مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: این باشگاه بودجه كافی برای تیم داری از فوتبال زنان را دارد و مدیریت كنونی میتواند با اختصاص یك درصد از بودجه باشگاه در این بخش نیز تیمداری كند.
این روزها باشگاههای فوتبال، به دلیل مشكلات مالی و جلوگیری از برخی حواشی، به تیمداری فوتبال زنان نمیپردازند. مهم ترین این باشگاهها كه میتوانند نقش پررنگی در پیشرفت فوتبال زنان داشته باشند، استقلال و پرسپولیس هستند.
این 2 باشگاه به دلایل مختلف كه مهمترین آن مالی است، مصوبه فدراسیون فوتبال درخصوص تیمداری از فوتبال زنان را اجرا نكردند.
مصوبهای كه سه سال گذشته به تصویب رسید و باشگاه ها با تیمداری از فوتبال زنان به جای پرداخت پنج درصد به سازمان لیگ، سه درصد آن را پرداخت خواهند كرد.
اما هزینهای كه باشگاهها برای فوتبال زنان متقبل میشوند بسیار مبلغ ناچیزی است با این حال 2 تیم ریشه دار پایتخت یعنی استقلال و پرسپولیس همچنان انگیزه ای برای تیم داری در بخش زنان ندارند.
«بهرام افشارزاده» مدیر عامل اسبق استقلال روز دوشنبه در این زمینه گفت: 2 باشگاه پرطرفدار پایتخت میتوانند برای تیم داری زنان مبلغی در نظر بگیرند و از آنها حمایت كنند. البته پیش از این استقلال و پرسپولیس در بخش فوتبال زنان فعالیت داشتند. اما اكنون بزرگترین مشكلی كه به خصوص باشگاه استقلال با آن روبرو بود، مساله مالی و برنامههای تداركاتی و تمرینات زنان است. باشگاهها زمین خاصی نداشتند تا زنان تمرینات منظمی در آن داشته باشند و بودجه ویژهای برای برگزاری مسابقات مختلف زنان وجود نداشت.
وی افزود: در واقع باشگاه استقلال حتی توانایی پرداخت مبلغ قرارداد زنان را نداشت و هنوز هم در قراردادهای قبلی به زنان فوتبالیست بدهكار است. تیمداری از فوتبال زنان كار خیلی سختی است و استقلال باید برنامه ریزی خاصی برای آن در نظر بگیرد و با نگاهی خاص و ویژه به این موضوع بپردازد. باشگاههایی چون ذوب آهن و سپاهان كه در لیگ برتر زنان حضور دارند، این امكانات را برای زنان مهیا كردهاند. استقلال نیز اگر بتواند تیم داری فوتبال زنان را انجام دهد بسیار خوب خواهد بود و باید عنوان كرد كه استقلال و پرسپولیس باشگاه های مردانهای نیستند.
مدیرعامل اسبق استقلال بیان كرد: صد درصد قبول دارم كه هزینههای فوتبال زنان خیلی نسبت به فوتبال مردان كمتر است و قرارداد بهترین بازیكن زن شاید 20 میلیون تومان باشد. اما مشكل اصلی نبود زمین تمرین، تهیه امكانات و پوشش زنان است. با این وجود باید استقلال برای تیم داری زنان تفكر خاصی را در پیش بگیرد. زنان در باشگاه ها محدودیت هایی دارند و در این زمینه وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك نیز میتوانند در آینده پاسخگوی این مشكل باشند.
وی عنوان كرد: بالاخره استقلال باید از یك جا برای تیم داری فوتبال زنان شروع كند و و این جریان ادامه دار باشد و وسط راه توقف نكند. این ادامه دار بودن در گرو انسجام برنامه ریزی خوب و انتخاب درست مربی و سرپرست مناسبت و بودجه كافی است.
افشارزاده در پاسخ به این پرسش كه این بودجه در باشگاه استقلال وجود دارد، گفت: بله، استقلال بودجه كافی را برای تیم داری از فوتبال زنان دارد. «امیرحسین فتحی» میتواند تیم داری زنان را تحقق بخشد. وی از این بودجه حداقل یك درصد را به زنان میتواند اختصاص دهد. اما تیم داری فوتبال زنان كار مشكلی است چون در هر صورت حضور زنان در جامعه امروز در باشگاهها، هیاتهای ورزشی و مجامع و فدراسیونها خیلی سخت است. این امر تنها با برنامه ریزی و انسجام به وسیله افرادی كه توانایی این كار را دارند، تحقق مییابد.