خبرنگار پرتغالی گفت: كمی از حضور در ایران واهمه داشتم، اما به محض ورود به ایران خیلی زود نظرم تغییر كرد و متوجه واقعیتها شدم.
این روزها اخباری كه از ایران در سرخط خبرهای رسانههای جهان دیده میشود بیشتر به موضوع برجام، تحریم و آمریكا و ... ربط دارد، اما در این بین یك تیم ورزشی از ایران موفقیتهایی كسب كرد كه نگاهها به ایران متفاوت شد. تیم ملی والیبال ایران توانست جواز حضور در فینال رقابتهای لیگ ملتهای 2019 را به دست آورد؛ فینالی كه قرار است در شیكاگو برگزار شود.
پیش از شروع لیگ ملتها آمریكاییها چندان علاقه نداشتند كه ایران به فینال برسد و در همین راستا سنگاندازیهایی برای دریافت ویزای كشورشان انجام دادند؛ اما سروقامتان ایران بدون توجه به مسائل سیاسی و حاشیهای جنگیدند و بلیت شیكاگو را رزرو كردند. حالا آمریكاییها مجبور هستند پرچم سه رنگ كشورمان را در سالن والیبال خود به اهتزاز در آورند و به احترام سرود مقدس كشورمان دقایقی سكوت كنند.
نه تنها كارشناسان سیاسی و اقتصادی كه حالا خیلی از مردم عادی هم میدانند، ترامپ سعی میكند با سیاستهایش فضای ارعاب در حوزههای مختلف را رواج بدهد و این امر به دلیل آن است كه میخواهد از این راه به اهداف خود دست پیدا كند. فضای غبارآلود ایجاد شده توسط دشمن، هزینه بالایی را در بخشهای مختلف بر كشور تحمیل كرده اما ورزش به عنوان یك پدیده نقش بزرگ و پررنگی در خنثی كردن این دسیسه ها داشته است.
در این میان والیبال ایران دو هفته میزبانی لیگ ملتها در ارومیه و اردبیل را پشت سر گذاشت. میزبانیهایی كه با وجود كم و كاستیهایی كه داشت، توانست تا حدود بسیاری نگاهها را به ایران تغییر دهد. حضور گسترده و بدون حرف و حدیث تیم های خارجی به اضافه همراهان نظیر خبرنگاران، تماشاگران و همراهان این فضا را كاملا از بین برد.
هرچند كه در این بین ویتال هینن، سرمربی تیم ملی لهستان كه تیمش تقریباً همیشه با ایران و ایرانیها مشكل داشت بازهم حاشیهسازی كرد و در پایان رقابتهای هفته سوم اعلام كرد دیگر به ایران نخواهد آمد، اما سایر نفراتی كه از تیمهای ملی روسیه، كانادا، استرالیا، پرتغال و فرانسه به ایران آمدند از دیدن مناطق جذاب كشورمان و فرهنگ بالای مردم لذت بردند.
سیلیا لورنچو خبرنگار بانوی پرتغالی یكی از خارجی هایی بود كه در جریان این رقابت ها به همراه تیم ملی والیبال كشورش به اردبیل آمد. او كه پیشتر و پیش از انقلاب اسلامی هم به ایران سفر كرده بود، در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درمورد علت حضورش در ایران نظرات جالبی داشت و گفت: انتخاب خودم بود كه همراه با تیم ملی كشورم به ایران بیایم. واقعیت این است كه ابتدا كمی نسبت به این موضوع ترس داشتم، اما برایم مهم بود كه بدانم وضعیت بانوان در جامعه و كشوری مثل ایران چگونه است. وضعیت ایران نسبت به زمان قبلی كه آمدم، بسیار تغییر پیدا كرده است.
وی در پاسخ به این سوال كه دلیل ترس شما پیش از سفر به ایران چه بود، تصریح كرد: واقعیت این است كه به دلیل اخبار و حوادثی كه درمورد ایران شنیده بودم، كمی از حضور در ایران واهمه داشتم، اما به محض ورود به ایران خیلی زود نظرم تغییر كرد و متوجه واقعیتها شدم. در رسانههای اروپایی و آمریكایی خبرهایی بیهوده و كذب از ایران مخابره میشود كه حالا میبینم با واقعیت تفاوت دارد.
لورنچو در خصوص حجابش در ایران عنوان كرد: پیش از سفر به ایران فكر میكردم، نگاهها نسبت به من به دلیل خارجی بودن و مدل پوششی كه دارم كمی خاص باشد، اما زمانی كه وارد جو ایران شدم، نظرم نسبت به این موضوع هم تغییر كرد.
جاذبههای توریستی ایران كم نیست؛ از شمال و جنوب گرفته تا شرق و غرب پر است از جاذبههایی كه گردشگران داخلی و خارجی در فصول مختلف میتوانند از دیدن آنها لذت ببرند. اردبیل هم یكی از شهرهایی است كه به دلیل داشتن چندین مكان گردشگری تماشایی توجه مسافران زیادی را به خود جلب میكند. زمانی كه تیم ملی والیبال استرالیا به اردبیل آمد، بلافاصله راهی یكی از استخرهای آب گرم شد تا خستگی سفر را از تن بازیكنان خارج شود.
لورنچو در مدتی كه در اردبیل بود به برخی از مناطق زیبا و توریستی این شهر رفت و لذت برد. او در این خصوص میگوید: فرصت زیادی نداشتم تا شهرهای مختلف ایران را بگردم. میدانم برای این كار به زمان خیلی زیادی نیاز دارم، اما اردبیل را به خوبی دیدم و از كمترین زمان هم به خوبی استفاده كردم. به نظرم زیبایی وصفناپذیری در اردبیل وجود دارد كه فكر میكنم بازهم من تنها بخش كوچكی از آن را دیدم.
زمانی كه تیمهای استرالیا، پرتغال و فرانسه وارد اردبیل شدند مسئولان برگزاری مسابقات در مراسم استقبال از این تیمها شاخه گلی به هر كدام از اعضای این تیمها اهدا كردند. این حركت اردبیلیها بسیار مورد توجه بازیكنان و مربیان قرار گرفت.
این خبرنگار پرتغالی حتی درمورد این موضوع هم اظهارنظر كرد، چراكه به نظرش اتفاق جالبی رخ داده بود. لورنچو دراین خصوص اظهار داشت: وقتی به فرودگاه رسیدیم صحنه جالبی دیدم. چند مرد منتظر ما بودند تا گلهایی را به ما بدهند. من از دیدن این صحنه تعجب كردم.
جو ورزشگاههای ایران مخصوصاً برای مسابقات والیبال برای اكثر تیمهایی كه به ایران میآیند جالب و البته وحشتناك است. برای مثال در دیدار ایران و كانادا در ارومیه وقتی بازیكنان و مربیان تیم كانادا وارد سالن شدند مربیان این تیم با تلفن همراه خود مشغول فیلمبرداری از فضای سالن شدند. تماشاگران ایرانی همیشه یكی از مهمترین عواملی هستند كه مسئولان آسیایی و جهانی قبول میكنند به كشورمان میزبانی بدهند، چراكه در كمتر جای جهان میتوان چنین صحنههای زیبایی را كه از سوی تماشاگران خلق میشود دید.
لورنچو هم با ورود به سالن حسین رضازاده اردبیل بسیار هیجانزده بود. این خبرنگار پرتغالی درخصوص فضای سالن برای برگزاری هفته چهارم رقابتهای لیگ ملتهای 2019 گفت: فضای سالن فوقالعاده بود. جوی جذاب و دیوانه كننده؛ البته بوی نامطبوعی كه شاید حاصل حضور حجم زیادی از تماشاگران در یك سالن سرپوشیده است كمی آزار دهنده بود. در مقابل زمانی كه به سرعین میرفتیم هوا بسیار مطبوع و دلنشین بود. به هر حال این تعداد تماشاگر و این حجم از تشویقها قطعاً مشكلاتی هم ایجاد میكند.
در شرایطی كه دولت ترامپ قول داده، تحریمها علیه ایران سختترین تحریمها در طول تاریخ باشد این میزبانیها میتواند نگاهها را تا حدودی نسبت به ایران تغییر دهد. لورنچو پس از بازگشت از ایران گزارشی از حضور بانوان ایرانی در سالنهای ورزشی منتشر كرد و در گزارش خود به نیكی از ایران و مردم ایران یاد كرد.
منبع: خبرگزاری فارس