سرپرست كاروان ایران در المپیك 2020 گفت: پیش بینی احتمالی در مورد تعداد سهمیه كاروان داریم اما اعلام نمی كنیم و تا اواخر سال كه ارقام مشخصتر شد آن را اعلام خواهیم كرد.
نشست خبری نصراله سجادی سرپرست كاروان ایران در المپبك 2020 در محل كمیته ملی المپیك برگزار شد. سجادی در ابتدا نشست بیان كرد: بازی های المپیك از 2 تا 18 مرداد سال 99 در 33 رشته برگزار می شود. در این دوره نسبت به دوره قبل پنج رشته صخره نوردی، موج سواری، كاراته، سافتبال و بیس بال اضافه شده است. بازیها در 42 مكان برگزار می شود كه جدا از آن45 مكان نیز برای تمرینات در نظر گرفته شده است. تعداد ورزشكاران شركت كننده در بازی ها 11 هزار و 90 نفر است كه 48.5 درصد بانوان و 51.5 درصد مردان هستند. Ioc در تلاش است برای بازیهای المپیك 2024 این نسبت بانوان و مردان شركت كننده یكسان باشد.
او ادامه داد: میزبان برای اینكه بهتر كار را جلو برود مسابقات آزمایشی را برگزار می كند و تیم ها میتوانند اردوهایی را هم داشته باشند. مرحله اول جولای و اگوست و سپتامبر و مرحله دوم اكتبر نوامبر دسامبر و مرحله سوم ان نیز سال آینده است. البته هشت شهر هم برای برگزاری اردو هم در نظر گرفته شده كه تیمها میتوانند بیایند و اردو بزنند اما هزینه با خود تیمها است و شهرهای نظیر ساپورو، میاجی، فوكوشیما، كاشیما، فوجی و اینوشیما، یوكاهاما، تسوری گاساكی در نظر گرفته شدهاند.
*انجام وزن كشی سه رشته در دهكده بازی ها
سجادی از انجام وزن كشی سه رشته در دهكده ورزشكاران خبر داد و گفت: وزن كشی سه رشته بوكس، كاراته و جودو در دهكده انجام می شود كه وزن كشی بوكس ساعت 7 تا 8 صبح روز مسابقه است. جودو از ساعت20 تا 20:30 یك روز قبل از مسابقه انجام می شود. كاراته 9 صبح پنجم آگوست ، برابر با 14 مرداد 99 است. بقیه رشته ها مانند وزنه برداری ، كشتی، كاراته در مكان های مسابقات و تمرین است.
او در مورد پیش بینی دمای هوا توكیو در زمان برگزاری المپیك گفت: میانگین دمای هوا 30.8 درجه پیش بینی شده اما رطوبت بالا است كه كار را سخت می كند.
*در نظر گرفتن رستوران 24 ساعته با غذای حلال برای شركت كنندگان
سجادی در مورد تغذیه در طول بازیها نیز گفت: میزبان رستورانهایی دارد كه برنامه هشت روزه برای آن تعریف كردهاند. غذاهای ژاپنی، اروپایی، آفریقایی، آسیایی، حلال، هندی و گیاه خواری در نظر گرفتهاند كه 24 ساعته است. رستوران كوچكی هم در نظر گرفته اند كه ساعت كار آن كمتر است. چهار فرودگاه بین المللی هم برای ورود كشورها در نظر گرفته شده است.
*برگزاری كارگاه آموزشی برای سرپرست و مربیان تیم
سرپرست كاروان ایران در مورد برنامههای ارائه شده در جلسه سرپرستهای كشورهای شركت كننده در المپیك 2020 نیز گفت: برنامه مسابقات ورزشی، مكانهای ورزشی، مقررات جاری ارائه كردند و اعلام كردند، قایقرانی و دوچرخه سواری دهكده جدا خواهند داشت. همچنین در مورد ورود و خروج ورزشكاران ، مقامات، نحوه پذیرش و صدور ID كارت هم صحبت شد. ورزشكاران در خود دهكده كارهای تحویل بار را انجام می دهند و دیگر نیاز نیست در فرودگاه این كار انجام شود. كارگاههایی را پیش بینی كردیم كه برای سرپرست و مربیان كه مسائلی را به اطلاع آنها برسانیم و از چهارشنبه هفته جاری آغاز می شود. سال آینده هم برای ورزشكاران چنین كارگاهی میگذاریم.
سجادی در ادامه این نشست به پرسش خبرنگاران پاسخ داد:
* در مورد كشتی خبرهای خوبی شنیده نمی شود و گفته میشود با توجه به مشكلات مالی كسب سهمیه سخت است و در جلسه با كشتی چه برنامه ای دارید؟
هفته دیگر با مسئولان كشتی جلسه داریم و نتایج آن در هیات اجرایی و ستاد عالی بازیها گزارش داده می شود. من امیدوار هستم مشكلات كشتی حل شود. كشتی امیدما برای كسب مدال است. عمده مشكلات كشتی مسایل مالی است و باید وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك كمك كنند مشكلات حل شود.
*بودجه ای كه دولت برای بازیها درنظر گرفته بود حذف شد قرار است چطور جبران شود و جذب اسپانسر در چه مرحله ای است؟
خوشبختانه بودجه فدراسیون ها كسر نمی شود و آنچه پیش بینی كردیم به آنها داده می شود. اولویت اول كمیته ملی المپیك و وزارت ورزش كمك به فدراسیون هایی است كه برای كسب سهمیه المپیك تلاش می كنند. بحث اسپانسر و بازاریابی هم به من مربوط نمی شود.
*دور اول نشست ها با فدراسیون ها تمام شده و چقدر قول ها و برنامه هایی داده اند عملی شده است؟
دور دوم نشست ها هم دارد تمام می شود. صحبت ها با فدراسیون ها هم صورت جلسه شده است اما راجع به مدال از آنها نمی پرسیم چون هنوز وضعیت سهمیه ها مشخص نیست. گزارش ها را به ستاد عالی بازیها می دهیم و دوباره انجا بحث و گفت و گو می شود.
*پیش بینی تعداد كل سهمیه ها برای كاروان ایران چقدر است؟
یكی از بحث ها هم در جلسه سرپرست ها مطرح شد این بود كه كمیته برگزاری از ما می خواست پیش بینی داشته باشیم و حتی فرمی به ما داده اند كه پیشی بینی احتمالی تعداد سهمیه خود را ارائه دهیم. ما در داخل هم چنین پیش بینی را داریم اما نمی گوییم چون نمیخواهیم فرصت ها از ورزشكاران گرفته شود و هنوز به طور كامل روشن نیست. اواخر سال كه اعداد و ارقام مشخص می شود، فكر می كنم بهتر باشد اعلام كنیم و عجله نكنید.
* این مسئله كه تا اینجا تنها سه سهمیه گرفته ایم نگران كننده نیست؟
من نگران نیستم چون تا پایان خرداد مسابقه انتخابی داریم. از طرفی روش كسب سهمیه المپیك هم تغییر كرده است. همچنین تعدادی از رشته ها هنوز مستبقات كسب سهمیه المپیكسان آغاز نشده است.
*هدف در بازیهای المپیك توكیو چیست؟
هدفشان شركت در بازی ها است( باخنده). هدف قطعا ارتقا جایگاه است همه كشورها می آیند كه بهتر ظاهر شوند و ما هم امیدوارم ورزشكارانمان بهتر ظاهر شوند.
*فكری در مورد اینكه بهتر از دوره قبل ظاهر شوید داشته اید؟
این فكر را باید فدراسیون ها كنند و بیشتر فدراسیون ها كه شانس كسب سهمیه مدال و سهمیه هستند این فكر را كرده اند.
* حقوق ماهیانه به كسانی كه سهمیه گرفتهاند به كجا رسید؟
از ابتدا تیر 98 تا 99 به مدت یكسال علاوه بر حقوق فدراسیونها پول توجیبی به آنها میدهیم كه به حساب فدراسیونها واریز میشود. البته رصد می كنیم و اسنادش را می خواهیم.
*پاداش پای سكو مشخص شده است؟
هنوز معلوم نشده و زود است.
* لباس كاروان خبر جدیدی نیست؟
ما دوجلسه در اسفند و اردیبهشت داشتیم و كار آن را به كمیته طراحی مد و لباس واگذار كردیم. 15 طرح برتر انتخاب شده و تا اواسط شهریور طرح نهایی در مورد لباس فرم و كرمگن مشخص میشود.
*شعار كاروان را اعلام نمی كنید؟
چند پیشنهاد داده شده و در جلسات آتی ستاد قرار است تصویب شود و پس از نهایی شدن حتما بلافاصله اعلام می كنم.
*مشكلی برای پرداخت واریزیها برای بازیهای المپیك بوده است؟
دو پرداختی داشتیم كه برای هتل خبرنگارها و مسئولان بود. یك پرداختی هم سال آینده برای اجاره وسایل است. البته مشكلی در بابت واریزیها نداریم و البته خیلی پرداختی هم نداشتیم.
*در گذشته حاشیههایی را سرپرستها و مسئولان تیم ها ایجاد كرده اند از این رو برنامهای دارید كه آنها آگاهانهتر كار كنند؟
در المپیك تعداد تیم ها محدود است و برخی رشتهها تعداد نفرات دارای سهمیه كم دارند و مربی را سرپرست هم میگذاریم. در كل كسانی را سرپرست می گذاریم كه تجربه رویدادهای بزرگ را داشته باشند.
*تیم فوتبال امید دچار مشكلات مالی است و قرار است كمكی به این تیم شود یا خیر البته این در حالی است كه تاج می گوید فدراسیون فوتبال وابسته به دولت نیست؟
این سوال به كار من نمی خورد. فوتبال مثل بقیه است. جلسه می گذاریم و در مورد آن صحبت می كنیم. تا آنجا كه بخواهند كمك و حمایت میكنیم و فوتبال برای ما مانند بقیه رشتهها است.
*برخی فدراسیونها می گویند وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك امیدی به مدالآوری كاروان ندارند و چنین چیزی درست است؟
خیلی به كسب مدال امیدواریم. در بازدید ها از تیم های ملی هم دومین سوالی كه وزیر از سرمربی تیم ها میپرسید این بود كه مدال میگیریم یا نه و من خودم این را دیده ام.
*حساب ویژهای روی كاراته باز شده است و فكر می كنید میتواند از لحاظ مدال آوری رشته اول ما در المپیك باشد؟
چنین باوری در ستادعالی بازیها و در وزیر نیست و روی همه رشته ها حساب ویژه باز شده است. ما ابتدا باید كسب سهمیه كنیم. البته ما پیش بینی ها و تحلیل هایی داریم كه در كدام رشته مدال بیشتری می گیریم. المپیك میدان سختی است و امیدوارم نماینده های ما هم موفق باشند.
*خیلی از ورزشكاران نسبت به شرایط آماده سازی ناراضی هستند. كشتی گفته قول سهمیه نمیدهد چه برسد به مدال این مسئله در فاصله 11 ماه تا المپیك زنگ خطر نیست؟
بدهی فدراسیون مربوط به ورزشكار، مربی و منم نیست. از طرفی نارضایتی یك رشته و یك ورزشكار را به همه رشته ها تعمیم ندهیم.
من باورم این نیست كه كشتی سهمیه نمی گیریم و نظر كارشناسی خودم را می دهم البته در مورد این باید از خود رییس فدراسیون سوال كنید.
*برخی رشته ها اعزام غیر ضروری به اسم كسب سهمیه المپیك دارند و از آنها سوال نمی شود این اعزام چه ضرورتی داشته است؟
قطعا ما هم از آنها سوال می كنیم و باید از خودشان هم بپرسید كه چرا رفتید. مسئول فنی هر رشته خود فدراسیون است و ما اجازه نداریم بیش از حد در امور اعزام ها دخالت كنیم. ما بودجه ای را داده ایم در راه كسب سهمیه المپیك هزینه كنندو نمی توانیم بگوییم كدام اعزام را بروند و كدام را نروند.
*پیش بینی در مورد تعدادسهمیه و مدال بانوان شده است؟
در تمام جلسات با فدراسیون ها رییس دبیر یا نایب رییس و سرمربیان تیم های مردان و بانوان می آیند. ما دنبال این هستیم سهمیه بانوان بیشتر شود اما در برخی رشته ها شرایط كسب سهمیه خیلی سخت است. مثلا توقع داشتید تیم والیبال بانوان سهمیه بگیرد؟ آنها یك پله صعود داشتند كه خودش خوب است.
*گفته می شود قرار است از تعدادی افراد تحصیلكرده در كادر سرپرستی كاروان استفاده شود و آیا این درست است؟
در نظر داریم تعدادی از نفرات تحصیل كرده بیایند و كار را یادبگیرند اما دلیلی ندارد در اعزام هم باشند. هنوز نمی دانم چه كسی اعزام می شود و فعلا فقط اعزام من 100 درصد است.