جوانانی كه جا پای بزرگان می‌گذراند/ وزنه‌برداری ایران و مسیری روشن برای آینده

درخشش‌های جوانان وزنه برداری ایران خیلی‌ها را به آینده این ورزش امیدوار كرده است.

1398/04/01
00:11

به گزارش رادیو ورزش، روی سكو رفتن و طلا گرفتن، عادت دیرینه ایرانیان در وزنه برداری است و كمتر پیش آمده كه در رویداد مهمی دست وزنه برداران ایرانی از مدال كوتاه مانده باشد. همیشه در مسابقاتی مثل المپیك و بازی های آسیایی هم بخش اعظم بار كاروان بر دوش وزنه برداران است كه با مدال های رنگین خود رتبه ایران را در جدول مسابقات بالا ببرند. این درخشش همیشگی و افتخارآفرین های مردان پولادی ایران،چندی پیش در مسابقات قهرمانی جوانان جهان یك بار دیگر هم تكرار شد.

جایی كه جوانان ایرانی موفق شدند برای چهارمین بار پیاپی عنوان قهرمانی این مسابقات را از آن خود كنند و حتی علیرضا یوسفی كه پیش از این توانسته بود قهرمانی المپیك نوجوانان را برای خود به ارمغان بیاورد، با درخشش در این مسابقات توانست عنوان بهترین ورزشكار را مال خود كند.

این درخشش ها و وجود استعداد های توانا و جوانی كه در وزنه برداری به چشم می خورند، بیش از همیشه ایران را به داشتن نسلی طلایی برای آینده وزنه برداری خود امیدوار كرده است. امیدی كه كارشناسان و مربیان وزنه برداری هم بر آن صحه می گذارند و آن را تایید می كنند.

انوشیروانی: نسل فعلی پرچم ایران را بالا می‌برد
سجاد انوشیروانی قهرمان سابق وزنه برداری ایران در خصوص آینده ای كه در انتظار این جوانان است گفت: بدون شك نسلی كه الان داریم همه از آینده های ایران هستند و شكی در آن وجود ندارد اما نباید اجازه بدهیم تا آنها به نوعی از جمع خانواده وزنه برداری خارج شوند.شما نگاهی به تیم های جوانان و نوجوانان بیاندازید.چند نفر از آنهایی كه در نوجوانان بودند الان به جوانان و بزرگسالان رسیده اند؟خدا را شكر آنقدر در شهرستان ها مربیان خوب و كارآزموده داریم كه می توانند همین الان چندین و چند نفر را به جامعه وزنه برداری معرفی كنند.مربیانی كه هیچ وقت كسی از آنها تشكر نمی كند و مردم چون تیم ملی را كه یك ویترین است می بینند،بنابراین زحمات این عزیزان نادیده گرفته می شود.ایران سرشار از استعداد است كه خیلی از آنها به راحتی هدر می روند.چند تا از این استعداد ها داریم كه بشوند حسین رضازاده،سهراب مرادی و ....من می گویم خیلی داریم اما چون زیر ساخت ها خوب نیست و در خیلی از شهرستان ها امكانات كافی نیست آنها به اندازه كافی رشد نمی كنند.نسل فعلی كه داریم همه جوان هایی با انگیزه ای هستند كه اگر كمی حواس مان به آنها باشد می توانند تا سالیان سال پرچم ایران با بالا ببرند.باید نگاه ها عوض شود و بیشتر و بیشتر به مربیان آینده ساز،به مربیان زحمت كش و به همه ورزشكارانی كه در این سالها نادیده گرفته شدند توجه شود.باید دست در دست هم بدهیم و نگاه ویژه ای به وزنه برداری به خصوص در رده های پایه داشته باشیم.

كوروش باقری: كمیته آموزش در رده پایه باید فعال تر باشد
سرمربی سابق تیم ملی هم در این خصوص به نكات جالبی اشاره می كند. باقری می گوید: ما در رده جوانان و نوجوانان در سطح كشور با افت تعداد ورزشكار مواجه هستیم پس نشان می دهد كه كمیته آموزش باید آنجا فعال تر باشد. الان در خفا تعداد زیادی از وزنه برداران ما محروم هستند و محرومیت شان رسانه ای نشده. چرا ورزشكاران ما به دلیل اینكه چیزی را نمی دانند باید این گونه محروم شوند؟ من اصلا موافق دوپینگ نیستم. اتفاقا سفت و سخت تر می گویم كه باید پاكسازی شود. به نظرم می شود كاری كنیم كه با آموزش،تلفات در این زمینه كمتر شود.این كه یك وزنه بردار از رده نوجوانان شروع كند و پله پله بالا بیاید و بداند كه در نهایت به تیم بزرگسالان می رسد و مدال می گیرد دچار نقصان شده است.

محسن حیدریان:این اجتماع خیلی كوچك است
محسن حیدریان كه یكی از مربیان فعال در وزنه برداری است در خصوص آینده ای كه در انتظار جوانان این رشته است و موفقیت احتمالی آن ها گفت: این مورد 50-50 است. خیلی از این جوانان می توانند آینده وزنه برداری ما باشند و خیلی ها هم نه. متاسفانه ایرادی كه الان وجود دارد این است كه نسل جوان فعلی خیلی كم و این اجتماع خیلی كوچك است و ممكن است این جوان ها به مرور زمان دچار فرسودگی شوند و از رده خارج شوند. به نظرم علتش این است كه استعدادیابی های ما روی اصول نیست و همچنین مربیان ما باید در كنار آموزش تكنیك بدنسازی وزنه برداری را اجرا كنند تا وزنه برداران ما بتوانند 8 الی 12 سال وزنه بزنند.اتفاقی كه باعث می شود مصدومیت در بین آن ها هم كاهش بیابد كه باعث طول عمر حرفه ای وزنه برداران می شود و كمك می كند كه در آینده نسلی قوی داشته باشیم.

منبع: خبرآنلاین

دسترسی سریع