تجهیزات؛ سنگ بزرگ در مسیر موفقیت دو و میدانی زنان

پروسه تامین تجهیزات و امكانات اولیه برای دو و میدانی كاران به گلایه های ورزشكاران و واكنش سرمربیان در قبال حرف های رئیس فدراسیون دو و میدانی رسیده است.

1398/04/08
12:48

دو و میدانی زنان ایران روزهای دشواری را سپری می كند. لحظه های سخت نبود امكانات اولیه و سرمربی عرصه را برای دوو میدانی كاران تنگ كرده است.

این امر در حالی است كه ملی پوشان بسیاری چون «مهسا میرزا طبیبی» نیز از نداشتن تجهیزات اولیه گله مند است. وی به دلیل نداشتن نیزه مناسب، مجبور به قرض كردن نیز از رقیبان خود در مسابقات آسیایی شد. این ورزشكار پیش از این در گفت و گو با ایرنا، بیان كرد: فدراسیون از یكسال گذشته قول داده كه برای من نیزه تهیه كند اما تاكنون این قول عملی نشده است. در مسابقات انتخابی تیم ملی برای اعزام به رقابت های قهرمانی آسیا دوباره درخواست خود را مطرح كردم اما در حد حرف باقی ماند.

وی افزود: در حالی در رقابت های قهرمانی آسیا در قطر به خاطر قرض كردن نیزه از رقیبانم خجالت زده شدم كه فدراسیون بارها وعده تهیه نیزه به من داده اما در حد حرف باقی مانده است.

پس از شنیدن گلایه های میرزاطبیبی، خبرنگار ایرنا جویای تهیه نیزه وی از «مجید كیهانی» رئیس فدراسیون دو و میدانی شد و او در پاسخ به ایرنا گفت: ما برای مسابقات قهرمانی آسیا یك سری از زنان جوان دو و میدانی كار از جمله میرزاطیبی را راهی این رقابت‌ها كردیم تا صاحب تجربه شود. اما اگر مشكلی درخصوص تهیه نیزه دارد باید به هیأت استان تهران مراجعه و از آنها نیزه دریافت كند.

وی ادامه داد: ما تشك پرش با نیزه و امكانات كافی این ماده را در اختیار ورزشكاران در استادیوم آفتاب انقلاب قرار دادیم و كسی جز قهرمانان پرش با نیزه از این امكانات استفاده نمی‌كنند.

این حرف های در حالی زده شد كه كیهانی مصرانه عنوان می كند: باید واقع بین باشیم، شانس ما برای كسب ورودی در مسابقات جهانی بسیار كم است و هیچكدام از دختران دو و میدانی كار توانایی كسب ورودی رقابت های جهانی را ندارند. اما «محمدحسین ربانی» سرمربی پرش با نیزه در واكنش به حرف های رئیس فدراسیون دو و میدانی گفت: متوجه نمی شوم كه چطور یك ورزشكار ملی باید برای تامین تجهیزات به هیات استان مراجعه كند، در صورتی كه وقتی مقام آور می شود نتیجه آن به فدراسیون دو و میدانی بازمی گردد. فدراسیون به حدی سرش شلوغ است كه وقت نمی كند از اوضاع و احوال ملی پوشان خود باخبر شود.

وی افزود: به طور قطع می گویم تامین نیازهای اولیه سخت افزاری رشته ای كه ما در آن پیشگام نبودیم، وظیفه فدراسیون است. بنده در قبال تهیه نیزه میرزا طبیبی هیچ وظیفه ای نداشتم ولی در هر حال از طریق همه دوستانم در كشورهای اروپایی و آمریكایی اقدام به خرید و انتقال ان به كشور را انجام دهم. در واقع تلاشم این بود تا احسان حدادی پرتابگر دیسك از آمریكا این مهم را انجام دهد.

ربانی بیان كرد: نیزه پرشی كه قیمت آن 20 میلیون تومان است، چگونه یك نوجوان یا جوان ملی پوش با هزینه شخصی تهیه كند. از آن روزی كه كیهانی در فدراسیون مستقر شد به ما قول داد كه نیزه بخرد و من متعهد شدم تا قهرمانان را تربیت كنم كه مدال آور باشند. حتی این قول ها را «افشین داوری» رئیس پیشین فدراسیون دو و میدانی نیز داده بود، هم شفاهی و نیز كتبی، اسنادش هم موجود است اما متاسفانه این اتفاق تا به امروز نیافتاد.

سرمربی پرش با نیزه اظهار داشت: میرزا طبیبی از حریفان خود مجبور شد كه نیزه قرض كند. نیزه وی خیلی قدیمی است و این ورزشكار قوی شده و باید نیزه او عوض شود اما متاسفانه تاكنون تهیه نشده است. اگر نیزه وی عوض شود در مسابقات برون مرزی می تواند ركورد خوبی بزند. در مسابقات آسیایی مربی چینی ما را به ایتالیا دعوت كرد و گفت به این كشور برویم تا تجهیزات این ماده را در اختیار ما بگذارد. با فدراسیون این موضوع را مطرح كردیم اما آنها اصلاً اهمیتی ندادند.

وی گفت: ما پتانسیل قهرمان شدن در پرتاب دیسك را داریم چون حدادی ما را به این باور رساند كه می توانیم در این رشته مدال بگیریم. 4 سال است كه مربی پرش با نیزه میرزا طبیبی هستم. هر روز با وی تمرین می كنم اما تنها چهار ماه با فداسیون قرارداد داشتم باقی سالها خودم به دلیل علاقه شخصی با ملی پوشان تمرین كردم.

ربانی ادامه داد: اینكه كیهانی به همه ملی پوشان می گوید كه تجهیزات ورزشی خود از هیات استان ها دریافت كنند، این حرف منطقی نیست. هیاتی كه 50 میلیون در سال بودجه آن است چگونه می تواند 20 میلیون نیزه را تهیه كند. من بارها به رییس فدراسیون این موارد را گفتم. با این اوصاف اگر فدراسیون هر چه زودتر این رشته را تعطیل كند به كار دیگری می رسم.

سرمربی پرش با نیزه عنوان كرد: اگر فدراسیون وسایل دو و میدانی كاران را تهیه نكند چه فرد و نهادی باید این تحهیزات را بخرد. ساختن قهرمان از دو و میدانی كاران یك روزه میسر نمی شود. فدراسیون گونه ای با ما برخورد می كند كه از دیروز وارد این رشته شده ایم و آنها سالها قهرمان بوده اند. باید فدراسیون كمك كند این چرخ رو به جلو حركت كند. اما جواب رئیس فدراسیون اینگونه به نظر می رسد كه مشكل ما، به خودمان مربوط است و تنها باید با هیات استان صحبت كنیم.

منبع: ایرنا

دسترسی سریع