پس از آمریكا در اختیار دارد، آنها در ادوار جامهای جهانی در سال 2006 عنوان قهرمانی را از آن خود كردند و در دوره گذشته كه میزبان بودند به عنوانی بهتر از پنجمی دست نیافتند. آنها تاكنون 10 بار در جام جهانی حضور داشتهاند.
ماتادورها به همراه آمریكا یكی از پر افتخارترین تیمهای دنیا شناخته میشود كه عنوانهای زیادی را در المپیك و مسابقات اروپا كسب كرده است. آنها سه بار قهرمان اروپا شدهاند و سه نایب قهرمانی و یك سومی در المپیك دارند. برادران گسول دو چهره شناخته بسكتبال اسپانیا در دنیا محسوب میشوند كه در NBA بازی میكنند.
پورتوریكو:
پورتوریكو كه رده شانزدهم دنیا را در اختیار دارد تاكنون در 12 دوره جام جهانی حضور داشته كه بهترین عنوان آن به سال 1990 باز میگرد كه چهارم شد و در آخرین دوره در سال 2014 نیز به مقام نوزدهم دست یافت. پورتوریكو كشوری است كه تاكنون ایران مسابقهای با آن نداشته و براین اساس حریفی ناشناخته محسوب میشود.
تونس:
تونسیها در رنكینگ فدراسیون جهانی رده 51 را از آن خود كردهاند، آنها پیش از این تنها یك بار در سال 2010 در جام جهانی حضور داشتهاند و این دومین تجربه این تیم خواهد بود. تونسیها سابقه دو بار قهرمانی و چهار مدال برنز در مسابقات جام ملتهای آفریقا را در كارنامه دارند.
گروهبندی رقابتها به شرح زیر است:
گروه A: چین، ساحل عاج، لهستان و ونزوئلا (پكن)
گروه B: روسیه، آرژانتین، كره جنوبی و نیجریه (ووهان)
گروه C: اسپانیا، ایران، پورتوریكو و تونس (گوانگژو)
گروه D: آنگولا، ایتالیا، فیلیپین، صربستان (فوشان)
گروه E: آمریكا، تركیه، چك و ژاپن (شانگهای)
گروهF: یونان، نیوزیلند، برزیل و مونته نگرو (نانجینگ)
گروه G: فرانسه، دومنیكن، آلمان، اردن (شنزن)
گروه H: كانادا، سنگال، لیتوانی و استرالیا (دونگوآن)
برنامه بازیهای ایران به شرح زیر است:
شنبه 9 شهریور
ایران - پورتوریكو (ساعت13)
دوشنبه 11 شهریور
ایران - تونس (ساعت 13)
چهارشنبه 13 شهریور
ایران - اسپانیا (ساعت 17)