چربی های مفید مغز ها و آجیل

در برنامه "ورزش تعطیل نیست" پنج شنبه 10 فروردین، شهاب اولیایی، متخصص تغذیه و رژیم های درمانی، درباره تأثیر آجیل بر سلامت جسم صحبت كرد.

1396/01/10
12:48

به گزارش رادیو ورزش؛ شهاب اولیایی، متخصص تغذیه و رژیم های درمانی، اظهار داشت: در ایام نوروز مصرف تنقلات زیاد می شود. مصرف آجیل در این ایام از آداب و رسوم ما ایرانی ها بوده و طرفداران زیادی دارد.
وی، فواید تغذیه ای آجیل را اینطور شرح داد: مغزها كه شامل: پسته، بادام، فندق، تخمه و گردو می شوند، علی رغم چربی زیادی كه دارند، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند.
متخصص تغذیه، تأكید كرد: افرادی كه اضافه وزن دارند، باید به این نكته توجه كنند كه چربی موجود در مغزهای آجیل بسیار زیاد است و می تواند باعث چاقی شود؛ اما از انواع چربی های مفید و اشباع نشده ای است كه در بدن باعث كاهش كلسترول بد و افزایش سطح كلسترول خوب خون می شود و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی و عروقی را كم خواهد كرد.
پروتئین موجود در آجیل و انواع مغزها از پروتئین های گیاهی است و منبع خوبی برای تأمین قمستی از نیاز روزانه پروتئین بدن است؛ به طوریكه می توان مغزها را در كنار گروه گوشت قرار داد.
وی، ادامه داد: آجیل سرشار از فیبر است. فیبرهای غذایی می تواند به سلامت سیستم گوارش كمك كرده و سیری كاذب ایجاد كند. آجیل حاوی انواع مواد معدنی از جمله روی است. كمبود روی در بین ایرانیها وجود دارد. نقش روی در سلامتی و رشدی كودكان و نوجوانان بسیار مهم و انكار ناپذیر است.
اولیایی، در پایان گفت: آجیل، حاوی مقادیر مناسب آهن، كلسیم، پتاسیم است؛ همچنین حاوی آنتی اكسیدان ها است كه می تواند از تخریب سلولها جلوگیری كند؛ به عنوان عوامل ضد سرطانی مطرح باشد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
برنامه ورزش تعطیل نیست، ایام نوروز ساعت 7:15 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع