والیبال ایران چگونه به المپیك می‌رود؟

تیم ملی والیبال ایران برای صعود به المپیك 2020 توكیو مسابقات قاره‌ای را پیش رو دارد.

1398/05/23
18:11

مسابقات مرحله اول انتخابی المپیك 2020 توكیو از 18 تا 20 مرداد ماه 1398 در 6 گروه چهار تیمی برگزار شد كه تیم ملی ایران در گروه E این مسابقات حضور داشت، اما با باخت برابر روسیه میزبان از راهیابی به توكیو بازماند تا ایران خود را برای صعود از بازی‌های قاره‌ای آماده كند.

به این ترتیب ملی‌پوشان والیبال ایران برای صعود به المپیك یك شانس دیگر را از طریق مسابقات قاره‌ای دارند. مسابقات قهرمانی آسیا از 22 تا 30 شهریور ماه به میزبانی تهران برگزار خواهد شد. 8 تیم برتر قهرمانی آسیا به مسابقات مرحله نهایی انتخابی‌های المپیك در قاره آسیا صعود می‌كنند و این 8 تیم باید از 6 دی ماه سال جاری در چین به مصاف یكدیگر بروند تا در نهایت قهرمان مسابقات، به عنوان نماینده قاره آسیا راهی المپیك شود.

سخت‌ترین رقبای ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیك قاره‌ای را می‌توان تیم‌های چین (میزبان)، استرالیا و حتی قطر چند ملیتی اعلام كرد. حساسیت این مسابقات از آن جهت بسیار بالا است كه طبق اعلام فدراسیون جهانی تنها یك تیم از هر قاره می‌تواند جواز حضور در المپیك را از طریق مسابقات گزینشی قاره ای كسب كند. پس تیم ملی ایران برای اینكه بتواند راهی توكیو شود باید میان 8 تیم برتر آسیا مقام نخست را كسب كند. (ژاپن به دلیل میزبانی المپیك، سهمیه حضور در بازیهای 2020 را دارد.)

امیر خوشخبر سرپرست تیم ملی والیبال ایران نیز در مورد مسابقات انتخابی المپیك قاره‌ای و شانس صعود ایران گفت: قطعا شرایط راحتی برای تیم ملی ایران وجود ندارد و از پیش صعود كرده نیستیم. با بازی‌هایی كه چین و استرالیا در رقابت‌های مرحله اول انتخابی از خود به نمایش گذاشتند، مطمئنا رقبای ساده‌ای نخواهند بود. قطر نیز احتمالا با بازیكنان چند ملیتی خود برای كسب سهمیه وارد مسابقات خواهد شد كه كار را سخت می‌كند. امیدوارم عملكرد خوبی داشته و بتوانیم سهمیه المپیك را برای ایران كسب كنیم.

در ادامه نگاهی داریم به عملكرد رقبای ایران در مرحله نخست انتخابی المپیك:

عملكرد چین در گروه F مرحله نخست انتخابی المپیك:
چین 2 - 3 آرژانتین (25-19، 22-25، 21-25، 25-18 و 9-)
چین 3 - 1 فنلاند (25-16، 26-24 و 25-20)
چین 2 - 3 كانادا (26-24، 21-25، 17-25، 25-23 و 15-17)
هدایت تیم ملی والیبال چین را لوزانو سرمربی سابق تیم ملی ایران بر عهده دارد كه به عقیده تعدادی از كارشناسان همین موضوع می‌تواند كار را برای تیم ملی ایران در دیدار با چین سخت‌تر كند. ناصر شهنازی در این مورد گفت: مطمئنا حضور لوزانو روی تركیب چین كار را سخت‌تر از قبل می‌كند. به همین دلیل امیدوارم تیم ملی ایران برای این مسابقات با برنامه‌ای بهتر وارد تورنمنت شود تا كسب سهمیه كنیم.

عملكرد استرالیا در گروه C مرحله نخست انتخابی المپیك:
استرالیا 1 - 3 صربستان (28-26، 19-25، 19-25 و 30-32)
استرالیا 2 - 3 ایتالیا (25-21، 19-25، 26-24، 17-25 و 13-15)
استرالیا 3 - صفر كامرون (17-25، 16-25 و 18-25)
همچنین شهنازی پیشكسوت والیبال ایران درباره دیدار با استرالیا نیز گفت: این تیم عملكرد قابل قبولی در رقابت‌های مرحله نخست انتخابی المپیك داشت و نشان داد كه برای كسب سهمیه مصمم است بنابراین نمی‌توان كار را برابر استرالیا تمام شده دانست و بهتر است كادرفنی تیم ملی ایران برنامه دقیقی برای موفقیت در رقابت‌های قاره‌ای تدوین كند.

6 تیم صعود كردند، 5 سهمیه باقی مانده

از مسابقات مرحله اول 6 تیم به المپیك صعود كردند و تكلیف 5 تیم دیگر در مسابقات قاره ای مشخص می‌شود تا به همراه ژاپن میزبان، 12 تیم حاضر در المپیك را تشكیل دهند.

تیمهایی كه تابحال صعود كرده اند، به ترتیب زیر هستند:

برزیل، گروه A

آمریكا، گروه B

ایتالیا، گروه C

لهستان، گروه D

روسیه، گروه E

آرژانتین، گروه F

دسترسی سریع